Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

8. november 2019 10:50

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 8. november 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.30 en 17-årig mand i Retten i Aarhus. Han sigtes for røveri af særlig grov beskaffenhed og voldtægt af særlig farlig karakter mod to kvinder begået på Frederiksberg i København i forening med to andre mænd, der den 26. juni blev varetægtsfængslet i sagen. De to andre mænd er både sigtet for forhold i København og Aarhus, og sagen er samlet hos Østjyllands Politi. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere i sagen. 

 

Fremstillingstekst fra 26. juni: 

"Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 i Retten i Aarhus to mænd på 21 og 22 år fra Aarhus-området, der sigtes for voldtægt af særlig farlig karakter og røveri af særlig grov beskaffenhed begået mod to kvinder på en adresse i Aarhus den 8. juni. De to mænd sigtes også for voldtægt af særlig farlig karakter og røveri af særlig grov beskaffenhed begået mod to kvinder på en adresse på Frederiksberg den 9. juni og for forsøg på voldtægt af særlig farlig karakter og forsøg på røveri af særlig grov beskaffenhed på en adresse i København tirsdag, hvilket dog ikke lykkedes, da de blev anholdt. 

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere. "

**

Fremstilling i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.00 en 34-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Under et kontrolbesøg ved en rockergrupperings klubhus i Lystrup torsdag omkring kl 22.00 fik en patrulje øje på en bil ført af den 34-årige, som pludseligt satte farten op og kørte fra stedet, da han så politiet. Patruljen satte efter ham, og fandt ham kort efter på Lægårdsvej, hvor han stod ved siden af sin parkerede bil. 

Han havde ikke nogen god forklaring på, hvorfor han havde haft så travlt, da han så ordensmagten, så en politihund blev sat til at lede efter ulovlige genstande omkring bilen. Den snusede sig hurtigt frem til en pose med en del kokain i. Den 34-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Da den 34-årige holder til i klubhuset i Lystrup, valgte Østjyllands Politi efterfølgende at ransage stedet. I huset blev der fundet mindre mængder af hash, ecstasy og doping. Derudover blev der fundet en totenschlæger. Alle dele blev beslaglagt. Der var tre mænd til stede i klubhuset, da politiet dukkede op, men ingen af dem kunne umiddelbart kædes sammen med stofferne eller våbnet. 

**

Skød sig selv i hånden – anholdt og sigtet 

En 57-årig mand fra Skødstrup måtte torsdag kl. 8.57 en tur forbi lægen, efter han var kommet til at skyde sig selv i hånden. Da Østjyllands Politi fik oplysninger om, at manden havde skudsår, tog de kontakt til manden og besøgte efterfølgende hans hus, som blev ransaget. Her fandt politiet en ulovlig pistol og noget ulovligt ammunition. Derudover lå der også flere lovlige luftvåben og en hardballpistol. Det var en af luftpistolerne, som den 57-årige var kommet til at skyde sig selv med. 

Selvom luftvåbnene er lovlige, bad den 57-årige om politiets hjælp til at destruere dem, da han ikke længere var tryg ved dem. Alle våben – både lovlige og ulovlige – blev derfor beslaglagt, og den 57-årige blev anholdt og sigtet for at overtræde våbenloven. 

**

Større færdselsindsats i Odder – 90 kørte for stærkt

Østjyllands Politis færdselsafdeling tog torsdag eftermiddag til Odder og omegn med flere fotovogne og motorcykelbetjente for at kontrollere bilisternes fart. I alt blev 90 bilister målt til at køre for stærkt – 10 af dem i sådan en grad, at det koster dem et klip i kørekortet. 

Målingerne fandt sted på forskellige veje i og omkring Odder, og politiet var til stede i flere timer i løbet af eftermiddagen og aftenen. 

**

Håbløs fotoredigering afslørede dokumentfalsk

En 53-årig mand forsøgte sig torsdag eftermiddag først som butikstyv og bagefter som dokumentfalskner. Ingen af delene gik særlig godt. Klokken 16.45 indfandt han sig i Netto på Rundhøjtorvet i Højbjerg, hvor han stjal dagligvarer for nogle få hundrede kroner. 
Han blev dog opdaget af en vagt, som tilbageholdt manden. Da den 53-årige blev bedt om at vise ID, legimiterede han sig med et kørekort, som så noget specielt ud. Det fik vagten til at tilkalde politiet, som hurtigt konstaterede, at kørekortet var falsk. 

Betjentene visiterede manden og fandt yderligere to falske sundhedskort og et falsk blåt sygesikringsbevis. Både kørekort og sygesikringsbeviser var ubehjælpsomt lavet – fx var nogle af kortene kun trykt på forsiden. Den 53-årige indrømmede, at han havde lavet kortene i Photoshop og selv havde printet dem ud. 

Han blev anholdt og sigtet for butikstyveri og dokumentfalsk. 

**

Kvinde uddelte lussinger på bar

En 24-årig kvinde blev torsdag kl. 23.24 så hidsig, at hun delte lussinger og spark ud til tre forskellige ansatte på en bar i Odder. Under nogle uoverensstemmelser med personalet på stedet skubbede hun til medarbejderne og slog og sparkede dem. 

Til sidst lykkedes det personalet at holde kvinden fast og tilkalde politiet. En patrulje kom til stedet, anholdt kvinden og sigtede hende for vold. 

**

Narkohund og betjente fandt hash og peberspray

Østjyllands Politi havde en narkohund med, da de torsdag kl. 10.45 besøgte en adresse i Hasle, hvor en 25-årig mand bor. Hunden og betjentene fandt i fællesskab en mindre mængde hash og en ulovlig peberspray, og den 25-årige beboer blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for at overtræde våbenloven. 

Nede på gaden traf politiet en 22-årig mand, som var på vej op i lejligheden. Han blev visitereret, og på ham fandt betjentene en mindre mængde hash, som han blev sigtet for at besidde. 

**

Gik med kniv på rutebilstationen

En bekymret borger ringede torsdag kl. 10.58 til politiet, da han så en mand gå rundt med en kniv fremme på rutebilstationen i Aarhus C. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 54-årig mand, som rigtigt nok havde en stor køkkenkniv på sig. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

Færdsel

Torsdag kl. 7.54 skete der et færdselsuheld i krydset Frederiks Allé/Jægergårdsgade i Aarhus C. En 42-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 24-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 13.10 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vestervej i Grenaa. 

Torsdag kl. 16.35 skete der et færdselsuheld i krydset Søndervangs Allé/Søndervangen i Viby. En 65-årig kvindelig bilist ramte ind i en 26-årig kvinde, som kom cyklende ud i krydset. Cyklisten blev efterfølgende kørt til skadestuen. 

Fredag kl. 00.38 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV. 

Fredag kl. 1.50 blev en 35-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Tårstrupvej ved Hadsten. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Abildhaven i Lystrup begået torsdag d. 7/11 kl. 2.00 
På Brundtvej i Hammel begået torsdag d. 7/11 kl. 10.55
På Over Fussingvej i Over Fussing ved Randers NV begået mellem tirsdag d. 6/8 kl. 12.00 og søndag d. 3/11 kl. 18.00
På Lyøvej i Hadsten begået torsdag d. 7/11 mellem kl. 8.00 og kl. 15.00
På Hagenstrupvej i Ulstrup begået torsdag d. 7/11 mellem kl. 18.45 og kl. 19.50
På Augustenborggade i Aarhus C begået torsdag d. 7/11 mellem kl. 17.00 og kl. 20.45
På Sabro Skolevej i Sabro begået torsdag d. 7/11 mellem kl. 15.30 og kl. 21.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

16. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi den 16. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.