Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

13. august 2019 10:56

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 13. august 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 20-årig mand fra Aarhus, der sigtes for trusler, for at have forvoldt fare for andres liv og helbred og for brandstiftelse begået natten til søndag den 14. juli i en lejlighed på Eckersbergsgade i Aarhus. 

Ved brandstiftelsen blev der smidt en genstand ind gennem ruden, og lejligheden fik mindre brandskader, inden ilden gik ud. I lejligheden befandt sig to personer, men ingen af dem kom noget til. En nu 24-årig mand blev den 16. juli varetægtsfængslet i samme sag. Han fik den 31. juli forlænget sin varetægtsfængsling frem til den 28. august. I sidste uge blev en 21-årig mand ligeledes varetægtsfængslet til den 28. august. 

Østjyllands Politi forventer ikke yderligere anholdelser i sagen, men af hensyn til den videre efterforskning vil der blive anmode om dørlukning ved grundlovsforhøret. 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 11.00 i Retten i Randers en 51-årig mand fra Harlev J, der sigtes for forsøg på indbrud i en optikerforretning på Storegade i Hinnerup. En borger blev natten til tirsdag kl. 03.20 vækket af nogle høje brag, og da han åbnede døren, så han to personer, der var i færd med at smadre ruden i optikerforretningen. Manden gik med det samme ind og ringede efter politiet, men da han kort efter kiggede ud igen, kunne han se, at de to mænd havde opgivet deres forehavende og var forsvundet fra stedet i deres bil. 

Der blev sendt en hundepatrulje af sted, men de nåede aldrig til Hinnerup, for på strækningen fra Haldum til Hinnerup mødte patruljen nemlig en bil, hvori der sad to personer, som betjentene gerne ville tale lidt med. Efter en kort eftersættelse standsede bilen på Skanderborgvej nord for Haldum, og de to mænd, på 51 og 38 år, blev beordret ud af bilen, hvorefter de blev anholdt. Inde i bilen fandt betjentene to store sæt gaffelnøgler og en lille ”hætte” lavet af gaffatape, som formentlig havde siddet på gaffelnøglerne. På ”hætten” var der glasskår, hvilket der også var på passagersædet og i bunden af bilen samt under skoene på den ene af de anholde og i bukselommen på den anden. 

Den 38-årige mand, der havde ført bilen, virkede narkopåvirket, hvilket blev bekræftet ved en narkotest, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel. Da han også blevet fundet i besiddelse af noget amfetamin, blev han også sigtet for narkobesiddelse. Ved opslag i politiets systemer kunne betjentene også konstatere, at den 38-årige mand var frakendt førerretten, så han fik også en sigtelse for kørsel i frakendelsestiden. Mandens 60-årige mor viste sig at være ejer af bilen, så hun blev sigtet for at have overladt førerretten til sin søn uagtet at han er frakendt førerretten. 

**

 

74-årig død efter ulykke i Aarhus Bugten

En 74-årig mand fra Aarhus blev mandag omkring kl. 18.00 fundet i Aarhus Bugten efter en længere eftersøgning. Han blev reddet op af vandet og fløjet med helikopter til sygehuset, men hans liv stod ikke til at redde, og han blev kort efter erklæret død. 

Østjyllands Politi fik kl. 16.00 en anmeldelse fra en bekymret borger, der bemærkede en sejlbåd, som var drevet op på land. Det fik politiet til at sætte en eftersøgning på vandet i gang, og efter et par timer blev manden, som havde været ude at sejle fundet livløs. Hvordan ulykken præcist er sket, vides ikke. Mandens pårørende er underrettet. 

**

 

Ældre kvinde snydt af tricktyv

En 93-årig kvinde fik mandag omkring kl. 17.00 besøg af en tricktyv i sit hjem på Stationsstræde i Hadsten. En fremmed mand bankede på hendes dør og fortalte, at der var kriminelle på spil, som var ude efter hendes penge. 

Han fortalte, at han ville hjælpe med at sikre hendes værdier, og hun viste ham derfor sin pung. Manden tog den og sagde, at han ville lægge den op på et skab i lejligheden, så den lå et sikkert sted. Efter besøget fandt kvinden dog ud af, at den fremmede mand i stedet havde taget pungen med sig. 

Hun beskriver tricktyven som:

Dansk af udseende, lys hud
Ca. 30-40 år
Ca. 186 cm høj
Kort hår
Talte dansk
Iført mønstret bluse og lange bukser

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig kritisk, når fremmede mennesker vil ind i ens hjem. Tag gerne en snak med dine ældre forældre eller bedsteforældre om, hvordan de skal forholde sig, hvis en fremmed banker på.  

**

 

Ko stak af fra slagtehus

Østjyllands Politi fik tirsdag morgen kl. 08.58 en anmeldelse fra Aarhus Slagtehus, hvor en ko netop var stukket af og havde sat kurs mod Sydhavnsgade. Koen blev beskrevet som aggressiv og potentiel til fare for mennesker, og der blev derfor sendt flere patruljer til havneområdet i forsøget på at få indfanget koen, der søgte mod Marselisborg Havn. Flere borgere kontaktede også politiet med oplysninger om, at de havde set en ko løbe rundt i området, og Letbanen blev kortvarigt indstillet.

Kl. 09.42 fandt en af patruljerne koen på Østhavnsvej og aflivede den på stedet ved brug af tjenestevåben.  

**

 

Sigtet for at slå kvinde i hovedet 

En 23-årig mand blev tirsdag kl. 4.55 anholdt i Aarhus og sigtet for at have slået sin 22-årige kvindelige ekskæreste flere gange i baghovedet med knytnæveslag. Ifølge vidner skete overfaldet kl. 4.43 på Immervad, hvor den 23-årige efter en uoverensstemmelse slog kvinden. 

