Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

12. april 2019 11:27

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 12. april 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.30 en 41-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Episoden han sigtes for foregik i februar 2019 i Aarhus. Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at udtale sig yderligere i sagen p.t. 

 

**

Uro omkring Kappelvænget efter lukning af bandes tilholdssted

Efter at Østjyllands Politi torsdag lukkede en bandes tilholdssted på Kappelvænget i Aarhus, opstod der uro flere steder i området i løbet af dagen. Omkring kl. 15.00 forsamlede en række unge mænd sig tæt på huset og viste deres utilfredshed ved at råbe skældsord og kaste et par mindre sten mod politiet – dog uden at ramme. En 35-årig mand med banderelationer blev visiteret på stedet, og da han var i besiddelse af en springkniv, blev han anholdt og sigtet. 

Kl. 00.15 fik Østjyllands Politi anmeldelser om, at der var mindre brande fem forskellige steder omkring Kappelvænget. Alle mindre påsatte brande i containere, skraldespande og lignende. Ingen af brandene forårsagede større skader. P.t. ukendte gerningsmænd smadrede også flere ruder i et kulturhus på Kappelvænget. 

Østjyllands Politi efterforsker både brandene og rudeknusningen og hører gerne fra evt. vidner, der har oplysninger til politiet. De kan gives via tlf. 114. 

Derudover fortsætter den øgede patruljering i området og den målrettede indsats mod bandemedlemmerne. 

**

 

To kammerater på bytur standsede indbrudstyv

To unge mænd i 20’erne, der var i byen i Aarhus, endte med at blive nattens helte, da de standsede en tyv. Klokken var 3.21, da mændene opdagede en mand, der gik og lyste med en mobiltelefon inde i en mindre mørk og lukket restaurant på Skt. Clemens Stræde. De to venner skyndte sig hen til den mystiske mand og tilbageholdt ham. 

En vagt fra en beværtning i nærheden kom også til for at hjælpe, og politiet blev kontaktet. En patrulje kunne kort efter anholde en 26-årig mand og sigte ham for indbruddet. Den 26-årige havde brudt et vindue op men havde umiddelbart ikke nået at stjæle noget. 

Stort klap på skuldrene til de unge mænd på bytur! 

**

 

36-årig fik slag af ukendt mand

En 36-årig anmeldte torsdag, at han omkring kl. 18.30 var blevet slået i ansigtet af en ukendt mand på Kappelvænget ved parkeringspladsen tæt på Fakta. Han forklarede, at han ud for Fakta havde set en gruppe mænd, der tirrede deres hunde og provokerede dem til at gø og være aggressive. Da han bad dem stoppe, gik en mand tæt på ham og råbte, at han skulle blande sig uden om. 

Den hidsige mands venner trak ham væk fra stedet, men kort efter vendte den aggressive mand tilbage og begyndte igen at råbe. Da den 36-årige igen bemærkede, at han ikke var enig i måden at håndtere hundene på, slog manden ham pludseligt i ansigtet, så den 36-åriges briller faldt af. Den 36-årige slap umiddelbart med mindre knubs. 

Gerningsmanden beskrives som: 

Somalisk af udseende
Ca.  20-25 år, 
Ca. 190 cm høj, spinkel 
Sort hår
Iført enten kasket eller hue, sort dunjakke, sorte bukser og sorte sko. Medbragte desuden en sort taske foran brystet muligvis med skulderrem


** 

 

86-årig kvinde udsat for tyveri af falsk massør

En 86-årig kvinde fik torsdag omkring kl. 17.45 pludseligt uventet besøg af en kvinde, der ringede på og fortalte, at hun skulle massere den 86-årige. Hun blev lukket ind på adressen på Ekkodalen i Aarhus, og efter at have masseret den 86-årige lidt, meddelte hun, at hun lige skulle ned i sin bil og hente noget at massere med. ”Massøren” kom dog aldrig tilbage igen, og den ældre kvinde kunne efterfølgende konstatere, at hun havde fået stjålet nogle kontanter fra sin pung i tasken. 

