Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

10. november 2021 11:56

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 10. november 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 12.00 en 33-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Randers. Hun sigtes tyveri og bedrageri. 

Den 33-årige sigtes for to forhold begået i september, mens hun var ansat i en privat hjemmepleje. Her udnyttede hun ifølge sigtelsen sin adgang til ældre menneskers hjem og stjal nogle smykker hos en 88-årig kvinde i Randers og et kreditkort ved en 84-årig kvinde i Viborg, hvorefter der blev hævet en del tusinde kroner på kortet. 

Den 33-årige blev afskediget, men ifølge sigtelsen udgav hun sig tirsdag for at være fra hjemmeplejen, da hun omkring kl. 17.30 henvendte sig på en 95-årig kvindes adresse i Randers. Her forklarede hun den 95-årige, at hun var kommet for at handle dagligvarer for hende og lokkede hende på den måde til at udlevere sin pung med kreditkort og et mindre kontantbeløb. 

Et familiemedlem til den 95-årige fandt ud af, hvad der var sket, og ringede til plejefirmaet, der anmeldte sagen til politiet, som kort efter anholdt den 33-årige og ransagede hendes adresse. 

På adressen fandt betjentene blandt andet en trøje med navn og logo på den private hjemmepleje. En trøje, som kvinden ifølge den 95-årige havde på, da hun udgav sig for at være fra hjemmeplejen. 

**

 

Sigtet for vold mod buschauffør

Østjyllands Politi fik onsdag morgen kl. 6.54 en anmeldelse om, at en passager i en bus på Vesterbro Torv i Aarhus havde givet chaufføren et knytnæveslag i ansigtet. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf buschaufføren, der havde et mærke efter slaget, men umiddelbart ikke var kommet alvorligt til skade. 

Ifølge vidner i bussen havde passageren virket påvirket og meget aggressiv. Han råbte gentagne gange af chaufføren, der til sidst havde bedt ham stå af. Det havde gjort manden så vred, at han slog ham i ansigtet, inden han gik ud af bussen. 

Nogle vidner havde set gerningsmanden gå ind i en anden bus, og patruljen fik derfor kort tid efter fat i en 38-årig mand, som virkede opfarende og påvirket af stoffer. Han blev anholdt og sigtet for vold mod en person i offentlig tjeneste, og da han havde en mindre mængde hash på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Teenagere anholdt – havde stoffer i bilen

To unge mænd på 16 og 17 år blev natten til onsdag anholdt i Harlev efter de havde kørt rundt med stoffer i bilen. 

En patrulje fik kl. 2.14 mistanke til mændene og besluttede at standse bilen på Cedervej. I første omgang standsede føreren dog ikke, men forsøgte i stedet at køre fra patruljebilen. Eftersættelsen varede dog kun ganske kort, inden den 16-årige fører af bilen standsede og stak af til fods. Den 17-årige passager blev siddende i bilen og blev anholdt med det samme. 

En hundepatrulje gik spor efter den 16-årige og efter at have snuset rundt i en time, fandt en politihund frem til den unge mand, der havde gemt sig i et skur på Lilleringvej. 

I bilen lå flere poser med joints, skunk og hash, og begge unge mænd blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Den 16-årige blev desuden sigtet for at have kørt uden førerret. 

De sociale myndigheder og forældrene til de to anholdte blev underrettet. 

**

 

Flere ruder knust i varmestue

En 46-årig mand blev tirsdag morgen kl. 6.45 så sur på personalet i en varmestue på Kalkværksvej i Aarhus, at han endte med at begå hærværk på stedet. 

Den 46-årige blev afvist i varmestuen, da der var lukket for flere overnattende, og det fik ham til at samle nogle brosten op, som han kastede mod ruderne. Fire ruder blev knust, og medarbejderne kontaktede politiet, der kort efter kom frem. 

Da patruljen ankom, stod den 46-årige og råbte foran døren til varmestuen. Han erkendte at have knust ruderne, og han blev anholdt og sigtet for hærværket. 

**

 

Specialpatruljen fandt kokain, hash og doping

Østjylland Politis specialpatrulje tog tirsdag omkring kl. 10.30 på besøg på en adresse i Højbjerg, hvor de havde mistanke om, at der blev solgt stoffer.