Da en mandlig bekendt lagde sig imellem, tog den 23-årige en lille kniv frem, som han viftede rundt med, inden han gik fra stedet. En patrulje fandt hurtigt frem til manden, som stadig havde kniven på sig. Han blev anholdt og sigtet for vold og for at gå rundt med kniv. 

**

 

Hidsige mænd skabte uro på Klostertorvet

To gange omkring mandag middag måtte politiet rykke ud til Klostertorvet i Aarhus, hvor to forskellige mænd skabte utryghed og uro. Første gang var det en 41-årig mand, der var på spil. Han blev sur på en vagt og slog ud efter ham. Årsagen til mandens vrede, var at vagten vækkede ham, mens han lå og sov. Da vagten meddelte, at han ikke måtte ligge og sove på stedet, slog den noget berusede mand ud i luften, dog uden at ramme. I stedet endte den 41-årige med at få en lur på politistationen, efter han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Få minutter efter fik politiet en ny opringning fra en vagt, der fortalte, at en 38-årig mand gik rundt og råbte af tilfældige mennesker på gaden og virkede meget aggressiv. Da patruljen kom frem, fortsatte manden med at råbe og skrige, og han blev derfor også anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Kvinde opdagede fremmed mand i sin lejlighed

En 27-årig kvinde fik mandag kl. 11.55 et chok, da der pludseligt stod en fremmed mand i hendes lejlighed på Bogensegade i Aarhus. Ifølge kvinden gik manden rundt i lejligheden, selvom hun skreg af ham. Inden han forlod stedet kyssede han kvindens hænder og stjal et sæt nøgler, hvorefter han gik ud af døren, og den 27-årige ringede til politiet. 

Kvinden beskriver manden som: 

Mellemøstlig af udseende, brun hud
Ca. 25 år
Usoigneret og mangler tre fortænder
Iført mørkeblå kasket og kakifarvet jakke

**

 

7-årig pige blev skræmt af ukendt mand

En mor til en 7-årig pige ringede mandag kl. 16.38 til politiet, fordi hendes datter var kommet hjem og havde fortalt om en ubehagelig oplevelse. Pigen fortalte, at hun kl. 15.30 var på hjem fra SFO i Mørke, da hun tæt på skolens område blev kontaktet af en mand, der spurgte, om hun ville med hjem og se en hundehvalp. 

Pigen svarede pænt nej tak og gik videre. Herefter lod manden hende være. Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med manden for at finde ud af, om der eventuelt er tale om en misforståelse. 

Pigen beskriver ham som: 

Ca. 60 år
Stor mave
Hvidt hår
Iført blå og hvidstribet bluse og sorte sko

**

Brand i biler i Aarhus

Østjyllands Politi fik mandag kl. 23.22 en anmeldelse om, at der var ild i en bil, der holdt på Tage-Hansens Gade i Aarhus C. Branden nåede at brede sig til to biler ved siden af, inden brandvæsnet fik slukket ilden. Et vidne fortalte, at han havde set en mand ved bilen, som kort efter branden brød ud, stak af på en sort scooter. 

Østjyllands Politi efterforsker branden som påsat og hører meget gerne fra vidner, der har oplysninger, der kan lede til gerningsmanden. Har du set eller hørt noget, kan du ringe til politiet via tlf. 114. 

**

 

Anmeldelse: Mand blottede sig på sti

En 53-årig mand ringede mandag kl. 21.30 til politiet og fortalte, at han få minutter forinden havde set en blotter på en sti ved Trelleborg Allé og Skelvangsvej i Randers NV. Manden stod ifølge den 53-årige med bukserne nede og blottede sit lem. 

Den 53-årige beskriver blotteren som: 

Ca. 50 år
Ca. 180 cm 
Kraftig af bygning 
Kraftigt hår
Muligvis fra Bosnien

**

 

Banner taget ned fra bro i Hornslet

Østjyllands Politi blev mandag kl. 14.09 gjort opmærksom på, at der hang et stort banner ned fra en bro på Kirkeholtvej ved Hornslet. En patrulje kørte til stedet og fjernede banneret, da politiet vurderede, at det var til gene for trafikken. 

**

Færdsel

Mandag kl. 6.52 skete der et færdselsuheld på Aarhus Syd Motorvejen ved Hasselager. En 28-årig kvindelig bilist mistede herredømmet over sin bil og ramte ind i et autoværn. Kvinden slap umiddelbart fra uheldet uden alvorlige skader. 

Mandag kl. 15.25 skete der et færdselsuheld i krydset Vinterslevvej/Nordre Ringvej i  Vinterslev ved Hadsten. En 25-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 33-årig mand, som herefter blev skubbet op bag en tredje bil med en 37-årig kvinde bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 25-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Mandag kl. 17.29 blev en 44-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vinkelvej i Langå. 

Mandag kl. 20.38 blev en 19-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Vejlby Ringvej i Aarhus N. 

Tirsdag kl. 4.10 blev en 33-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Jens Baggesens Vej i Aarhus V. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Bremsagervej i Åbyhøj begået mellem søndag d. 11/8 kl. 13.00 og mandag d. 12/8 kl. 15.41
På Stationsstræde i Hadsten begået mandag d. 12/8 kl. 17.00 
På Lervangen i Randers NØ begået mellem søndag d. 4/8 kl. 00.00 og mandag d. 12/8 kl. 16.20
På Bogensegade i Aarhus begået mandag d. 12/8 kl. 11.55

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

27. november 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 27. november 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. november 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 26. november 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. november 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 25. november 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.