Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

7. maj 2021 11:36

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. maj 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.30 en 30-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for vidnetrusler og trusler på livet mod en 23-årig kvinde og en 24-årig mand. Truslerne blev ifølge sigtelsen fremsagt torsdag på gaden i Aarhus-området. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Brand i hus i Stavtrup

En kvinde vågnede tidligt torsdag morgen i sit hjem på Råhøjvej i Stavtrup ved Viby omkring kl. 6.00 og opdagede, at der var brand i stuen. Hun forsøgte i første omgang at slukke ilden selv, men ringede hurtigt 112, da flammerne bredte sig. 

Politi og brandvæsen kom kort efter til stedet, og branden blev slukket. Der var sket store skader på huset, men kvinden var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Hun blev dog kørt til tjek på skadestuen. 

Branden opstod formentligt på grund af nogle stearinlys, som havde stået tændt i stuen. 

**

 

Tyv stjal guldring fra butik

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 11.46 en anmeldelse om, at en smykkebutik på Klostergade i Aarhus C havde været udsat for tyveri. 

En butiksmedarbejder fortalte, at en mand havde været inde i butikken for at spørge efter ringe, hvorefter han i noget tid kiggede på nogle af de ringe, der ligger i montre. Manden købte dog kun en sæbe, hvorefter han gik ud af butikken. 

Medarbejderen opdagede kort efter, at der manglede en diamantguldring til en værdi af omkring 10.000 kroner. 

Patruljer i området ledte efterfølgende efter manden, men det lykkedes ikke at få fat på ham. 

Medarbejderen har givet følgende signalement af manden: 

Østeuropæisk af udseende, lys i huden
Kort, sort hår
Ca. 34-36 år
Ca. 180-190 cm høj, kraftig
Talte dansk med accent
Iført mørk dunvest, sort trøje og mørke cowboybukser
Havde en orange pose i hånden

Har du oplysninger om manden, kan du kontakte politiet via tlf. 114. 

**

Anmeldelse: Tricktyv stjal pung

Østjyllands Politi fik torsdag en anmeldelse om, at en 86-årig kvinde onsdag havde været udsat for tricktyveri i sit hjem i Voldby. 

Ifølge kvinden ringede en ukendt mand på døren omkring kl. 16.00. Han gestikulerede med armene, at han gerne ville have et glas vand, hvilket den 86-årige gav ham. Manden fik også lov til kort at benytte toilettet, inden han gik derfra igen. 

Noget tid efter opdagede den 86-årige, at hendes pung var væk. 

Kvinden har givet følgende signalement af manden: 

Mellemøstlig af udseende, brun i huden
Ca. 175-180 cm høj
Talte et fremmedsprog

**

 

Betjente så handel med stoffer på gaden

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje opdagede torsdag kl. 23.00 en handel med stoffer på Dytmærsken i Randers C. Patruljen så, hvordan en bil kørte hen til en mand, hvor efter der blev udvekslet noget gennem den ene bilrude. 

Betjentene fik hurtigt fat i både den 27-årige mand, som havde stået på stedet, og den 20-årige mand, som sad i bilen. 

Den 27-årige havde en klump hash på sig, der var pakket ind i stanniol, og i bilen lå flere lignende stanniolpakker med hash samt nogle tusinde kroner i kontanter. 

Den 27-årige blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, mens den 20-årige blev sigtet for at sælge stoffer. 

**

Kvik anmelder ledte politiet til formodet spritbilist

En mandlig bilist ringede torsdag kl. 12.46 til politiet og fortalte, at han kørte bag en bil ført af en kvinde, som han havde mistanke til havde fået alt for meget at drikke. 

Manden havde kørt bag bilen fra Hadsundvej i nærheden af Hals og observeret, hvordan kvinden slingrede voldsomt på vejen mod Randers, og at hun også havde været ved at køre i grøften. 

Da kvinden parkerede på Havnegade i Randers, tog manden hurtigt kontakt til hende og bad hende blive på stedet, indtil politiet kom frem. Kort efter ankom en patrulje, og kvinden blæste i et alkometer, der viste en promille, som var højere end tilladt. 

Hun blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. 

**

 

Specialpatruljen fandt amfetamin og piller

Østjyllands Politi specialpatrulje tog torsdag kl. 22.15 på besøg hos en 56-årig mand, som bor i en lejlighed i Randers. Da manden lukkede op, spurgte betjentene, om han havde nogle ulovlige stoffer i hjemmet. Det benægtede den 56-årige. 

Patruljen ransagede dog alligevel lejligheden og fandt både noget amfetamin og hash og flere ulovlige piller. Derudover lå der nogle tusinde kroner i kontanter, som, betjentene mistænkte, stammer fra narkotikasalg. 

Både kontanter og stoffer blev beslaglagt, og den 56-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Skabte uro i opgang og blev anholdt

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte torsdag kl. 15.25 til en adresse på Otto Benzons Vej i Aarhus V, hvor to mænd skabte uro og utryghed i en opgang til nogle lejligheder. 

Da betjentene kom frem, traf de på trappen to mænd, som virkede aggressive og frembrusende. Den ene, en 18-årig mand, havde truende adfærd mod patruljen og stak sit hoved helt tæt hen til den ene betjent. 

Den 18-årige blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Han blev dog umiddelbart efter sin afhøring på stedet løsladt sammen med sin ven – og begge blev bortvist fra adressen.  

** 

 

Færdsel

Torsdag kl. 12.00 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Skolebakken i Ørum Djurs. Den 64-årige mand, der ejer bilen, blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort. 

Torsdag kl. 15.41 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Haslevej i Åbyhøj. En 21-årig kvindelig bilist ramte ind i en 63-årig kvinde, som var i færd med at krydset vejen via et fodgængerfelt. Sammenstødet skete med lav fart, og den 63-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 21-årige blev sigtet for ikke at holde tilbage ved fodgængerfeltet. 

Torsdag kl. 16.24 skete der et færdselsuheld på Vestre Ringgade i Aarhus C, hvor tre bilister var involveret i et mindre harmonikasammenstød. Ingen personer kom umiddelbart noget til.   

Torsdag kl. 23.20 skete der et færdselsuheld i krydset Vester Boulevard/Viborgvej i Randers NV. En 19-årig mandlig bilist og en 53-årig mandlig bilist stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Vestervang i Aarhus C begået mellem lørdag d. 24/4 kl. 12.00 og tirsdag d. 4/5 kl. 17.00
På Viborgvej i Voldby begået onsdag d. 5/5 kl. 16.00 og kl. 17.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.