Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

3. september 2020 12:10

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 3. september 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 48-årig mand, der sigtes for tyveri fra en restaurant på Guldsmedgade i Aarhus C. Onsdag kl. 23.28 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en borger, der på Klostergade i Aarhus havde bemærket en mand komme kørende med en sækkevogn fyldt med drikkevarer, som han kørte ind i en baggård.

Da han kom ud fra baggården igen var sækkevognen tom og han gik ind i en anden baggård ved Guldsmedgade, hvorfra han ca. 15 minutter senere kom ud med sækkevognen fuld igen. Anmelderen syntes det virkede mistænkeligt og bad sin kollega ringe efter politiet, mens han selv fulgte efter manden og så, at han læssede drikkevarerne af ved nogle blomsterkasser på Klostertorvet.

Der befandt manden sig stadig, da politiet ankom til stedet, og han erkendte da også med det samme, at han havde stjålet de mange sodavand og han ville gerne vise betjentene, hvor kosterne befandt sig.

Den 48-årige mand blev anholdt og sigtet for tyveri fra restauranten. Inden han blev kørt ind til politigården fik han dog besked på at køre alle drikkevarerne tilbage til den baggård, hvorfra han havde stjålet dem.

**

 

Hjælp os med at finde Sofie

Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at finde 21-årige Sofie Hauge Kyneb, som har været savnet siden onsdag morgen. Sofie gik fra sit hjem i Kongsvang i Viby onsdag kl. 10.30 og skulle være mødt på arbejde kl. 11.00 i Aarhus C. Hun mødte dog aldrig op, og ingen har set hende siden.

Sofie beskrives som:

 • 177 cm høj
 • Slank
 • Halvlangt, lyst hår
 • Er iført bordeaux træningsbukser, lyserød eller hvid T-shirt, lysebrun fløjlsjakke og hvide Adidas-tennissko

Familien blev opmærksom på, at Sofie var væk, da hendes arbejde kontaktede dem og fortalte, at hun ikke var mødt ind.

Sofie kan være nedtrykt, og familien er meget bekymrede for hende. Hun er godt kendt i Marselisborg-skoven og kan være søgt derhen, men politiet leder efter hende i hele Aarhus-området.

Østjyllands Politi vil gerne høre fra alle, der kan have set Sofie eller har oplysninger om, hvor hun befinder sig. Henvendelser i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Interesseret kunde blev til biltyv

Onsdag kl. ca. 13.30 kom en kunde ind i en bilforretning på Ribevej i Randers SV og bad om at se på en Mercedes Sprinter. Medarbejderen gik ud for at finde nøglerne til bilen, som han efterfølgende viste frem for kunden, der efterfølgende bad om en prøvetur.

Medarbejderen gik ind for hente nogle prøveplader til bilen og en booster til at starte bilen med, og da han kom retur sad kunden allerede på førersædet. Medarbejderen forklarede kunden, at han skulle udlevere sit kørekort, før han kunne få nøglerne til bilen.

Det fik kunden til at slå nøglerne ud af hånden på medarbejderen, hvorefter han med fødderne forsøgte at skubbe ham væk fra bilen. Da de ikke lykkedes sparkede han medarbejderen hårdt i brystet, så han var ved at falde bagover, hvorefter han fik held til at lukke og låse bildøren, få startet bilen og køre fra stedet.

Kunden beskrives som:

 • Mand
 • Mellemøstlig af udseende
 • Ca. 25 år gammel
 • Ca. 180 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, mellemlangt krøllet hår
 • Havde tatoveringer på fingrene
 • Talte dansk
 • Var iført hættetrøje, jeans, kondisko og bar et stofmundbind i farverne blå og sort
 • Han kørte i en sølvgrå Mercedes Sprinter varebil fra 2013 påsat faste prøveskilte

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Mor og søn udsat for afpresning

Onsdag kl. 18.40 ringede en 41-årig kvinde fra Tilst til sin søn, der ikke var kommet hjem til aftalt tid. Da sønnen besvarede opkaldet var han tydeligt ked af det, hvorefter en ukendt mandsstemme overtog samtalen og sagde, at kvindes søn havde lavet en bule i bilen, og han ville nu have hende til at betale 5000 kroner. Det endte med at kvinden overførte nogle penge til manden via MobilePay, hvorefter drengen kom løbende hjem.