Den fremmede kvinde beskrives som: 

Østeuropæisk af udseende, lys hud
Ca. 40-50 år
Ca. 160-165 cm høj
Talte dansk med accent
Iført lys kasket mørkebrunt tøj

**

 

Opmærksom borger ledte politiet til butikstyv

En kvik borger reagerede hurtigt, da han fattede mistanke til en mand og en kvinde, der kom gående ud fra butikken Power på Paderup Boulevard i Randers SØ. De gik og skjulte noget imellem sig, som borgeren tænkte kunne være tyvekoster. Han noterede derfor nummerpladen på den bil, de satte sig ind i, og da han så de kørte hen til en nærliggende p-plads, ringede han til politiet. 

En patrulje kom kort efter til stedet og henvendte sig til personerne i bilen. Inde i forruden lå en æske med en Playstation, og da betjentene spurgte, om de havde en kvittering på den, erkendte en 22-årig mand, at han havde stjålet den. Han blev sigtet, og Playstationen leveret tilbage. 

** 

 

25-årig anholdt efter slagsmål

En 25-årig mand blev natten til fredag kl. 2.10 anholdt, efter han havde været involveret i et slagsmål på en bar på Skt. Clemens Stræde i Aarhus. Dørmændene ringede til politiet, efter de havde set to personer slås på stedet. Det lykkedes dem at tilbageholde den 25-årige mand, indtil politiet kom frem. Den anden mand var umiddelbart ikke til at finde. Den 25-årige blev sigtet efter restaurationsloven. 

 

**

 

Mand stjal kattemad og truede personale

En 22-årig mand endte med at blive anholdt og få en sigtelse for forsøg på røveri, da han torsdag kl. 19.23 var på besøg i Rema1000 på Nørre Allé i Aarhus C. Et par medarbejdere så, at manden forsøgte at smugle nogle dåser kattemad ud af butikken uden af betale, og da de tilbageholdt ham, truede manden dem med tæsk, hvis de ikke slap ham. 

De holdt dog først, og politiet kom kort efter frem. Her anholdt de den 22-årige og sigtede ham for forsøg på røveri. Derudover blev han også sigtet for tyveri, da det viste sig, at han tidligere på aftenen havde stjålet nogle øl fra samme butik. 

 

**

Brand i tag i Risskov

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 9.13 en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i et tag på en villa på Tornebakken i Risskov. Brandvæsnet fik slukket ilden, der havde nået at lave en del skader i husets loftsrum. Ingen personer kom til skade. Det er endnu uvist, hvordan branden opstod. 

**

Færdsel

Torsdag kl. 8.57 skete der et færdselsuheld i krydset Langelandsgade/Kaserneboulevarden i Aarhus. En 42-årig kvindelig bilist ramte i krydset ind i en bil ført af en 23-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 42-årige bilist blev efterfølgende sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 9.11 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Strandallé/Ellebjergvej i Risskov. En 79-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 53-årig kvinde, der kom cyklende ligeud. Cyklisten slap umiddelbart med mindre skader – bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 14.01 skete der et færdselsuheld i krydset Axel Kiers Vej/Bjødstrupvej i Højbjerg. En 21-årig mandlig bilist ramte ind i en bil ført af en 52-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 21-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 14.05 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Viborgvej i Aarhus V. En 33-årig kvindelig bilist overså, at flere biler holdt stille i den tætte trafik og forårsagede et trafikuheld med tre andre bilister. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Torsdag kl. 16.22 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vesterbrogade i Aarhus C. 

Torsdag kl. 16.37 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Trige. En 20-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 24-årig kvinde, der blev skubbet frem i en bil ført af en 33-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 20-årige kvinde blev sigtet for ikke at holde nok afstand. 

Torsdag kl. 18.25 blev en 46-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Grenaa. 

Torsdag kl. 22.20 blev en 46-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og besiddelse af euforiserende stoffer, da hun blev standset på Viborgvej i Randers NV.

Natten til fredag kl. 00.04 blev en 52-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Langfredparken i Sabro. Da det var tredje gang inden for tre år, han blev standset uden førerret, blev hans bil beslaglagt.  

Natten til fredag kl. 3.14 blev an 23-årig mand anholdt og sigtet for narko- og spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N.  

**

Indbrud

Der er ingen anmeldte indbrud det forgangne døgn! 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

15. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

14. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. april 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds