Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

5. marts 2019 10:42

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 5. marts 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser fra Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte fremstillinger i dag. 

 

Guldsmed udsat for røveri

En guldsmed på Volden i Aarhus blev mandag kl. 12.49 udsat for røveri. En mand kom ind i butikken og begyndte at tage flere smykker fra butikken, mens han på engelsk råbte, at han var kommet for at røve butikken. Da medarbejderen på stedet forsøgte at tilbageholde ham, skubbede manden kraftigt til ham og løb ud af butikken med smykkerne. 

Røveren løb fra butikken mod nordøst mod Graven. 

Han beskrives som: 

Østeuropæisk af udseende, lys i huden
Stikkende grønne øjne
Ca. 25-30 år 
Ca. 180 cm, spinkel
Kort, brunt hår
Iført mørkeblå, ensfarvet jakke og mørke bukser
Talte engelsk

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, der har set manden løbe til eller fra guldsmeden, eller fra folk, der har en formodning om, hvem gerningsmanden kan være. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

**

Stak af politiet – kørte ind i lygtepæl

En opmærksom patrulje opdagede mandag kl. 15.35 en gammel kending, da de kom  kørende på Silkeborgvej ved Åbyhøj. De fik øje på en 27-årig mand, der sad bag rattet i en modkørende bil, og da de vidste, at han ikke har kørekort, vendte de patruljebilen for at standse manden. I stedet for at stoppe accelererede bilen og fortsatte med høj fart med politiet bag sig. På J.L. Heibergs Vej gik det galt, da den eftersatte bil ramte ind i lygtepæl. 

Da patruljen steg ud og løb hen til bilen, sad den 27-årige ikke længere bag rattet, men sammen med et par andre mænd på bagsædet. Han nægtede, at han overhovedet havde ført bilen. Det var en bekendt, han ikke kunne huske navnet på, som nu var stukket af, forklarede han. 

Han fik dog alligevel både en sigtelse for at køre uden førerret og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. 

En anden 27-årig mand, der også sad i bilen, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en klump hash på sig. 

**

Tumult mellem vagt og butikstyv 

Østjyllands Politi blev mandag kaldt til et butikstyveri i en butik på Ringvej Syd i Viby. En 30-årig mandlig vagt havde tilbageholdt en 38-årig mand, som ifølge anmeldelsen havde stjålet flere varer fra butikken. Da vagten forsøgte at tilbageholde manden, udviklede det sig til håndgemæng mellem de to parter. 

Ifølge den 38-årige blev han slået med knytnæve i ansigtet af vagten, mens vagten forklarede, at den 38-årige havde grebet fat om hans testikler. Begge ville derfor anmelde den anden for vold. Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at fastslå, hvad der præcist er sket, men foreløbigt er begge sigtet for vold.

**

33-årig havde hash og totenschlæger i bilen 

En patrulje fattede mandag kl. 22.18 mistanke til en bil, der holdt stille med lyset tændt på en rasteplads på Gl. Silkeborgvej i Randers NV. Betjentene kørte langsomt hen til bilen og steg ud for at høre føreren, hvad han lavede. 

Den 33-årige mand bag rattet virkede noget nervøs og forklarede, at han var ved at se på, hvad der var galt med bilens ene hjul. Betjentene kunne dog umiddelbart ikke se nogle problemer – de kunne til gengæld se et par plader hash på det ene sæde. Derudover fandt de også en totenschlæger i bilen. Derfor blev den 33-årige anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for brud på våbenloven.

** 

Flere indbrud i kolonihaveforening

Mindst syv kolonihavehuse på Kobrovej i Grenaa har været udsat for indbrud i weekenden eller natten til mandag.  Mandag formiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse om de mange indbrud, og flere af husene blev samme dag tjekket for spor. Der mangler dog fortsat at blive lavet gerningsstedsundersøgelser i nogle af husene. 

**

Skorstensbrand i hus i Mårslet

Østjyllands Politi fik natten til tirsdag kl. 3.45 en anmeldelse om en brand i et hus på Mustrupvej i Mårslet. Det viste sig at være en skorstensbrand, som afstedkom røg i det meste af huset. Beboerne blev derfor evakueret og skal formentligt genhuses. I forbindelse med brandslukningen måtte brandvæsnet pille flere tagsten af taget. 

**

Færdsel

Mandag kl. 7.30 skete der et færdselsuheld i krydset Holme Ringvej/Borgvold i Viby. En 54-årig mandlig bilist svingede til venstre i krydset og ramte ind i en 24-årig kvinde, der kom kørende på el-cykel.  Cyklisten blev kørt til skadestuen til behandling men slap umiddelbart uden større skader. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 14.10 blev en 80-årig mand anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset på sin knallert på Færgevejen i Ebeltoft af en patrulje. 

Mandag kl. 17.29 skete der et færdselsuheld på Vesteralle i Laurbjerg ved Langå. En 67-årig mandlig bilist og en 43-årig mandlig bilist stødte sammen. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Mandag kl. 17.31 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Strandallé/Ellebjergvej i Risskov. En 64-årig mandlig bilist kørte ind i en 23-årig kvinde, der kom løbende over et fodgængerfelt. Kvinden blev efterfølgende kørt på skadestuen. 

Mandag kl. 17.33 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Storegade i Pindstrup.

Mandag kl. 22.00 blev an 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Nordkystvejen i Allingåbro. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Ryvangs Allé i Risskov begået mellem søndag d. 3/3 kl. 11.00 og mandag d. 4/3 kl. 11.30
På Kaløvigparken i Rodskov i Hornslet begået mellem søndag d. 3/3 kl. 17.00 og mandag d. 4/3 kl. 13.30
På Thetisvej i Randers SØ begået mandag d. 4/3 kl. 15.25
På Hans Bojes Alle i Randers SØ begået mandag d. 4/3 mellem kl. 7.30 og kl. 15.00
På Skanderborgvej i Viby begået mandag d. 4/3 mellem kl. 15.30 og kl. 16.30
På Nørregade i Ryomgård begået mellem mandag d. 4/3 kl. 18.00 og tirsdag d. 5/3 kl. 2.15
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

20. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra OEstjyllands Politi loerdag den 20. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.