Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

13. marts 2023 12:41

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. marts 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ikke planlagt grundlovsforhør i politikredsen i dag. 

 

Bil beslaglagt efter vanvidskørsel

En 27-årig kvindelig bilist blev søndag morgen anholdt efter en længere eftersættelse i det nordlige Randers, hvor hun begik adskillige færdselsforseelser og på et tidspunkt nåede op på en hastighed på over 200 km/t. 

En patrulje ville søndag kl. 4.27 foretage en rutinemæssig kontrol af bilen på Blommevej i Randers, men kvinden nægtede at standse og satte i stedet farten op. Under eftersættelsen noterede politiet blandt andet, at bilisten tre gange kørte over for rødt, ligesom hun kørte venstre om et helleanlæg og foretog en overhaling over nogle spærrelinjer. 

På Hadsundvej nåede kvinden op over 200 km/t, inden hun lidt efter endeligt blev standset og anholdt. 

Da hun virkede påvirket af stoffer og er frakendt kørekortet, blev hun ud over adskillige færdselsovertrædelser sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. 

På grund af de voldsomme hastighedsoverskridelser og de mange overtrædelser af færdselsloven blev kvinden vurderet til at have kørt vanvidskørsel. Derfor blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. 

**

 

Ung mand stukket med kniv

Søndag kl. 18.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en ung mand var blevet stukket med kniv i Viby. Manden havde på Fredensvej henvendt sig til en tilfældig forbipasserende, som han fortalte, at han var blevet stukket. 

Flere patruljer kørte til stedet, hvor de traf en 20-årig mand, som havde et mindre stiksår på overkroppen. Den 20-årige blev kørt til behandling på hospitalet, men han var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. 

Politiet afspærrede kortvarigt et område omkring Fredensgade, mens de søgte efter spor. Det var dog ikke muligt at fastlægge det præcise gerningssted, da den 20-årige ikke ønskede at fortælle, hvad der var sket. 

Den 20-årige endte selv med et par sigtelser, da han blev fundet i besiddelse af nogle tramadolpiller og en urtekniv. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at afklare hændelsesforløbet.  

**

 

Sigtet for at true medarbejder

En 54-årig mand blev søndag morgen anholdt og sigtet for at have truet en medarbejder i et supermarked i Havndal. 

Medarbejderen fortalte, at en mand lidt over kl. 07.00, før butikken var åbnet, havde banket på døren, mens hun var i gang med at arbejde på stedet. 

Da hun gik ud for at tale med ham gennem døren, fremviste han en økse, mens han råbte nogle truende ord af hende. Hun åbnede ikke døren for ham, og han gik kort efter fra stedet. 

Politiet blev kontaktet, og på baggrund af beskrivelserne af gerningsmanden, kørte en patrulje til en adresse i lokalområdet, hvor en 54-årig mand blev anholdt og sigtet for trusler på livet og overtrædelse af våbenloven. 

Under en ransagning af mandens adresse fandt politiet en økse, som blev beslaglagt.   

**

 

Brand i bygning på campingplads

Søndag kl. 19.11 kom der en anmeldelse om, at der var brand i en hovedbygningen på en campingplads på Staunsvej på Samsø. 

Branden var opstået i køkkenet og havde herefter bredt sig til overetagen og til taget. Der skete en del materiel skade, men ingen personer kom noget til. 

Årsagen til branden er ikke endeligt fastslået, men formentligt er den opstået omkring nogle elektriske køkkenapparater. 

**

 

Unge mænd havde stoffer og kniv med i traktor

En borger kontaktede søndag aften kl. 21.50 politiet, da hun undrede sig over, at der holdt en traktor med to unge mænd på en sti ved Tendrup Møllevej i Hornslet. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf to unge mænd på 16 og 20 år, som sad i traktoren. I traktoren fandt betjentene en mindre mængde skunk og tramadolpiller samt en kniv og en peberspray. 

Begge unge mænd blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og overtrædelse af kniv- og våbenloven. Traktoren havde den 20-årige taget fra sin far uden at få lov, så faren blev ringet op og fik besked om, hvor den befandt sig, og at han kunne hente nøglen på politistationen. 

Den 16-åriges forældre blev desuden underrettet, og de sociale myndigheder orienteret. 

**

Brand i bil i Brabrand

Politi og brandvæsen rykkede mandag kl. 05.47 ud til en bilbrand på en p-plads ved Bazar Vest på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. 

Da patruljen kom frem, stod der høje flammer op fra bilen, der fik omfattende skader. Der var ingen personer i bilen, og ingen kom noget til. 

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå brandårsagen. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 21.52 skete der et færdselsuheld i krydset Langenæs Allé/Nordborggade i Aarhus C. En 51-årig kvindelig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 25-årig kvinde, der kom cyklende ligeud. Cyklisten pådrog sig nogle skader og blev kørt til behandling på skadestuen. 

Natten til mandag kl. 02.10 blev en 47-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Christiansgade i Aarhus C. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Skovbakkevej i Langå begået mellem lørdag d. 11/3 kl. 13.30 og søndag d. 12/3 kl. 14.30
På Wahlsvej i Langå begået mellem torsdag d. 9/3 kl. 14.00 og søndag d. 12/3 kl. 16.45
På Hostrupsvej i Langå begået mellem fredag d. 10/3 kl. 14.30 og søndag d. 12/3 kl. 15.00
På Lærkevej i Ryomgård begået søndag d. 12/3 mellem kl. 18.30 og kl. 20.50Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. juni 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi

Uddrag fra døgnrapporten vedr. lørdag d. 15. juni kl. 0700 til søndag d. 16. juni kl. 0700