Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

2. januar 2023 11:49

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. januar 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

 

Nytårsaften i Østjyllands politikreds

Østjyllands Politi var nytårsaften synligt til stede på de østjyske gader og var særligt opmærksomme på de steder, hvor der var mange mennesker forsamlet. Blandt andet på Store Torv i Aarhus C, hvor Østjyllands Politi også havde sat midlertidig overvågning op som et led i den styrkede indsats på dagen.

Overordnet set foregik nytåret festligt og fredeligt, men der blev dog noteret flere sager i løbet af aftenen. Herunder et lille uddrag: 

I løbet af nytårsaften og nytårsnat modtog Østjyllands Politi en del anmeldelser om brande i både containere og biler.

I Brabrand spredte en containerbrand sig omkring kl. 20.30 til en bil, hvorefter branden også spredte sig til en anden bil, der holdt parkeret ved siden af. Den første bil fik en del skader fra containerbranden, mens den anden umiddelbart slap med mindre skader. 

I Rosenhøj var en beboer ved 22-tiden hurtig til at finde et par pulverslukkere og få slukket en bilbrand, der var opstået i et køretøj, der holdt parkeret i området. Værre gik det dog ud over et andet køretøj i samme boligområde, der senere på nytårsaften omkring kl. 23.00 udbrændte. Tilbage i Brabrand nåede endnu et køretøj også kort før midnat af bryde i brand.

Østjyllands Politi undersøger de konkrete sager nærmere og har en formodning om, at fyrværkeri har været årsagen til de fleste af brandene. 

I forbindelse med nogle containerbrande i Rosenhøj blev brandvæsnet beskudt med fyrværkeri, hvorefter flere patruljer rykkede ud for at skabe ro. Patruljerne blev også kortvarigt beskudt, inden der hurtigt faldt ro på området. Det var umiddelbart ikke muligt at finde frem til gerningsmændene.

På Store Torv blev en 22-årig mand anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen, da en patrulje så, at han fyrede en raket af i vandret position, så den fløj gennem luften og eksploderede i nærheden af nogle mennesker, der befandt sig på torvet. 

En anden 22-årig mand blev set gå rundt og fyre ulovlige kanonslag af. Han blev sigtet efter fyrværkeriloven, og to kanonslag, som han stadig havde på sig, blev beslaglagt. 

På Lille Torv i Aarhus C opdagede en patrulje, at en 20-årig mand kastede et bomberør mod en gruppe mennesker, hvorefter det landede på jorden og skød rundt i vilkårlige retninger. Betjentene anholdt straks den 20-årige, der blev sigtet for at forvolde fare for andre. Han blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde nogle tramadol-piller på sig. 

På Torvet i Grenaa var der også en del mennesker forsamlet. Her blev en 15-årig ung mand anholdt, da en patrulje så, at han gik rundt med et romerlys og skød efter tilfældige mennesker på torvet. Den 15-årige blev sigtet for at have forvoldt fare for andre, og hans forældre og de sociale myndigheder blev underrettet. 

Kl. 3.43 kom der en anmeldelse om, at der var brand i en bygning på Torvet i Grenaa. Der var tale om en større brand, men det lykkedes brandvæsnet at slukke ilden og sikre sig, at den ikke bredte sig til de omkringliggende bygninger. Ingen personer kom umiddelbart til skade. Brandårsagen er p.t. ukendt, men Østjyllands Politi skal nu foretage tekniske undersøgelser på brandstedet.  

På Storegade i Randers blev nogle enkelte unge mænd sigtet af de tilstedeværende patruljer. 

En 19-årig mand var aggressiv og opfarende i nattelivet over for flere personer – og også over for politiet. Han endte med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

En 22-årige mand blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde kokain på sig under sin bytur i Storegade. Samme sigtelse fik en anden 22-årig mand, der også var i besiddelse af kokain. Han blev desuden sigtet efter ordensbekendtgørelsen, da han havde forsøgt at indlede sig i slagsmål ved en beværtning på Storegade. 

**

 

24-årig udsat for vold

En 24-årig mand kontaktede natten til søndag politiet og fortalte, at han var blevet udsat for vold på Silkeborgvej i Aarhus C. 

Episoden fandt sted omkring kl. 00.15, da den 24-årige stod på gaden sammen med nogle venner. Ifølge den 24-årige havde en gruppe mænd kastet med kanonslag tæt på ham, og det medførte en diskussion, der endte med, at en af mændene slog ham med knytnæve i ansigtet. Herefter løb mændene fra stedet. 

Den 24-årige pådrog sig nogle behandlingskrævende skader efter overfaldet. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

**

 

To bilbrande i Aarhus V

Østjyllands Politi fik natten til mandag anmeldelser om to bilbrande i Aarhus V. Første anmeldelse kom kl. 00.23, hvor en bil stod i flammer på en p-plads på Torpevænget. Brandvæsen og politi rykkede hurtigt ud, men bilen nåede at udbrænde. Brandårsagen er pt. ukendt, men politiet kan ikke udelukke, at den er påsat og efterforsker sagen nærmere. 

Kl. 01.15 kom der en ny anmeldelse om en bilbrand. Denne gang fra Rydevænget, hvor en bil var i brand, og hvor ilden havde spredt sig til to andre biler. Alle tre biler fik kraftige brandskader. Ud fra de indledende undersøgelser tyder det på, at der kan have været affyret fyrværkeri i bilen, og Østjyllands Politi efterforsker branden som påsat. 

