Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

12. april 2022 11:42

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. april 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

 

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

**

 

31-årig mand anholdt efter skud med løsskudspistol

Østjyllands Politi fik mandag kl. 19.00 en anmeldelse om et sammenstød mellem en gruppe mænd på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, og vidner havde hørt et skud blive affyret, inden mændene forsvandt fra området. 

Flere patruljer var hurtigt på stedet, men da politiet kom frem, var personerne forsvundet. Politiet lavede grundige undersøgelser på stedet, foretog afhøring af vidner og gennemgik videoovervågning. 

Det førte til, at en 31-årig mand fra Brabrand senere på aftenen blev anholdt. På en adresse, som den 31-årige har tilknytning til, fandt politiet en løsskudspistol – en pistol, der ikke kan skyde med skarpe patroner. 

Det er politiets vurdering, at det er den pistol, der blev affyret et skud med ved episoden, og den 31-årige blev i første omgang sigtet for overtrædelse af våbenloven. 
 
Alt peger på, at årsagen til sammenstødet er nogle uoverensstemmelser mellem den 31-årige og nogle andre personer. Der er umiddelbart intet, der tyder på, at episoden er banderelateret. 

**

 

Indbrud i containere på byggepladser 

Østjyllands Politi har det seneste døgn fået flere anmeldelser om indbrud i containere på byggepladser, hvor gerningsmændene har stjålet en del værktøj. 

På en byggeplads på Mosegårdsvænget i Hasselager blev låsebommen skåret over på to containere – formentligt med en vinkelsliber. Herefter stjal gerningsmændene værktøj og udstyr for et større beløb. 
Indbruddet er formentligt sket i et tidsrum mellem fredag kl. 12.00 og lørdag kl. 16.00. 

På Glamhøj i Lyngby tæt på Brabrand var metoden den samme, også her blev der en del værdifuldt værktøj. Her er tidsrummet for indbruddet noteret til at være mellem søndag kl. 15.00 og mandag kl. 7.00. 

Tirsdag morgen fik politiet en anmeldelse om, at en byggeplads på Stenhøjgårdsvej i Malling havde haft ubudne gæster på et tidspunkt mellem mandag kl. 16.00 og tirsdag kl. 7.00. Her var der også brudt en container op, hvorefter der var stjålet værktøj. 

Alle steder blev der sikret spor, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagerne nærmere. 

Østjyllands Politi opfordrer folk i byggebranchen at være særligt opmærksomme på at sikre byggepladser og værktøj, f.eks. ved at opsætte belysning eller overvågning og ved at mærke værktøj og udstyr med eksempelvis gps eller DNA-væske. 

Containere kan også sikres ved at stille betonblokke eller andre store ting foran, så dørene ikke kan åbnes, selvom låsen bliver brudt op. 

** 

 

Sigtet for at slå kvinde og mand

Østjyllands Politi fik mandag kl. 22.57 en anmeldelse om, at en beruset mand opførte sig aggressivt på McDonald’s på Telefontorvet i Aarhus C, hvor han havde slået to personer. 

En patrulje kørte til adressen, og foran restauranten så de en 28-årig mand, der stod med knyttede næver og råbte af nogle andre personer. 

Ifølge flere vidner havde den 28-årige været truende og voldsom over for flere gæster på McDonald’s og han havde også slået en 19-årig mand i ansigtet og tildelt en 19-årig kvinde slag på kroppen. Ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. 

Patruljen på stedet anholdt den 28-årige, der blev sigtet for vold. 

**

 

Kvinde og mand skabte uro i butik og blev anholdt

En vagt tilkaldte mandag kl. 17.40 politiet, da en 32-årig mand opførte sig aggressivt og truende over for personalet i en smykkebutik på Strøget i Aarhus. Ude på gaden fortsatte manden ifølge vagten sin aggressive adfærd og råbte af flere forbipasserende. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den 32-årige, der virkede påvirket af stoffer og var meget opfarende. Han blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. 

Under anholdelsen kom en 30-årig kvinde, der kender manden, til stedet, og hun blandede sig gentagne gange i politiets arbejde og råbte af betjentene. Til sidst blev hun derfor også anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Den 32-årige mand fik også en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde hash på sig. 

**

 

To mænd havde knive på sig

En patrulje traf mandag kl. 17.05 en mindre gruppe mænd på Fuglesangs Allé i Aarhus V, og da betjentene havde mistanke til, at de havde noget ulovligt på sig, blev alle visiteret. 

Både en 24-årig mand og en 26-årig mand havde en kniv på sig, og begge blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 7.06 skete der et færdselsuheld i krydset Skindbjergvej/Havdal i Skindbjerg ved Grenaa. En 21-årig kvinde mistede kontrollen over sin bil og kørte af vejen og endte i en mark. Hun blev kørt til tjek på skadestuen, men kom umiddelbart ikke noget til. 

Mandag kl. 9.47 skete der et færdselsuheld i krydset Øster Boulevard/Tjærbyvej i Randers NØ. En 72-årig kvindelig bilist kørte frem i krydset, hvor en 81-årig mand kom cyklende og kørte ind i siden på bilen. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 15.08 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i nordgående retning ved Trige. Tre biler var involveret i et harmonikasammenstød. En 57-årig mandlig blev sigtet for at have forårsaget færdselsuheldet ved at have kørt op bag i en anden bil, så den blev skubbet op i en tredje bil. 

Mandag kl. 21.00 blev en 35-årig mandlig bilist standset på Stenvej i Højbjerg og sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Da betjentene fandt en kniv i bilen, blev han også sigtet for overtrædelse af knivloven. 

Natten til tirsdag kl. 1.18 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Jernaldervej i Hasle. I bilen fandt politiet en pakke Tramadol, som for nyligt blev omfattet af loven om euforiserende stoffer. Han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Indbrud

Der et det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Koldingvej i Randers SV begået mellem søndag d. 10/4 kl. 21.15 og mandag d. 11/4 kl. 7.30
På Wingesvej i Randers NV begået mellem torsdag d. 7/4 kl. 8.00 og søndag d. 10/4 kl. 2.00
På Himmerlandsvej i Randers NV begået mellem søndag d. 10/4 kl. 18.00 og mandag d. 11/4 kl. 7.00
På Hans Grams Vej i Randers NV begået mellem fredag d. 8/4 kl. 11.30 og mandag d. 11/4 kl. 15.41

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

13. juli 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 13. juli 2024

Her finder du et uddrag af det sidste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

12. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.