Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

5. januar 2021 10:37

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 5. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Lastbilchauffør skåret fri efter uheld med last

Østjyllands Politi fik mandag kl. 7.25 en anmeldelse om, at der var sket et uheld med en lastbil på Østjyske Motorvej i nordgående retning ved Tilst. Den 53-årige mand, der førte lastbilen, var bremset hårdt op i forbindelse med noget kø på motorvejen, og ved opbremsningen røg nogle store betonelementer fra lasten op i førerhuset. 

Førerhuset blev voldsomt beskadiget, og chaufføren måtte skæres fri. Han blev kørt til skadestuen til tjek, men slap umiddelbart fra uheldet uden større skader. 

Under uheldet med lastbilen blev en bil ført af en 43-årig kvinde ramt på forruden af en genstand fra lastbilen, da hun var i færd med at overhale den. Ruden blev ødelagt, men kvinden kom ikke noget til. Det er endnu uvist, hvad der ramte kvindens bil. 

I forbindelse med arbejdet på stedet, der bl.a. involverede en kran, var motorvejen spærret i flere timer, hvilket skabte en del trafikale problemer. 

Det skal nu undersøges, hvordan uheldet kunne ske, og om der evt. er sket lovovertrædelser. 

**

 

Institution modtog bombetrusler

Østjyllands Politi fik mandag kl. 11.42 en anmeldelse fra en institution på Bodøvej i Aarhus N, der var blevet ringet op af en ukendt person, der truede med at sprænge en bombe på stedet. 

Politiet var hurtigt på stedet, og alle 37 vuggestue- og børnehavebørn samt personale blev evakueret fra bygningen, og et område omkring institutionen blev afspærret. Bygningen og området omkring blev grundigt afsøgt af bl.a. bombehunde, men der blev ikke fundet nogen mistænkelige genstande og et par timer efter, blev afspærringen ophævet. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til gerningsmanden bag bombetruslen. 

**

 

Kvinde på bordel sigtet for at holde åbent

En patrulje fra Østjyllands Politi konstaterede mandag kl. 18.00, at det røde lys var tændt på et bordel i Lystrup. Patruljen ringede på døren, og en letpåklædt 54-årig kvinde åbnede døren. Inde på stedet befandt en nøgen mandlig kunde sig, og kvinden erkendte, at hun mod corona-restriktionerne havde holdt åbent. 

Kvinden blev derfor sigtet og skal nu betale en bøde på 10.000 kroner for sit brud på reglerne. 

**

 

Manglende kørekort førte til fire anholdelser

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede mandag kl. 21.10 en bil på Park Allé i Aarhus C. Den 20-årige fører af bilen havde ikke sit kørekort med, og derfor meddelte betjentene, at han blev sigtet og kunne se frem til en bøde. 

Den melding skabte særdeles dårlig stemning hos både den 20-årige fører og de tre venner, han havde med i bilen. 

De blev aggressive og råbte gentagne skældsord efter betjentene, der tilkaldte forstærkning. Det endte med, at alle fire mænd, der er i alderen 18-32 år, blev anholdt og sigtet for at fornærme politiet. 

Den 20-årige fører blev desuden sigtet for at modsætte sig anholdelsen, da han holdt hårdt fast i rattet, og nægtede at forlade bilen. Det lykkedes dog til sidst betjentene at få lagt ham og de tre venner i håndjern. 

**

 

Brand i garage i Randers

Politi og brandvæsen rykkede tirsdag morgen kl. 5.30 ud til en brand i en garagebygning på Hobrovej i Randers NV. Brandvæsnet fik hurtigt styr på ilden, men der skete store skader på bygningen. Branden nåede ikke at sprede sig til beboelse, og ingen personer kom til skade. 

Det er endnu uvist, hvad årsagen til branden var. 

**

 

Råbte af betjent foran politistation – anholdt og sigtet

En patrulje nåede mandag kl. 11.53 lige ud fra politistationen på Dragonvej i Randers, da en 32-årig mand krydsede vejen til fods lige foran bilen. Manden kiggede vredt på betjentene og gik hen mod bilen, mens han råbte ”hva’ så?!”. Den ene betjent rullede vinduet ned for at høre, hvad manden ville. 

Det fik manden til at gå endnu tættere på bilen og råbe ukvemsord efter patruljen. Betjentene steg derfor ud, lagde manden i håndjern og sigtede ham for at fornærme politiet. Herefter kunne de fragte den anholdte de få meter tilbage til politistationen. 

**

 

Kvinde anholdt efter mindre brand på bosted

Politi og brandvæsen rykkede mandag kl. 14.52 ud til en mindre brand i en lejlighed på et bosted på Damagervej i Viby. Brandvæsnet fik hurtigt ilden slukket, og branden forårsagede umiddelbart kun mindre skade på stedet. 

En ung kvindelig beboer på stedet blev anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse ved at have sat ild til noget papir i lejligheden. 

Ingen personer kom til skade ved branden. 

**

 

Specialpatruljen fandt piller i Viby

Østjyllands Politis specialpatrulje reagerede mandag på et tip og besøgte kl. 10.09 en lejlighed i Viby, hvor en 31-årig mand bor. 

Under en ransagning på adressen fandt betjentene nogle pakker med ulovlige piller i den 31-åriges jakkelomme, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 6.40 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Randers SØ. En 25-årig mand mistede kontrollen over sin bil, kørte af vejen og ramte ind i et træ. Han kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet. En narkometertest indikerede, at manden havde indtaget ulovlige stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. 

Mandag kl. 8.11 skete der et færdselsuheld i krydset Edwin Rahrs Vej/Grimhøjvej i Brabrand. En 33-årig mandlig lastbilchauffør svingede til højre ad Edwin Rahrs Vej og ramte en 58-årig mand, som cyklede ligeud i krydset. Cyklisten blev fastklemt under hjulkassen og blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen.  Han kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade. Lastbilchaufføren blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 12.38 skete der et færdselsuheld i krydset Ballevej/Rønhøjvej i Odder. En 74-årig kvindelig bilist kørte frem i krydset og ramte ind i en bil ført af en 72-årig mand. Kvinden fortsatte efter sammenstødet ind i en el-boks ved siden af vejen, mens manden kørte ind i en lygtepæl. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Mandag kl. 14.30 skete der et færdselsuheld i krydset Fuglsøvej/Strandkærvej i Lyngsbækgård ved Ebeltoft. En 77-årig mandlig bilist kørte ud foran en bil ført af en anden 77-årig mand, hvorefter der skete et sammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 77-årige, der kørte ud foran den anden bil, blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 22.15 skete der et færdselsuheld på Ulvedalsvej i Rønde. En 47-årig mandlig bilist i forbindelse med en overhaling ind i siden på en bil ført af en 40-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade ved sammenstødet. Den 47-årige virkede påvirket af alkohol, og han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. Han fik foretaget en blodprøve, der skal vise, om han havde for meget alkohol i blodet til at køre. 

Natten til mandag kl. 00.05 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Havkærvej i Tilst. Da betjentene fandt en peberspray og en kniv i bilen, blev han også sigtet for overtrædelse af knivloven og våbenloven. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

  • På Aldersrovej i Aarhus N begået mellem torsdag d. 31/12 kl. 17.00 og søndag d. 3/1 kl. 16.00
  • På Skovduevej i Assentoft begået mellem søndag d. 3/1 kl. 19.00 og mandag d. 4/1 kl. 7.00
  • På Tyrrestrupvej i Højbjerg begået mellem onsdag d. 30/12 kl. 10.00 og mandag d. 4/1 kl. 16.00

     
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.