Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

4. maj 2021 11:11

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 4. maj 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ikke planlagt nogen grundlovsforhør i dag. 

 

Flere knive beslaglagt og fem mænd sigtet

Det endte med flere anholdelser og beslaglæggelse af fire knive, da en patrulje fra Østjyllands Politi natten til tirsdag tog kontakt til en gruppe på fem mænd på Rosenhøj i Viby. 

Patruljen fik kl. 00.09 øje på en mand, der stod ved en parkeret bil, hvori der sad fire andre mænd. Da betjentene nærmede sig bilen, så de, at den 18-årige mand, som stod ved bilen, i al hast kastede noget fra sig. Det viste sig at være en kniv, og den 18-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. 

Han var dog ikke den eneste med våben på sig. Mens betjentene var på stedet, blev der kastet tre knive ude af bilen. Det førte til anholdelsen af yderligere tre mænd på 18, 26 og 27 år – alle blev sigtet for overtrædelse af knivloven. 

En 24-årig mand, som også sad i bilen, endte med en sigtelse for overtrædelse af våbenloven, da han havde en gaffelnøgle på sig, som han forklarede, skulle bruges til selvforsvar. 

**

 

Kødøkse smidt i græsset – 23-årig sigtet

En hundepatrulje fra Østjyllands Politi fattede mandag omkring kl. 17.30 mistanke til et par mænd, der stod ved en parkeret bil på Søndervangs Alle i Viby. Da patruljen kørte tættere på, løb mændene fra stedet, og betjentene hoppede ud af bilen og fulgte efter de to mænd på flugt. 

Den ene, en 23-årig mand, stoppede brat op og overgav sig, da han så en politihund lige bag sig. Den anden mand nåede at slippe væk. Den 23-årige blev anholdt og under visitationen, fandt betjentene en mindre mængde hash i hans lomme. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Hundepatruljen gik efter spor langs den rute, som den 23-årige var løbet af. I græsset i en vejside lå en lille kødøkse, som blev beslaglagt, og den 23-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

**

Bil beslaglagt efter voldsom fartoverskridelse på Strandvejen

En fotovogn, der mandag aften stod på Strandvejen i Aarhus, blitzede lidt over kl. 23.00 en bilist, der kørte alt, alt for stærkt. Bilen blev målt til en fart på 129 km/t på en strækning, hvor man højst må køre 60 km/t. 

Da fartgrænsen dermed var overskredet med mere end 100 procent, bliver det betegnet som vanvidskørsel, hvilket betyder, at bilen kan beslaglægges. 

En patrulje kørte derfor lidt efter målingen til den adresse i Brabrand, som bilen hører til. Den holdt da også parkeret på stedet. Ingen af de to mænd, som politiet traf på adressen, ville fortælle, hvem der havde kørt bilen, og det var i første omgang ikke muligt med sikkerhed at fastslå, hvem føreren var. Det ændrede dog ikke ved, at bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Ejeren af bilen, en 39-årig mand, protesterede, og det vil i sidste ende være rettens afgørelse, om bilen skal konfiskeres. 

Østjyllands Politi undersøger nu sagen nærmere for at slå fast, hvem der var fører af bilen, da forseelsen også betyder en ubetinget frakendelse af kørekortet. 

**

 

Anholdt for narkokørsel – hash og kniv kastede ud af vindue

En patrulje fra Østjyllands Politi besluttede mandag omkring kl. 23.30 at lave et rutinetjek af to mænd, der kørte rundt i en bil på Randersvej ud for Gl. Estrup ved Auning. 

Føreren af bilen ignorerede dog patruljebilens blink og sirener og fortsatte flere hundrede meter med politiet lige bag sig. Under eftersættelsen observerede betjentene, at der blev smidt flere genstande ud af de forreste sideruder på bilen. 

Til sidst lykkedes det betjentene at få dirigeret bilisten ind til siden. Bag rattet sad en 26-årig mand, som virkede påvirket af stoffer. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Under førersædet lå en klump hash, som han også blev sigtet for at besidde. 

