Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

9. juni 2021 11:45

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. juni 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00

En 26-årig mand fra Rumænien fik onsdag en straksdom på 50 dages fængsel for tre tyverier og blev udvist af Danmark med indrejseforbud i fire år. 

Den 26-årige blev kl. 10.00 fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Randers, hvor han stod sigtet for i tre tilfælde sidste år at have stjålet mobiltelefoner. Alle gange stjal han mobiltelefonerne på restaurationer, hvor de havde ligget fremme på en bardisk eller et bord. 

De to første tilfælde skete på restaurationer i hhv. Hellerup og Helsingør, mens det sidste tilfælde skete på en pub på Middelgade i Randers. I Randers var en medarbejder på pubben i færd med at læsse varer i kælderen uden for åbningstid, da den 26-årige gik ind på pubben og tog medarbejderens mobil, der lå på et bord. Herefter gik han hurtigt ud igen. 

Den 26-årige blev efterfølgende genkendt på overvågningsbilleder ved alle tre tyverier, og han blev efterlyst i politiets systemer, da han ikke umiddelbart var til at finde. Tirsdag blev den 26-årige så standset i en rutinekontrol på en vej i Haslev på Sydsjælland. 

Han blev udleveret til Østjyllands Politi, der onsdag fremstillede ham i grundlovsforhør, hvor han erkendte alle forhold. 

Han modtog sin straksdom og udvisning. 

**

Færdselsindsats på Djursland 

Østjyllands Politis færdselsafdeling gennemførte tirsdag eftermiddag og aften en færdselskontrol på Djursland og i den nordligste del af Aarhus Kommune. Kontrollen var tilrettelagt i forbindelse med tirsdagstræf i Kalø, hvor der hver tirsdag samles adskillige mennesker på motorcykler og i biler. 

Indsatsen rettede sig primært mod hastigheder, men også andre forseelser blev noteret i bogen. 

Resultatet af indsatsen blev:
Antal sigtede i alt: 27
Antal sager i alt: 36

Hastighedssager med motorcykler:
Landevej, betinget frakendelse: 2
Landevej, klip i kørekortet: 2


Den ene af de betingede frakendelser medfører en ubetinget frakendelse, da motorcyklisten i forvejen var betinget frakendt førerretten. Han blev målt til en hastighed på 140 km/t på landevejsstrækningen mellem Mørke og Assentoft (Randersvej).

Hastighedssager med biler:
Motorvej max. 130 km/t, bøde: 2
Motorvej max. 110 km/t, klip i kørekortet: 2
Landevej, klip i kørekortet: 7
Landvej, bøde: 3 


Derudover:
Narkokørsel: 1
Ulovlig overhaling, klip: 1
For tæt kørsel, klip: 2
Anvendt mobiltelefon: 5
Fejl og mangler ved køretøj: 4
Andre færdselslovsovertrædelser: 5

 

**

 

Blev sur over p-bøde og endte med sigtelse for vold

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 20.03 en anmeldelse om, at en gruppe unge mænd kørte hasarderet og skabte utryghed på Kystpromenaden på Aarhus Ø. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en del unge mennesker, som stod samlet omkring nogle biler. Flere af dem kørte fra stedet så snart, de så politiet, mens andre blev ved bilerne. 

Stemningen blev dårlig, da betjentene kom, og mændene havde ikke videre lyst til at tale med politiet. Da én af bilerne holdt i et område, hvor der er tydeligt skiltet med parkering forbudt, skrev patruljen en p-bøde til den 19-årige mand, som havde været fører af bilen. 

Det fik den 19-årige til at råbe af betjentene og komme med forskellige hånende udtryk. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Under anholdelsen gjorde han kraftigt modstand, men det lykkedes betjentene at få ham ind i patruljebilen. Inde i bilen greb han pludseligt hårdt fat i skridtet på den ene betjent, og han blev derfor også sigtet for vold mod en politimand. 

**

 

Vaks anmelder ledte politiet til cykeltyve

En kvinde, der bor på Marselisborg Allé i Aarhus C, hørte tirsdag omkring kl. 23.10 noget larm fra gaden, og da hun kiggede ud af vinduet, så hun en kvinde og en mand, der stod med en vinkelsliber og var i færd med at skære låsen over på en cykel. 

Hun kontaktede derfor politiet og gav et godt signalement af de to personer. Kort efter kom en patrulje til stedet og på vej hen til adressen, traf de en kvinde og en mand, som svarede nøje til signalementerne og kom gående med to cykler. 

Betjentene kontaktede den 24-årige mand og den 25-årige kvinde og begge blev visiteret. I en rygsæk, som manden havde på, lå et koben og en vinkelsliber, og både kvinde og mand blev anholdt og sigtet for tyveri. 

Den 24-årige mand viste herefter frivilligt, hvor de havde taget cyklerne fra, så de kunne leveres tilbage igen. 

**

 

Højtråbende mand nægtede at opgive navn – anholdt og sigtet

En 25-årig mand blev tirsdag aften kl. 23.45 anholdt, efter han havde været højtråbende og aggressiv og nægtet at oplyse sit navn. 

En patrulje gik rundt i Botanisk Have efter anmeldelser om høj musik på stedet, og mens de var i færd med at snakke med nogle personer i parken, begyndte den 25-årige mand at blande sig og råbe af betjentene, som han gik helt tæt på. 

Han blev bedt om at gå væk, men i stedet gik han endnu tættere på og råbte højere. Han blev derfor sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og betjentene bad om hans ID. Han ville dog ikke oplyse navn og adresse, og han blev derfor anholdt og sigtet for at nægte at oplyse sit navn til politiet. 