Kvindens 15-årige søn har forklaret til politiet, at han var på vej hjem ad Torstilgårdsvej i Tilst, da han bemærkede en blå personbil, der var på vej ud fra parkeringspladsen ved lejlighedskomplekset ved nr. 86-90, hvor han gik, hvorefter han begyndte at løbe over vejen til p-pladsen. Passageren i den blå bil steg ud og løb efter ham og spurgte ”hvad har du gang i?”

Kort efter kom også føreren af bilen ud og bad med det samme om 5000 kr. fordi han mente den 15-årige havde lavet en bule i hans bil. De to mænd truede herefter den 15-årige til at gå med hen til et garageanlæg, hvor de tog hans taske og hans telefon, hvorefter de bad ham ringe til hans mor, så hun kunne betale de 5000 kroner. Da pengene var blevet overført fik den 15-årige besked på at gå i modsatte retning af de to personer, hvorefter han løb hjem.

Han beskriver de to personer som:

 • Mænd
 • Mellemøstlige af udseende
 • 20-30 år gamle
 • Almindelig af bygning
 • Den ene bar solbriller, den anden havde en tatovering på den ene arm
 • De kørte i en blå personbil

Østjyllands Politi efterforsker sagen og er i gang med at finde frem til, hvem der har modtaget pengene. Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner, der kan have set de to mænd og drengen i området ved Torstilgårdsvej i Tilst onsdag aften ved 18.30-tiden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

 

**

 

Mand endte med flere sigtelser efter husspektakler i Grenaa

En 30-årig mand sikrede sig onsdag aften kl. 23.10 både transport og logi, efter en patrulje havde hentet ham på en adresse i Grenaa. Politiet havde modtaget anmeldelse om husspektakler på adressen, og da de kom derud kunne de høre en masse larm fra lejligheden, og en mand der råbte. Den 30-årige ville ikke åbne døren og råbte i stedet til betjentene, at de skulle sparke døren ind.

Pludselig rev manden dog hoveddøren op, og var nu så aggressiv og truende over for betjentene, at de måtte anvende peberspray mod ham. Det fik den 30-årige til at falde til ro, og betjentene kunne komme med ind. I lejligheden lå der knust glas og porcelæn over hele gulvet, og den 30-årige blev skønnet så påvirket af alkohol og stoffer, at de ikke kunne afhøre ham på stedet. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samt for hærværk ved at smadre lejligheden, hvor den 30-årige havde adresse sammen med en 42-årig kvinde.

Da betjentene ville tage den 30-årige med ud i bilen, råbte han flere gang, at han ville slå sig selv ihjel og forsøgte at kvæle sig med begge hænder. Undervejs på turen fik han også råbt så passende mange fornærmelser mod betjentene, at han kunne føje en sigtelse for fornærmelser med polititjenestemænd til samlingen.

**

Kvinde sigtet for at bære niqab

Onsdag kl. 16.02 bemærkede en patrulje på Frederiksgade i Aarhus en kvinde, der kom gående iklædt en niqab, så kun hendes øjne var synlige. Betjentene tog kontakt til kvinden, der nu tog lidt af ansigtssløringen væk. Den 26-årige kvinde forklarede, at hun havde været inde på en adresse i nærheden, og nu blot var på vej tilbage til sin bil, der holdt parkeret i Frederiksgade. Kvinden blev sigtet for overtrædelse af tildækningsforbuddet ved at bære niqab i det offentlige rum.

**

Betjente sparkede døren ind

Onsdag kl. 11.17 bankede betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje på hos en 51-årig mand i Ebeltoft, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev opbevaret ulovlige stoffer. Der blev ikke umiddelbart svaret, da betjentene bankede på, og da de mente at kunne høre en puslen besluttede de sig for at sparke døren ind.

Der befandt sig ingen personer på adressen, men vinduet stod åbent. Husets ejer blev kontakt på telefon, og han indfandt sig kort efter på stedet. Han foreviste selv nogle dopingpræparater, og han blev sigtet for lov om forbud mod visse dopingmidler.

**

Skunkplanter kunne ses over hæk

Onsdag aften kl. 21.50 bankede Specialpatruljen på døren på en adresse nær Kolind på Syddjurs. Fra vejen kunne betjentene se, at der i haven stod flere, høje skunkplanter. Døren blev åbnet af to mænd på henholdsvis 44 og 43 år. De virkede noget nervøse ved betjentenes besøg, og havde lidt svært ved at redegøre for, hvad deres tilknytning til adressen og planterne i haven var.