De genstande, der var smidt ud af bilen, viste sig at være en springkniv og nogle poser med en mindre mængde hash. Den 26-årige blev sigtet for at have været i besiddelse af kniven, mens hans 21-årige passager blev sigtet for at have været i besiddelse af hashen. 

**

 

Aggressiv kvinde anholdt efter uro på værested

En 30-årig kvinde skabte mandag omkring middag så meget uro på et værested på Thomas Koppels Gade i Aarhus, at politiet blev tilkaldt. Kvinden nægtede i første omgang at forlade stedet, men fulgte til sidst med betjentene ud fra stedet. 

Hun ville dog hverken oplyse navn eller fødselsdato til politiet trods gentagne anmodninger. Da hun forsøgte at gå fra patruljen, lagde en af betjentene en hånd på hendes skulder for at standse hende, og det reagerede hun meget aggressivt på og råbte forskellige skældsord efter betjentene. 

Hun blev anholdt, og selvom hun gjorde kraftigt modstand, blev hun sat i patruljevognen og kørt til politistationen. Hun blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden, for at nægte at oplyse sit navn til politiet og for lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

**

 

Udenlandsk butikstyv fik straksbøde

En butiksdetektiv i Netto på Vilhelm Becks Vej i Viby ringede mandag kl. 14.50 til politiet og fortalte, at han netop havde tilbageholdt en udenlandsk butikstyv. 

Butiksdetektiven forklarede, at han havde opdaget to mænd, der havde stjålet forskellige mad- og drikkevarer, som de var på vej ud af butikken med. Den ene mand stak af, men det lykkedes butiksdetektiven at holde den anden tilbage og kontakte politiet. 

Den patrulje, der lidt efter kom frem, anholdt butikstyven, der viste sig at være en 38-årig udenlandsk mand. Han blev fundet i besiddelse af flere varer fra butikken og blev sigtet for butikstyveri. 

Da han ikke er dansk statsborger og ikke har fast bopæl i landet, fik han en straksbøde, som han skulle betale med det samme. 

**

 

Erkendte parfumetyveri med det samme

En vagt tilbageholdt mandag kl. 14.15 en 45-årig mand, som havde stjålet to parfumer fra Matas på Ryesgade i Aarhus C. Vagten havde holdt godt øje med den 45-årige, som han syntes virkede mistænkelig. 

Da den 45-årige gik ud fra Matas, kontaktede vagten ham og spurgte, om han havde taget noget. Den 45-årige erkendte med det samme, at han havde stjålet parfumer, og da politiet kort efter kom frem, blev han sigtet for tyveri. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 6.28 skete der et færdselsuheld i krydset Viby Ringvej/Ormslevvej i Viby. En 32-årig kvinde cyklede ud foran en bil ført af en 23-årig kvinde, som ikke kunne nå at bremse. Sammenstødet skete ved lav hastighed, og cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Mandag kl. 11.38 blev en 58-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Lucernevej i Randers NV. Den 58-årige opgav i første omgang et falsk navn og viste et midlertidigt kørekort, der retteligt tilhørte en anden. Derfor blev han også sigtet for at bruge en anden persons papirer til at identificere sig med. 

Mandag kl. 19.45 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tuestensvej i Tilst. 

Natten til tirsdag kl. 1.46 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Røndevej i Egsmark ved Ebeltoft. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Tendrup Møllevej i Hornslet begået mellem søndag d. 2/5 kl. 21.15 og mandag d. 3/5 kl. 14.15
På H.C. Andersens Vej i Åbyhøj begået mandag d. 3/5 mellem kl. 10.50 og kl. 11.55

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

15. maj 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi 15.05.21

Her finder du uddrag af det seneste døgns hændelse i Østjyllands politikreds.

14. maj 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 14. maj 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

13. maj 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands politi, torsdag den 13. maj 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds