Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

7. oktober 2021 10:56

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. oktober 2021


Her finder du det et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Cyklist blev sur over bøde – sigtet for vold mod betjent

Hvad der skulle have været en simpel bødesag, endte med en anholdelse og sigtelse for vold mod en betjent, da en 28-årig kvindelig cyklist onsdag kl. 13.35 blev standset af en færdselspatrulje. 

Patruljen kørte på Præstevangsvej i Hasle, da de så, at kvinden talte i telefon, mens hun cyklede. De fik hende til at standse og tog kontakt til hende. Den 28-årige fortalte, at hun ikke vidste, det var ulovligt at cykle med mobilen fremme, og hun mente derfor, at hun skulle slippe med en advarsel. 

Det mente betjentene dog ikke, og da de meddelte, at kvinden var sigtet, blev hun sur og begyndte at cykle videre. Betjentene holdt hende tilbage og bad hende oplyse navn og personnummer, men kvinden blev nu aggressiv og bad politiet om at passe deres arbejde i stedet for at genere hende. 

Hun forsøgte gentagne gange at køre fra stedet, og patruljen måtte holde fast i styret for at få hende til at blive, mens de forgæves forsøgte at tale hende til ro.

Da en af betjentene på et tidspunkt tog fat i kvindens arm, da hun igen forsøgte at køre, rev hun sig løs og kradsede ham i ansigtet. 

Hun blev derfor anholdt og sigtet for vold mod en polititjenestemand. Under anholdelsen gjorde hun kraftigt modstand, men det lykkedes til sidst at få hende ind i patruljebilen, hvorefter hun også blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

Og så blev hun i øvrigt også sigtet for at cykle, mens hun talte i mobiltelefon… 

Betjenten, der blev kradset, fik flere mærker i ansigtet, men kom ikke noget til. 

**

 

Anmeldelse om slagsmål – en mand sigtet for vold

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 21.15 en anmeldelse om, at en mindre gruppe mænd var oppe at slås tæt på krydset Viby Ringvej/Tomsagervej i Viby J. En af mændene skulle have brugt et bat under slåskampen. 

Flere patruljer kørte til stedet, hvor de traf to mænd, der stod ved en bil, der havde fået knust en rude og fået nogle buler. 

En af mændene, en 29-årig mand, havde fået nogle mindre skader på den ene fod - skader som angiveligt skulle stamme fra et slag med et bat, og de to mænd forklarede, at de var blevet overfaldet, og at gerningsmændene var kørt fra stedet. 

Vidner havde noteret nummerpladen på den bil, de andre mænd var kørt i, og senere på aftenen fandt politiet frem til bilen, der holdt på en adresse i Aarhus. Her traf de også en 30-årig mand, som blev sigtet for grov vold ved at have slået den 29-årige med et bat. 

Der var modsatrettede forklaringer fra parterne om, hvad der var sket, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at afklare hændelsesforløbet og finde ud af, hvem der var involveret. 

**

 

Bilist forsøgte at flygte fra politiet – anholdt og sigtet

En 32-årig mandlig bilist påkaldte sig onsdag kl. 18.13 en patruljes opmærksomhed i krydset Jægergårdsgade/Dybbølgade i Aarhus C. Bilisten sad og dækkede sit ansigt med armen, da patruljen kom kørende i den modsatte retning, og det syntes betjentene virkede så mistænkeligt, at de besluttede at vende rundt og standse ham. 

Bilisten trådte nu på speederen og kørte hastigt ned ad en sidegade, hvor han steg ud af bilen og løb fra stedet. 

Betjentene mistede ham kortvarigt af syne, men en venlig borger viste dem på rette vej, og lidt efter fik de øje på den 32-årige, der gik rundt på Ole Rømers Gade. Godt nok havde han ikke det samme tøj på, som da han sad i bilen, men betjentene kunne tydeligt genkende ham. 

Da de tog kontakt til ham, erkendte han da også, at det var ham, der havde kørt bilen. Han var flygtet, fordi han ikke har kørekort. Undervejs havde han smidt sin kasket og trøje i håb om, at patruljen ikke ville kunne genkende ham. Det viste sig dog at være forgæves. 

Den 32-årige blev anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for kørsel uden førerret. 

**

Unge røg hash i baggård

En beboer på Skelagervej i Aarhus N kontaktede onsdag kl. 17.00 politiet og fortalte, at der sad en mindre gruppe unge mænd og røg hash i en baggård på privat område. 

En patrulje, der var i nærheden, kørte forbi og fik kontakt til fem unge mænd, som befandt sig på stedet.

På et lille bord foran dem lå en mindre mængde hash, som en 17-årig ung mand erkendte var hans. Han havde desuden en joint i jakkelommen. En anden 17-årige havde noget hash liggende i et mavebælte. 

Stofferne blev beslaglagt, og de to 17-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, inden de unge mænd blev bedt om at forlade stedet. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Ågade i Spørring begået mellem søndag d. 3/10 kl. 16.00 og onsdag d. 6/10 kl. 12.30
På Sjællandsgade i Randers C begået onsdag d. 6/10 mellem kl. 9.40 og kl. 15.00
På Rs Brochsvej i Thorsø begået onsdag d. 6/10 mellem kl. 4.30 og kl. 18.40
På Bronzealdervænget i Hasle begået onsdag d. 6/10 kl. 20.17
På Østervænget i Voldum begået natten til torsdag kl. 3.10
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra søndag den 21. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.