Da betjentene gik en tur rundt i haven, fandt de et bed og flere potter med skunkplanter på op til 2,5 meter. I huset fandt de desuden flere poser med tørret skunk. Den 43-årige mand fortalte nu, at alle planterne var hans, og at den 44-årige ikke havde noget med det at gøre. Den 43-årige blev derfor sigtet for besiddelse af en større mængde narko med henblik på salg.

**

To biler udsat for hærværk

Onsdag kl. 13.39 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var begået hærværk mod to biler, der holdt parkeret ved Randers HF og VUC på Murervej i Randers NV. Begge biler havde fået punkteret alle dæk – formentlig ved brug af en kniv. Begge biler havde holdt på parkeringspladsen i tidsrummet fra kl. ca. 08.00 til kl. ca. 13.30, men der er ikke umiddelbart nogen vidner til hærværket.

**

Ung mand havde joint i lommen

Onsdag aften kl. 20.00 kørte en patrulje til et supermarked på Ormslevvej i Viby efter anmeldelse om, at en gruppe forsamlede unge mennesker larmede og skabte utryghed. Da betjentene tog kontakt til 6 unge mænd, som stod på parkeringspladsen ved to biler, blev de mødt af en skarp lugt af hash fra både de forsamlede og fra bilerne, som holdt med åbne døre. Alle seks mænd blev derfor visiteret, og i bukselommen på en 18-årig mand, fandt de en joint, og den 18-årige blev derfor sigtet for besiddelse af narko.

 

**

Brand i håndklæder ved bagdør

Torsdag aften kl. 04.40 kørte politi og brandvæsen til Mariagervej i Randers, hvor der var ild i nogle håndklæder ved en bagdør. Da politiet ankom, havde brandvæsnet fået slukket ilden.
Politiet formoder, at ilden var påsat, og efterforsker nu nærmere.

**

Færdsel

Onsdag kl. 08.15 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev stoppet af en patrulje på Ægirsvej i Randers NV.

Onsdag kl. 10.16 skete der et færdselsuheld i krydset Oddervej/Nymarksvej i Malling. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Nymarksvej, med da han skulle svinge til venstre ad Oddervej kørte han ud foran en anden bil, der blev ført af en 51-årig mand, der ikke kunne nå at bremse. Der skete betydelig materiel skade på den 30-åriges bil, men kun mindre skade på den 51-åriges bil. Den 51-årige klagede over smerter i ryggen og blev derfor kørt til tjek på Aarhus Universitetshospital. Den 30-årige slap uskadt fra uheldet.

Onsdag kl. 17.15 skete der et færdselsuheld på Hjørringvej i Randers SV. I forbindelse med, at en 61-årig mandlig bilist skulle svinge til venstre i krydset ved Vorup Kirkevej strejfede han en anden bil, der blev ført af en 73-årig kvinde, så der kom en ridse på venstre fordør. Der skete kun ringe skade og parterne fik selv udvekslet oplysninger på stedet.

Onsdag kl. 17.31 skete der et færdselsuheld i krydset Åby Ringvej og Gudrunsvej i Åbyhøj. En 40-årig mandlig bilist kom kørende ad Ringvejen mod syd, da han skulle dreje til højre af Gudrunsvej. I den forbindelse påkørte han en 33-årig mandlig cyklist, der kom kørende bagfra på cykelstien. Cyklisten blev slynget af cyklen og slog hovedet mod jorde, men han bar cykelhjelm. Han blev kørt til nærmere undersøgelse på skadestuen. Den 40-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Onsdag kl. 17.50 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og før kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Havnegade i Randers C.

Onsdag kl. 18.55 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Frederikslundvej i Ryomgård.

Natten til torsdag kl. 00.38 skete der et solouheld på Herningmotorvejen ved Harlev, hvor et vidne havde set en bil, der var endt i rabatten. Da patruljen kom til stedet, kunne de se bilen ligge på taget med havariblinket tændt. Der lå en person på bilens bagsæde, han var ved bevidsthed, men betjentene kunne ikke få ham i snak. Ambulancepersonalet hjalp den 42-årige mand ud af bilen, og det viste sig, at han var spirituspåvirket. Betjentene fik afklaret, at der ikke havde været andre personer i bilen, og den 42-årige mand blev sigtet for spirituskørsel, hvorefter han blev kørt til Aarhus Universitetshospital for videre behandling.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Åkrogs Strandvej i Risskov begået mellem torsdag den 27/8 kl. 09.00 og onsdag den 2/9 kl. 12.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

1. juli 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. juli 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

30. juni 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. juni 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

29. juni 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. juni 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag