Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

15. maj 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 15. maj 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi har p.t. ingen planlagte fremstillinger i dag. Særlig Efterforskning Vest har en fremstilling

 

Den mobile politistation 

Den mobile politistation er i dag i Beder ca. mellem kl. 14-18. Kom forbi til en snak med vores betjente og fortæl, hvad der rører sig i området. 

**

82-årig kvinde og politihund fældede formodet tricktyv

En 82-årig kvinde fik tirsdag kl. 17.13 besøg i sin lejlighed på Dalgas Avenue i Aarhus af to mænd, der udgav sig for at være håndværkere. Mændene bankede på og sagde, at de skulle kontrollere hendes køleskab, hvorefter de gik ind i lejligheden. Efter kort tid fik den 82-årige dog mistanke om, at mændene ikke var håndværkere, og hun gemte derfor sin pung af vejen. 

Da hun så den ene rode rundt i hendes skuffer, råbte hun af mændene og fik skubbet dem ud. Det var dog ikke nok for kvinden, der fulgte efter mændene ud på p-pladsen, hvor hun ringede til politiet, mens mændene tog benene på nakken. Da en hundepatrulje kort efter kom til stedet, kunne hun pege betjentene i retning mod en nærliggende skov, hvor mændene var løbet ind. 

En politihund satte snuden i sporet og ledte patruljen gennem skoven frem til en 53-årig mand, som forsøgte at gemme sig. Han blev anholdt på stedet. Da der umiddelbart ikke var stjålet noget fra den 82-åriges lejlighed, blev han sigtet for forsøg på indbrud. 

I den 53-åriges lomme lå en bilnøgle, som passede til en bil i nærheden. Den blev ransaget og i den fandt politiet en taske med en del smykker i, som formodes at være stjålet. Den 53-årige blev derfor også sigtet for indbrud på et ukendt sted. 

Hans makker, der var med i lejligheden i Aarhus, fandt politiet i første omgang ikke frem til. 

Han beskrives som: 

Ca. 60 år
Ca. 165-170 cm høj, kraftig af bygning. 
Han talte dansk med accent
Iført ”gråmalet gammelmandskasket” og sort vindjakke

Oplysninger kan gives til Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

19-årig med hardballpistol sigtet for trusler på livet

Flere borgere blev skræmte, da de kl. 18.04 så en ung mand stikke en pistol ud af vinduet på Faktas parkeringsplads på Haurumsvej i Tilst. Politiet blev tilkaldt, og en patrulje fandt hurtigt frem til den omtalte bil. I den sad en 19-årig mand med en hardballpistol i bukselinningen. Bag i bilen lå et hardballgevær. Både pistol og gevær blev beslaglagt, og den 19-årige blev sigtet for trusler på livet. 

** 

To mænd anholdt en time efter ”kassedyk”

To mænd på 33 og 38 år blev tirsdag kl. 20.50 anholdt og sigtet for tyveri, da en patrulje traf dem på Kalkværksvej i Aarhus. Over radioen havde betjentene fået signalementet på to mænd, der kl. 19.40 stjal penge fra kassen i SuperBrugsen i Jægergårdsgade. 

Mændene kom sammen til kassen, og da ekspedienten skulle til at give den ene penge tilbage, stak de hurtigt hænderne ned i kassen, trak nogle få tusinde kroner op og løb fra stedet. Signalementet blev med det samme sendt ud til alle patruljer i området og omkring en time efter tyveriet, gav det bonus, da to betjente genkendte mændene. Den ene havde kontanter på sig, der svarede til det stjålne beløb. Pengene blev beslaglagt og mændene blev anholdt. 

**

Stak af med motorcykel efter prøvetur

En 57-årig mand fra Risskov fik tirsdag kl. 17.46 stjålet sin motorcykel, som han havde sat til salg. Han havde sms’et med en mand, der ville komme for at prøve en tur på motorcyklen. Manden kom efterfølgende kørende i bil til den 57-åriges hjem i Risskov. Den 57-årige gav manden lov til at køre en tur på motorcyklen, men steg selv op bagpå. 

