Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

13. april 2022 11:13

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. april 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ikke planlagt nogen grundlovsforhør i kredsen i dag. 

**

 

Større slagsmål i Brabrand 

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 19.39 en anmeldelse om, at 10-15 personer var oppe at slås på en p-plads på Lenesvej i Brabrand. Nogle af de involverede var bevæbnet med forskellige stik- og slagvåben. 

Flere patruljer var hurtigt på stedet, men på det tidspunkt var slagsmålet slut. Området blev afspærret, mens politiet søgte for spor, og på stedet fandt betjentene to knive. 

Fire personer, som befandt sig i nærheden af gerningsstedet, blev anholdt, mens politiet afklarede, om de havde været involveret i slagsmålet. Den ene, en 19-årig mand, kunne politiet genkende fra videoovervågning af slagsmålet – han blev sigtet for forsøg på grov vold ved at have slået ud efter flere personer med et koben.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til flere gerningsmænd. Den foreløbige efterforskning peger på, at årsagen til slagsmålet skyldes nogle stridigheder mellem nogle enkelte personer. Der ikke noget, der tyder på, at episoden er banderelateret. 

**

15-årig anholdt og sigtet for groft overfald

Østjyllands Politi anholdt tirsdag en 15-årig ung mand, som sigtes for sammen med to andre gerningsmænd at stå bag et groft overfald på to drenge på 12 og 13 år. 

Ifølge sigtelsen overfaldt han sammen med de to medgerningsmænd drengene med gentagne knytnæveslag og spark i hovedet og på kroppen, ligesom han kom med forskellige trusler, mens han fremviste en kniv. De to drenge pådrog sig flere mærker, buler og knubs ved overfaldet. 

Episoden fandt sted søndag eftermiddag omkring kl. 14.30 på nogle boldbaner på Jernaldervej i Aarhus V. Forældrene til de to børn anmeldte senere episoden, og Østjyllands Politi har siden efterforsket sagen for at finde frem til gerningsmændene. 

Tirsdag aften blev den 15-årige så anholdt og sigtet for grov vold og trusler på livet. 

Politiet har en god formodning om, hvem de to andre gerningsmænd er, og sagen efterforskes nu nærmere.  De sociale myndigheder er underrettet. 

**

 

Sigtet for at gå rundt med kniv 

Nogle bekymrede borgere kontaktede tirsdag kl. 10.25 politiet, da de så en mand gå rundt med en kniv i hånden på Poppelhegnet i Tilst. 

En patrulje kørte til stedet, og de fik hurtigt øje på en 25-årig mand, som skyndte sig at smide en kniv fra sig, da han så politiet. 

Betjentene anholdt herefter den 25-årige, som blev sigtet for at overtrædelse af knivloven. 

Den 25-årige forklarede, at han havde kniven på sig for at forsvare sig selv, da han var bange for at blive overfaldet. 

**

 

Slæbte cykler væk og blev anholdt

En borger kontaktede tirsdag kl. 13.55 politiet, da han så en mand, som han mistænkte var i færd med at stjæle cykler, der stod foran Meny på Skanderborgvej i Aarhus C. 

Manden løftede flere af cyklerne, der holdt på stedet, hen til en park på den anden side af vejen. 

Da patruljen kom frem, traf de en 38-årig mand, som var i færd med at skrue hjulet af en cykel, der holdt ved Meny. I parken på den anden side af vejen lå tre cykler, som også havde stået foran butikken. 

Den 38-årige forklarede, at han var ved at samle stjålne cykler ind, og at hans hensigt var at køre dem hen til politigården. 

Den forklaring troede betjentene ikke umiddelbart på, og den 38-årige blev derfor anholdt og sigtet, og cyklerne blev sat tilbage. 

**

 

44-årig skabte utryghed og blev anholdt

En patrulje kørte tirsdag kl. 20.15 til et pizzeria i Risskov, hvor en 44-årig mand skabte uro og nægtede at forlade stedet. Betjentene bortviste den 44-årige fra restauranten, hvorefter han gik derfra. 

Kort efter fik politiet en anmeldelse om, at en mand gik rundt på Lystrupvej i Risskov, hvor han tog i flere døre, råbte højlydt og skabte utryghed blandt beboerne. 

I en have til en villa på vejen fandt betjentene den 44-årige, der havde sat ild til nogle blade, som han sad og varmede hænderne ved. 

Han blev herefter anholdt og sigtet for efter ordensbekendtgørelsen. 

**

 

Fandt knive og stoffer i bil

En patrulje standsede tirsdag kl. 23.42 tre mænd i en bil i en rutinekontrol på Musvågevej i Aarhus V. Da det lugtede af hash fra bilen, blev den ransaget, og mændene blev visiteret. 

En 19-årig mand og en 20-årig mand havde begge en kniv på sig, og de blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. Den 19-årige havde desuden en pakke tramadol på sig, og da pillerne for nyligt er kommet ind under lovgivningen for euforiserende stoffer, udløste det en ekstra sigtelse. 

I bilen fandt betjentene nogle poser med en mindre mængde hash, som ikke umiddelbart kunne knyttes til nogle af mændene. Hashen blev, ligesom tramadolen og knivene, beslaglagt. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 16.58 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Paludan-Müllers Vej i Aarhus V. En 66-årig kvindelig bilist blev påkørt bagfra af en anden bilist. Ifølge den 66-årige kørte den anden bilist efterfølgende fra stedet uden at have givet sig til kende. 

Tirsdag kl. 17.19 skete der et færdselsuheld på Ebeltoftvej i Skramsø ved Ebeltoft. En 37-årig mand mistede kontrollen over sin motorcykel og kørte ud i rabatten, hvor han væltede. I forbindelse med uheldet pådrog sig han større skader på sit ene ben, og han blev kørt til behandling på sygehuset. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Skeltoften i Beder begået mellem mandag d. 11/4 kl. 15.00 og tirsdag d. 12/4 kl. 7.30
På Rydbergsvej i Randers NV begået mellem fredag d. 8/4 kl. 11.00 og tirsdag d. 12/4 kl. 9.50
På Åhavevej i Grenaa begået mellem mandag d. 11/4 kl. 20.00 og tirsdag d. 12/4 kl. 15.33
På Morbærvej i Viby begået mellem mandag d. 11/4 kl. 8.10 og tirsdag d. 12/4 kl. 16.34
På Haurumsvej i Tilst begået natten til onsdag kl. 00.46
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

6. juni 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 6. juni 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

5. juni 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 5. juni 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

4. juni 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapport 4. juni 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag