Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

3. april 2023 12:11

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. april 2023


Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 12.00 en mand på 43 år og en kvinde på 49 år i grundlovsforhør ved Retten i Randers. De siges for indbrud af særlig grov beskaffenhed ved søndag omkring middag at have begået indbrud i en villa på Rønneparken i Spentrup, hvor der blev stjålet nogle smykker og kontanter og et våbenskab med skydevåben. 

Våbenskabet blev efterfølgende fundet ved adressen. 

Den 43-årige og den 49-årige sigtes ud over indbruddet også for forsøg på besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder idét, de var i besiddelse af våbenskabet. 

Søndag kl. 11.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer havde brudt ind på en adresse i Spentrup, og kort efter fik en patrulje øje en bil i området. Da bilisten ikke ville standse, førte det til en eftersættelse ad flere landeveje og gennem mindre byer, inden patruljen mistede bilen af syne omkring Havndal. 

Lidt senere fandt en anden patrulje bilen holdende på en blind vej i Havndal. En hundepatrulje gik spor på stedet, og politihunden fik hurtigt færten og førte betjentene hen over nogle marker og over et vandløb, inden den fandt den 43-årige og den 49-årige, der lå og gemte sig i et mindre skovstykke. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere i sagen. 

**

 

Unge mænd anholdt i bus

Østjyllands Politi fik søndag 22.06 en anmeldelse om, at en 15-årig dreng og en 16-årig pige blev truet af fire unge mænd, og at de var blevet presset til at gå med ind i en bus, der netop var kørt fra Banegårdspladsen i Aarhus. 

Et par patruljer kørte efter bussen, der blev standset ved krydset Skanderborgvej/Christian X’s Vej omkring 13 minutter efter anmeldelsen. Her fik chaufføren besked på at holde dørene lukket, indtil politiet havde fået fat i de personer, de ledte efter. 

De to unge på 15 og 16 år blev hjulpet ud af bussen, hvorefter betjentene tog kontakt til fire unge mænd på bagsædet, som forgæves havde forsøgt at komme ud af bussen, da de så patruljen. 

Tre unge mænd på 16, 17 og 18 år blev anholdt, mens en 14-årig dreng blev tilbageholdt. 
Efterfølgende undersøgte politiet bussen omkring det sted, hvor de anholdte havde siddet, og her blev der fundet en kniv, som blev beslaglagt. 

De tre anholdte, der i forvejen kendte de to forurettede, er foreløbigt sigtet for ulovligt tvang og for vold ved at have slået den 15-årige dreng i ansigtet med flad hånd. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at afklare hændelsesforløbet og finde frem til, hvad der lå bag episoden. 

**

 

Biler udsat for hærværk i Randers

Tre biler, der holdt parkeret på Møllestræde i Randers C blev natten til søndag udsat for hærværk. Bilerne havde alle fået knust en rude, og et vidne havde set nogle mænd løbe fra stedet omkring midnatstid. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

**

 

Brand spredte sig til mark

Søndag kl. 18.00 kørte politi og brandvæsen til en brand på en grund i Lyngsbæk ved Ebeltoft. En beboer havde været i færd med at brænde noget haveaffald af på en privat grund, da ilden pludseligt spredte sig i det tørre græs. Flammerne bredte sig til en nærliggende mark, og nåede at brænde et areal på omkring 50 x 100 meter af, inden brandvæsnet fik slukket branden. 

Ingen personer kom noget til, og der gik ikke ild i bygninger eller lignende. 

Manden, der havde brændt haveaffald af, blev sigtet efter beredskabsloven, da han have været uforsigtig i sin omgang med ild. 

**

 

Brand i fyrrum

Politi og brandvæsen rykkede søndag kl. 20.59 ud til en brand i et fyrrum på en ejendom på Bøstrupvej i Bøstrup ved Langå. 

Da politiet kom frem, stod der både flammer op fra fyrrummet og fra en container, der stod tæt på rummet. 

Brandvæsnet fik slukket branden, der forårsagede store materielle skader. Ingen personer kom dog noget til. 

Brandårsagen er p.t. ukendt. 

**

 

17-årig sigtet for spritkørsel

En patrulje på Bavnehøjvej i Hadbjerg blev natten til mandag kl. 1.18 opmærksom på en bil, hvor baglygterne ikke var tændt. Betjentene fik hurtigt dirigeret bilen ind til siden, og det viste sig, at føreren var en 17-årig ung mand fra Favrskov, der ikke har kørekort. 

Den 17-årige virkede beruset, og en alkometertest indikerede da også, at han havde en promille over det tilladte. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel, kørsel uden førerret og manglende lygteføring. 

På passagersædet sad en 18-årig mand, der havde været til en privat fest i området sammen med føreren af bilen. De havde fået lov at låne bilen af den 17-årige unge mand, der boede på adressen og havde afholdt festen. Han blev derfor kontaktet af politiet og sigtet for at have overdraget en bil til en person uden kørekort. 

Forældrene til de to 17-årige blev underrettet. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Rønneparken i Spentrup begået søndag d. 2. april kl. 11.52

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.