Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

5. november 2021 11:28

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 5. november 2021


Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.  

 

J-dag i aften: Pas godt på hinanden! 

Fredag aften afholder flere barer og værtshuse den såkaldte J-dag, hvor julebryggen bliver frigivet, og der forventes, at der denne weekend vil være ekstra mange mennesker i byen.  

Derfor er Østjyllands Politi ekstra til stede i nattelivet, ligesom der vil være kontrol af spritkørsel på vejene. 

Pas godt på hinanden derude og hjælp os med, at alle får en god og sikker aften i byen. 

Inden du tager afsted i aften, så husk at få lavet en plan for, hvordan du kommer hjem, hvis du har tænkt dig at drikke alkohol. Brug offentlig transport eller få en ædru ven til at køre – og lad være med at lade dig friste af en billig pirattaxa. 

Ser du en forsøge at køre i alkoholpåvirket tilstand, så forsøg at tale vedkommende fra det og tag evt. nøglerne. Har du mistanke om, at nogen kører spritkørsel, så ring til politiet. 

**

 

Mindre gruppe fodboldfans skabte utryghed

En mindre gruppe mandlige tjekkiske fodboldfans skabte torsdag utryghed i Randers C inden fodboldkampen mellem Randers FC og Jablonec fra Tjekkiet.

Østjyllands Politi fik allerede om formiddagen anmeldelser om, at flere af mændene var berusede, og at nogle af dem var pågående over for nogle kvinder på gaden.

Flere patruljer kom derfor til midtbyen og fulgte med fansene rundt i byen. Flere beværtninger ønskede ikke at have fansene ind på stedet, og politiet hjalp med at få gruppen videre. 

På en pub på Middelgade opstod der mindre tumult, og to 34-årige mænd var så berusede, at politiet vurderede dem uegnede til at færdes på gaden og på beværtningerne. De blev derfor begge anholdt for at opretholde orden og sikkerhed, hvorefter de blev kørt til politistationen.  

Kampen, der blev spillet om aftenen, blev afviklet i god ro og orden, og der blev ikke foretaget yderligere anholdelser. 

**

 

Cykeltyv havde amfetamin i lommen

En opmærksom borger ringede torsdag morgen kl. 6.42 til politiet, da han så en tilsyneladende påvirket mand, der gik rundt og hev i nogle cykler ved Randers Station, hvorefter han kørte afsted på en ulåst cykel. 

Kæden hoppede dog af, og manden steg af cyklen og gik videre. 

En patrulje kom kort efter forbi og tog kontakt til en 28-årig mand på stedet, som anmelderen kunne udpege. 

Den 28-årige, der virkede påvirket af stoffer, erkendte at have stjålet en cykel, og han blev derfor sigtet for tyveri og efterfølgende visiteret. 

I hans lomme fandt betjentene en dolk og en mindre mængde amfetamin. Begge dele blev beslaglagt, og den 28-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven og for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Sigtet for at sælge joints på Snapchat

Østjyllands Politis specialpatrulje fulgte torsdag med i en Snapchat-gruppe, som de mistænkte, der blev solgt hash fra. 

De satte derfor en aftale op og aftalte at mødes med sælgeren ved en adresse i Aarhus C. Kl. 22.08 ankom en bil med to kvinder og en mand til adressen, og her gav specialpatruljen sig til kende. 

Bilen blev ransaget, og de tre personer blev visiteret. 

I bilen fandt betjentene flere joints og flere tusinde kroner i kontanter, som blev vurderet til at stamme fra hashsalg. 

Derudover lå der i bilen en del lattergasflasker og lattergaspatroner, som patruljen mistænkte skulle sælges. 

Både manden, der er 19 år, og de to kvinder på 19 og 20 år blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg, og kontanter, stoffer og lattergasflasker blev beslaglagt. 

**

 

Specialpatruljen fandt hash på to adresser i Odder

Østjyllands Politis specialpatrulje reagerede torsdag på et tip og aflagde kl. 17.20 et besøg på en adresse i Odder. Stedet blev ransaget, og under ransagningen fandt betjentene en pose med hash og et par poser med kokain. 

Stofferne blev beslaglagt, og en 23-årig mand, som bor på adressen, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Senere på en anden adresse i Odder fandt specialpatruljen en mindre mængde skunk, som en 33-årig mand blev sigtet for at besidde. 

**

 

Kørte med mobilen i hånden og opgav falsk navn

En patrulje opdagede torsdag kl. 9.36, at en bilist kørte rundt i sin bil på Kirkegade i Randers C og talte i håndholdt mobil. 

Betjentene dirigerede derfor bilisten ind til siden og bad ham om at vise sit kørekort. Manden fortalte, at han havde glemt sit kørekort, og han viste i stedet et sygesikringsbevis. Patruljen tjekkede op på navn og cpr-nummer i politiets systemer og her fremgik et billede af en mand, som slet ikke lignede bilisten. 

Efter gentagne spørgsmål om mandens identitet, erkendte han til sidst, at han havde opgivet falsk navn. Han præsenterede sig nu som en 33-årig mand, og denne gang stemte oplysningerne. 

Grunden til, at han havde opgivet falsk navn, var, at han var frakendt kørekortet. 

Det endte derfor med sigtelser for kørsel i frakendelsestiden, for kørsel med håndholdt mobil og for at opgive falsk navn til politiet. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 15.40 skete der et færdselsuheld i krydset Spanien/Jægergårdsgade i Aarhus C. En 45-årig mand cyklede over for rødt og blev ramt af en bil ført af en 57-årig mand. Cyklisten pådrog sig nogle mindre skader og blev kørt til skadestuen til behandling. Her blev han sigtet for at have kørt over for rødt. 

Torsdag kl. 21.00 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Åbyhøjgård i Åbyhøj. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Steen Blichers Gade i Randers C begået mellem onsdag d. 3/11 kl. 23.00 og torsdag d. 4/11 kl. 8.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

9. december 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi d. 9. december 2023

Uddrag af døgnets begivenheder fra Østjyllands Politi.

8. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.