Under kørslen stoppede manden dog pludseligt og vendte sig om truede den 57-årige med en kniv. Da den 57-årige steg af, kørte manden videre med motorcyklen. Det viste sig, at bilen også var stjålet. Den blev derfor leveret tilbage til rette ejermand. Politiet har gode spor at gå efter i forhold til at finde frem til gerningsmanden og har en formodning om, hvem han er. 

**

24-årig sigtet for at stjæle Nutella og slå en vagt

Et butikstyveri endte voldeligt, da en 24-årig mand tirsdag kl. 20.30 blev tilbageholdt i City Vest i Aarhus af en butiksvagt. En medarbejder havde tilkaldt vagten, da han havde set den 24-årig stjæle nogle højttalere og noget Nutella. Den 24-årige blev ifølge vagten aggressiv, da han blev tilbageholdt og endte med at hamre en albue i siden på vagten. Da politiet kom frem, blev han derfor både sigtet for butikstyveri og vold. Ud over de stjålne varer fandt betjentene også noget hash på den 24-årige, som han blev sigtet for at besidde. 

**

To mænd med vinkelsliber sigtet for cykeltyveri

En kvik mand ringede omkring midnat til politiet, da han havde opdaget to mænd, der forsøgte at stjæle en cykel på Anholtsgade i Aarhus C. Manden vågnede ved lyden af en vinkelsliber, og da han kiggede ned på gaden, så han to mænd i mørkt tøj, der var ved at skære låsen over på en cykel. Da han tog kontakt til dem, forsvandt de fra stedet med cyklen. 

En patrulje fandt kort efter frem til to mænd på 25 og en 34-årig mand, der stadig gik rundt med en vinkelsliber i området. Begge blev derfor anholdt og sigtet for cykeltyveriet. 

**

Efter færdselsuheld: Bilist sigtet for spritkørsel 

En 31-årig mand forårsagede tirsdag kl. 16.17 et uheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand, da han kørte op bag i en bil ført af en 75-årig kvinde. Ved sammenstødet blev kvindens bil skubbet op i en bil med en 53-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 
Da politiet kom frem, blev den 31-årige bedt om at puste i et alkometer.

 

Det viste, at hans promille var for høj til at køre, og da han tilmed heller ikke havde kørekort, blev han både sigtet for spritkørsel og for at køre uden førerret. Derudover blev han sigtet for ikke at holde nok afstand i trafikken. En blodprøve skal endeligt vise, om den 31-årige var for påvirket til at køre. 

**

Færdsel

Tirsdag kl. 7.17 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Brendstrupgårdsvej i Aarhus N. Under langsom køkørsel ramte en 38-årig mandlig bilist op bag i den forankørende bil og forårsagede et harmonikasammenstød med i alt fire biler. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Tirsdag kl. 16.24 skete der et færdselsuheld på Frederiks Allé i Aarhus C. En 60-årig mandlig cyklist overhalede en 26-årig kvinde, der cyklede på samme cykelsti. Ved overhalingen ramte den 60-åriges styr den 26-åriges cykel, og kvinden styrtede. Efterfølgende blev kvinden kørt til skadestuen, formentligt med en brækket kæbe. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Falcksvej i Ebeltoft begået mellem onsdag d. 8/5 kl. 15.30 og lørdag d. 11/5 kl. 15.00
På Kirkebakken i Beder begået mellem mandag d. 13/5 kl. 13.00 og tirsdag d. 14/5 kl. 8.20
På Silkeborgvej i Aarhus C begået mellem mandag d. 13/5 kl. 14.30 og tirsdag d. 14/5 kl. 9.00
På Kystvej i Grenaa begået tirsdag d. 14/5 kl. 10.53
På Torvald Køhlvej i Odder begået mellem torsdag d. 31/1 kl. 13.00 og tirsdag d. 14/5 kl. 11.00
På Holmkærvej i Trige begået tirsdag d. 14/5 mellem kl. 10.30 og kl. 11.40 
På Vestergade i Hadsten begået mandag d. 13/5 mellem kl. 14.00 og kl. 16.00
På Saralyst Allé i Højbjerg begået tirsdag d. 14/5 kl. 14.00
På Torvevænget i Tranbjerg begået onsdag d. 15/5 kl. 2.14

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

25. maj 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 25. maj 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. maj 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi den 24 maj 2020

Der finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

23. maj 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 23. maj 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

Afvis cookies