Ingen personer kom noget til i forbindelse med brandene. 

**

 

Brand i villa 

Søndag morgen kl. 08.10 rykkede politi og brandvæsen ud til en brand i en villa på Bavnegårdsvej i Kolt ved Hasselager. Beboerne i huset var hurtigt ude, og ingen personer kom umiddelbart noget til. 

Branden er formentligt startet under taget, og dele af den øverste del af huset blev beskadiget. 

Brandårsagen er endnu ukendt. 

**

 

Skænderi om fyrværkeri endte med sigtelse for vold

Nogle uoverensstemmelser om affyringen af noget fyrværkeri eskalerede søndag aften på Grinden i Randers SØ. Omkring kl. 20.20 var en 52-årig kvinde ude at fyre noget fyrværkeri af sammen med sine børn på et offentligt græsareal, da en mand henvendte sig og bad dem stoppe affyringen.

Da kvinden ville fortsætte med at fyre af, endte det i et skænderi, og ifølge den 52-årige tog manden kortvarigt fat om halsen på hende, mens han råbte af hende. 

Han gik efterfølgende ind i en bygning tæt på, og kvinden kontaktede politiet. Da patruljen kom frem, fandt de hurtigt frem til en 66-årig mand, som blev sigtet for vold. 

** 

Flere unge mænd sigtet efter fund af stoffer

Søndag aften blev tre unge mænd sigtet for forsøg på salg af stoffer ved to forskellige episoder i Aarhus. 

En patrulje fik kl. 21.00 mistanke til, at der foregik narkosalg på Åbyhøjgård i Åbyhøj, da de så nogle mænd i to biler, der holdt i tomgang ved siden af hinanden. 

I den ene bil sad en 24-årig mand, der under visitationen blev fundet i besiddelse af flere salgsposer med kokain og MDMA samt nogle tramadolpiller. Han havde desuden nogle hundrede kroner i kontanter på sig. Både stoffer og penge blev beslaglagt, og den 24-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

I den anden bil sad en 23-årig mand, der havde et par tramadolpiller på sig, og han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Senere samme aften kl. 23.58 blev to unge mænd på 18 og 19 år også anholdt og sigtet for at ville sælge narko, da de blev standset af en patrulje på Møllevangs Allé. Under visitationen af dem beslaglagde betjentene flere salgsposer med kokain. 

** 

 

Snydt i pirattaxa

En 19-årig mand anmeldte søndag eftermiddag, at han natten til søndag havde været udsat for tyveri efter en tur i en pirattaxa i Aarhus. 

Den 19-årige fortalte, at han omkring kl. 02.00 havde sat sig ind i en stationcar og havde aftalt en pris med føreren af bilen. Da den 19-årige kom frem til det aftalte sted, betalte han med sit kreditkort i en kortlæser i bilen. 

Efterfølgende tilbød chaufføren en cigaret og indledte en længere samtale, inden den 19-årige gik derfra. Først noget tid efter opdagede den unge mand, at hans dankort var blevet stjålet, og at der var hævet flere tusinde kroner på det. 

Østjyllands Politi opfordrer på det kraftigste til, at man aldrig benytter sig af pirattaxa, da politiet løbende får anmeldelser fra folk, der er blevet bestjålet eller har været udsat for røveri efter en tur i pirattaxa. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 14 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Lily Brobergsgade i Brabrand begået lørdag d. 31/12 kl. 19.00
På Rødegevej i Skødstrup begået søndag d. 1/1 kl. 12.17
På Skernvej i Aarhus C begået mellem onsdag d. 28/12 kl. 17.00 og søndag d. 1/1 kl. 10.30
På Skt. Anna Gade i Aarhus C begået mellem fredag d. 30/12 kl. 16.00 og søndag d. 1/1 kl. 06.37
På Vestre Standallé i Risskov begået mellem fredag d. 30/12 kl. 15.00 og søndag d. 1/1 kl. 13.00
På Dalgas Avenue i Aarhus C begået søndag d. 1/1 mellem kl. 00.30 og kl. 03.00
På Katrinebjergvej i Aarhus N begået mellem lørdag d. 31/12 kl. 13.00 og søndag d. 1/1 kl. 15.45
På Ceresbyen i Aarhus C begået mellem lørdag d. 31/12 kl. 12.00 og søndag d. 1/1 kl. 08.00
På Merkurvej i Højbjerg begået mellem fredag d. 30/12 kl. 16.00 og søndag d. 1/1 kl. 16.00
På Strandparken i Rønde begået mellem lørdag d. 31/12 kl. 13.00 og søndag d. 1/1 kl. 17.23
På Dortesvej i Brabrand begået mellem lørdag d. 31/12 kl. 16.00 og søndag d. 1/1 kl. 17.38
På Tingvangen i Spentrup begået mellem mandag d. 30/12 kl. 10.00 og søndag d. 1/1 kl. 18.20
På Atlasvej i Højbjerg begået søndag d. 1/1 kl. 18.45
På Niels Bohrs Vej i Viby begået mellem onsdag d. 28/12 kl. 23.44 og søndag d. 1/1 kl. 23.40


Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

15. juni 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi

Uddrag fra døgnrapporten fra fredag d. 14. juni kl 0700 til lørdag d. 15. juni 0700.

14. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

13. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.