På politigården i Aarhus blev han efter kort tid løsladt, men i stedet for at gå stille derfra, begyndte manden nu igen at råbe af betjentene, og han blev derfor endnu en gang anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Denne gang fik han lov til at opholde sig længere tid på politistationen. 

**

 

Graffitimaler taget på fersk gerning

En mand kontaktede tirsdag kl. 23.23 politiet, og fortalte at han lige havde set en ung mand stå og male graffiti på muren på en butiksbygning på Guldsmedegade i Aarhus C. Bag ved ham stod en anden ung mand, som stod og forsøgte at dække for sin ven. 

En patrulje kørte til stedet og så, at der var malet nogle tags med hvid graffiti på muren. Kort derfra sad to mænd på 20 og 25 år, som anmelderen udpegede som dem, der havde stået og malet. 

I den 25-åriges taske lå to graffitisprays med hvid maling – den ene var tydeligvis lige blevet brugt. 

Begge mænd blev derfor anholdt og sigtet for graffitihærværk.  

**

 

Tabletter og hash beslaglagt – 67-årig sigtet

Østjyllands Politis specialpatrulje tog tirsdag kl. 10.50 til en adresse i Randers NØ efter et tip om, at der blev opbevaret og solgt stoffer på stedet. Da betjentene blev lukket ind i lejligheden af den 67-årige mandlige beboer, kunne de med det samme lugte hash, og frit fremme på bordet lå en rygende joint. 

På den baggrund ransagede betjentene lejligheden og fandt yderligere fire joints og nogle hundrede ulovlige tabletter. 

Den 67-årige blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg, og hash og tabletter blev beslaglagt. 

**

 

Hundelufter truet med kniv

En 64-årig mand anmeldte tirsdag kl. 22.50, at han netop var blevet truet med kniv, mens han var ude at gå med sin hund på Hammerhusvej i Aarhus V. 

Den 64-årige forklarede, at han var kommet gående med sin hund på fortovet, da han gik forbi en ung mand, som blev bange for hunden. Den unge mand kritiserede, at den 64-årige ikke havde hunden i snor, og da den 64-årige forsøgte at forklare, at hunden ikke gjorde noget, blev manden hidsig. 

Ifølge den 64-årige trak manden pludseligt en kniv frem, som han lavede truende bevægelser med. Efter kort tid gik manden dog fra stedet igen, og den 64-årige fik fat i sin søn, som bor i nærheden, hvorefter de fik ringet til politiet. 

Mens de snakkede med politiet, så de den unge mand igen og forsøgte at følge efter ham, men manden løb væk i høj fart, inde de kunne nå hen til ham. Det lykkedes i første omgang ikke politiet at finde ham, da de kort efter kom frem. 

Manden med kniven beskrives som

Arabisk af udseende
Ca. 16-18 år
Ca. 170-180 cm høj
Spinkel med tyndt ansigt
Iført kasket og sort tøj
Havde en sort rygsæk på ryggen med hvid skrift
Talte dansk med accent


**

Kvinde udsat for tasketyveri 

En kvinde kontaktede tirsdag aften Østjyllands Politi og anmeldte, at hendes 84-årige mor var blevet udsat for tyveri tidligere på dagen på Næshøjvej i Harlev. Den 84-årige havde været ude at handle i Meny, og hun havde lagt sin taske i kurven på sin rollator, da hun gik hjemad. 

På vejen kontaktede to drenge hende og gik rundt om hende flere gange. Først da den 84-årige kom hjem, opdagede hun, at hendes taske var forsvundet. Kvinden havde en pung med dankort i tasken, og kortet blev hurtigt spærret, inden der var hævet noget på det. 

Den 84-årige beskriver drengene som 12-14-årige, men derudover kunne hun umiddelbart ikke give noget videre signalement. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 07.42 blev en 63-årig mandlig lastbilchauffør anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Østjyske Motorvej ved Hørning. 

Tirsdag kl. 10.50 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Rytoften i Aarhus V. 

Tirsdag kl. 13.09 blev en 48-årig kvindelig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej i Randers NV. 

Tirsdag kl. 13.29 skete der et færdselsuheld på Kalkværksvej i Aarhus C. En bus, med en 58-årig chauffør bag rattet, kom kørende ad Spanien og skulle køre under gangbroen ved Kalkværksvej, da det viste sig, at bussen var for høj. Toppen af bussen ramte broen, hvilket medførte materiel skade på bussen. Der skete umiddelbart ingen skade på selve broen. Bussen kom hurtigt fri igen, men der var opstået en del trafikale problemer på stedet, som politiet fik afhjulpet.  

Tirsdag kl. 17.30 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hovedvejen i Grenaa. 

Tirsdag kl. 17.25 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Aarhus N. En 69-årig kvindelig bilist kom for langt over i siden af vejen, hvor hendes hjul ramte rabatten, hvorefter hun mistede kontrollen over bilen og ramte ind i en lygtepæl. Bilisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade – hun blev efterfølgende sigtet for manglende agtpågivenhed. 

Tirsdag kl. 18.53 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Trille Lucassens Gade i Brabrand. 

Tirsdag kl. 20.10 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Grundfør. En mandlig bilist kørte op bag i en anden mandlig bilist på motorvejen. Begge parter blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen, men ingen af dem kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Stennehøj Allé i Højbjerg begået tirsdag den 8/6 mellem kl. 08.00 og kl. 14.00 
På Gørtlervej i Randers NV begået mellem søndag den 6/6 kl. 21.30 og tirsdag den 8/6 kl. 19.45 
På Valmuevej i Glesborg anmeldt onsdag den 9/6 kl. 04.00  
 


 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.