Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

5. juli 2022 11:35

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 5. juli 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Sporede stjålne AirPods til lejlighed

En 38-årig mand kontaktede mandag morgen politiet, efter han havde opdaget, at nogen i løbet af natten eller morgenen var brudt ind i hans bil i hans indkørsel i Viby. Fra bilen var der bl.a. taget nogle AirPods og et par solbriller. 

Via tracking-funktionen ”Find” kunne den 38-årige se, at hans AirPods nu befandt sig på en adresse i nærheden. En patrulje kørte til hen til adressen, hvor de bankede på døren ind til lejligheden. 

Da ingen svarede, gik betjentene via en åben terrassedør ind i lejligheden, hvor den 54-årige mand, der bor på stedet, lå og sov. På et bord ved siden af ham lå de stjålne AirPods og solbriller, og efter at have vækket den 54-årige, sigtede betjentene ham for tyveri. 

Under en ransagning af lejligheden fandt patruljen også en mindre mængde kokain, og den 54-årige blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Narkotikaen blev beslaglagt, og kosterne leveret tilbage til rette ejer. 

**

Mand narrede kvinde til at udlevere koder

En 22-årig kvinde fra Aarhus kontaktede mandag eftermiddag politiet, efter hun var blevet narret til at udlevere sin koder til sin netbank og havde mistet en del tusinde kroner. 

Kvinden fortalte, at hun var ringet op af en venlig mand, der havde præsenteret sig som medarbejder i kvindens bank. Manden havde forklaret, at nogen uretmæssigt havde overført nogle større beløb fra hendes konto til en anden konto, men at han gerne ville hjælpe hende og få annulleret overførslerne. 

Det krævede bare, at hun udleverede nogle personlige oplysninger – bl.a. hendes koder til netbanken. 

Da manden virkede troværdig, udleverede kvinden koderne, og senere opdagede hun så, at der var hævet en del tusinde kroner på hendes konto. 

Østjyllands Politi opfordrer på det kraftigste til, at man aldrig udleverer sine koder til andre. Banken vil aldrig ringe til dig og bede om dine adgangskoder, NemID eller lignende. 

**

 

Anholdt efter cykeltur med kødøkse i hånden

Østjyllands Politi fik mandag kl. 11.46 en anmeldelse om, at en mand cyklede rundt med en kniv i hånden tæt på Havkærvej i Tilst. En patrulje var hurtigt på stedet og på baggrund af signalementet af manden, fandt de frem til en 52-årig mand, som stod med sin cykel tæt på sin bolig. 

Den 52-årige virkede særdeles påvirket af stoffer eller alkohol, men han blev ikke fundet i besiddelse af nogen kniv under visitationen. 

Han erkendte dog, at han havde kørt rundt med en mindre kødøkse, fordi han ledte efter nogen, der havde stjålet hans hund. Hunden havde han dog fundet igen, og han var derfor kørt tilbage og havde lagt kødøksen tilbage i sit køkken. 

Den 52-årige blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for overtrædelse af knivloven. Det viste sig, at der hjemme hos den 52-årige også var nogle genstande, der var stjålet fra et værested, og det medførte en sigtelse for tyveri. 

**

 

17-årig anholdt efter at have skabt utryghed

En bekymret borger kontaktede mandag kl. 14.20 politiet og fortalte, at han havde været i diskussion med en gruppe drenge tæt på Maltfabrikken i Ebeltoft, og at den ene dreng havde været truende i sin adfærd og vist ham en pistollignende genstand, der sad i bukselinningen. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 17-årig ung mand, som blev anholdt på stedet.  Under visitationen fandt betjentene et magasin til en softgun i hans bukselinning. 

Den 17-årige forklarede, at han havde været oppe at diskutere med en mand, men han mente ikke, at han havde truet ham. 

Den unge mand blev sigtet for at have forstyrret den offentlige orden, og efterfølgende blev han kørt hjem til sine forældre.   

**

 

Fandt hash gemt i bil – to mænd sigtet

En patrulje standsede mandag kl. 13.30 to mænd i en bil på Fjældevænget i Aarhus V. Da det lugtede kraftigt af hash fra bilen, blev den ransaget, og mændene blev visiteret. 

Gemt i bilen lå en del salgsposer med hash og mændene, der begge er 22 år, blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 6.23 skete der et færdselsuheld i krydset Borum Landevej/Borumvej i Borum ved Sabro. En 33-årig mandlig bilist kørte ind i en lastbil ført af en 50-årig mand. Bilisten blev efterfølgende kørt til skadestuen. 

Mandag kl. 10.45 skete der et færdselsuheld på Kirketorvet i Tranbjerg. En 75-årig kvinde cyklede ind i siden på en bil ført af en 77-årig mand. Den 75-årige blev efterfølgende kørt til skadestuen, hvor hun blev behandlet for nogle mindre skader. 
Mandag kl. 12.00 blev en 37-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset på Gøteborg Allé i Aarhus N. Det viste sig, at nummerpladerne på bilen var stjålet i Nordjylland, og den 37-årige blev derfor også sigtet for tyveri.

Mandag kl. 13.40 skete der et færdselsuheld i krydset Ørneborgvej/Grenåvej i Randers SØ. En 62-årig kvindelig bilist foretog et venstresving og ramte ind i siden på en bil ført af en 58-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 62-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 14.00 skete der et færdselsuheld i krydset Grønnegade/Nørre Allé i Aarhus V. En 31-årig mandlig bilist kørte ud i krydset for at svinge til højre og ramte ind i en bil ført af en 59-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 31-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 14.05 skete der et færdselsuheld på Ymersvej i Randers NV. En 59-årig mandlig bilist kørte uden om en bil, der holdt parkeret i siden af vejen, hvorefter han ramte ind i en modkørende bil ført af en 65-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 59-årige blev sigtet for at have forårsaget uheldet. 

Mandag kl. 21.34 blev en 53-årig mand anholdt og sigtet for at have kørt narkokørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Rådmands Boulevard i Randers C. Da den 53-årige havde en mindre mængde amfetamin på sig, blev han også sigtet for at besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Nygade i Aarhus C begået mandag d. 4/7 kl. 6.36
På August Kroghs Vej i Grenaa begået mellem søndag d. 3/7 kl. 17.45 og mandag d. 4/7 kl. 8.40
På Klitvej ved Fjellerup Strand begået mellem søndag d. 3/7 kl. 16.00 og mandag d. 4/7 kl. 11.00
På Samsøgade i Aarhus C begået tirsdag d. 5/7 kl. 4.39
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.