Under en ransagning på stedet fandt politiet flere salgsposer med hash og kokain og nogle dopingpræparater. Ud fra fundene blev to personer på stedet, en 28-årig mand og en 27-årig kvinde, sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Kvinden blev desuden sigtet for overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af en peberspray. 

**

 

Bilist fik en række sigtelser – bilen beslaglagt

En patrulje på Rougsøvej i Allingåbro fik tirsdag kl. 10.29 øje på en bilist, som betjentene genkendte, som en 34-årig mand, der er frakendt kørekortet. 

Betjentene dirigerede derfor bilen ind til siden, og tog kontakt til den 34-årige, som ganske rigtigt ikke måtte køre bil. Han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden. 

Det viste sig, at bilen hverken var indregistreret eller forsikret, og at nummerpladerne desuden var stjålet. 

Den 34-årige endte derfor med en række sigtelser, og da han flere gange er blevet taget i at køre i frakendelsestiden, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

**

 

To containerbrande i den nordlige del af Aarhus

Østjyllands Politi modtog tirsdag formiddag med 12 minutters mellemrum to anmeldelser om brande i containere i den nordlige del af Aarhus.

Den første anmeldelse kom kl. 11.20, hvor der var brand i en affaldscontainer ved Otte Ruds Gade i Aarhus N. Branden blev opdaget af en mand, der var på arbejde i nærheden, og han fik skubbet den brændende container væk fra bygningen, den stod op ad, og ringede 112. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden, der ikke nåede at sprede sig yderligere. Branden medførte umiddelbart kun sodskade på den mur, skraldespanden havde stået op ad. Det var ikke muligt at fastlægge en brandårsag.

Den anden anmeldelse kom kl. 11.22, hvor en fritstående affaldscontainer på Strandskolen på Nellikevej i Risskov var brudt i brand. 

Branden blev opdaget af en medarbejder, der, sammen med en kollega, fandt en pulver som de tømte ud over containeren, der var fyldt med pap og papir. Medarbejderne fik lukket lågerne til containeren, da branden begyndte at blusse op igen. 

Da brandvæsnet ankom fik de åbnet containeren igen og fik slukket den ild, der ulmede derinde. Det var ikke muligt at fastlægge, hvordan branden var opstået. Der skete umiddelbart hverken skade på personer eller fast ejendom.


**

 

Aggressiv mand råbte af politiet og blev anholdt

En patrulje opdagede natten til onsdag kl. 00.42 to mænd, der sad og inhalerede lattergas i en bil på Hveensgade i Aarhus C. 

Da betjentene tog kontakt til mændene, blev den ene af dem, en 23-årig, meget aggressiv og råbte af betjentene. Han blev bedt om at falde til ro, men han fortsatte råberiet og smed desuden skrald på vejen lige foran betjentene. 

Til sidst endte det med at han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 7.21 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 35-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 26-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 11.41 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst. En 73-årig kvindelig bilist kørte ind i et autoværn. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 11.59 skete der et færdselsuheld på Århusvej ved Randersbro i Randers SØ. En 42-årig mandlig bilist stødte sammen med en lastbil ført af en 34-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. 

Tirsdag kl. 14.00 tabte en lastbil flere aluminiumsplader ned på vejen omkring krydset Hammelvej/Clausholmvej i Randers SØ. Det medførte et længere oprydningsarbejde, og den 63-årige mand, der kørte lastbilen, blev sigtet for ikke at have spændt sin last ordentligt fast. 

Tirsdag kl. 23.44 skete der et færdselsuheld i krydset Havnegade/Toldbodgade i Randers C. En ambulance kørte med udrykning ud i krydset og blev ramt af en bil ført af en 37-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Natten til onsdag kl. 00.10 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Carl Krebs’ Vej i Aarhus N. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Højvænget i Odder begået mellem onsdag d. 9/1 i 2019 kl. 19.00 og lørdag d. 9/10 i år kl. 15.00
På Hornbæk Engvej i Randers NV begået tirsdag d. 9/11 mellem kl. 7.00 og kl. 16.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

8. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag