Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

17. september 2019 11:18

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 17. september 2019


Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Randers

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.00 en 18-årig mand fra Randers i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for den 14. september om aftenen at have begået røveri mod en 16-årig dreng på Lille Rosengård i Randers. Under røveriet sparkede og slog han den 16-årige og stjal efterfølgende hans taske, hvor der lå forskellige værdigenstande i. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og derfor ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere om sagen p.t. 

** 

 

Mobil politistation i Øster Tørslev

Østjyllands Politis mobile politistation er tirsdag i Øster Tørslev, hvor to betjente er klar til en snak med alle, der kommer forbi. Politiet vil være i byen omkring kl. 14-18. 

**

 

Mand ramt af knivstik i benet

Østjyllands Politi fik mandag kl. 20.24 en anmeldelse via 112 fra en borger, som fortalte, at han stod på Gudrunsvej i Brabrand med en 20-årig mand, som blødte fra benet. Det viste sig, at den 20-årige var blevet overfaldet og stukket med et stikvåben i låret af en eller flere gerningsmænd. Politiet undersøgte derfor området for spor, og den 20-årige blev kørt til skadestuen. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.  

Østjyllands Politi vurderer, at der efter al sandsynlighed er tale om et internt opgør i det kriminelle miljø, og at episoden ikke er banderelateret. Så du overfaldet, eller har du viden om, hvad der skete, så hører Østjyllands Politi gerne fra dig via tlf. 114. 

**

 

Høj musik ledte til tyvekoster

En anmeldelse om høj musik førte natten til tirsdag kl. 3.45 til anholdelse af en 27-årig mand, som endte med at blive sigtet for indbrud. Nogle borgere på Tornagervej i Risskov ringede til politiet, da de fik deres nattesøvn spoleret af vedvarende høj musik fra en lejlighed. En patrulje, som var i området, kørte forbi for at få en snak med beboerne. 

På vej hen til opgangen mødte de en bil stå ulåst med førerdøren åben, og ud fra den larmende lejlighed kom en 27-årig mand gående. Han havde netop været på besøg på stedet. Da betjentene kendte den 27-årige godt, besluttede de at tage en snak med ham. Han virkede noget påvirket af narko, og rundt om halsen hang en bilnøgle, som passede til bilen, der holdt med døren åben. 

Han nægtede selv at have kørt den og fortalte, at det var en ven, som nu var stukket af, der havde ført bilen. Patruljen ransagede bilen og i bagagerummet fandt de flere koster, som viste sig at stamme fra et indbrud i Risskov i sidste uge. 

Den 27-årige blev derfor anholdt og sigtet for indbrud.  

**

 

Halvanden times færdselskontrol gav 12 klip for brug af mobiltelefon

Østjyllands Politi gennemførte tirsdag morgen fra 7.30 til 9.00 en færdselsindsats i krydset ved Kystvejen/Nørreport i Aarhus C som en del af den landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken. I løbet af halvanden time standsede betjentene 25 køretøjer. Det medførte ikke færre end 12 klip for brug af mobiltelefon under kørsel, men kun i ét af tilfældene talte føreren rent faktisk i mobiltelefonen, i de øvrige 11 sager tastede føreren på telefonen, mens den lå i skødet. 

Derudover blev tre personer sigtet for ikke at have sikkerhedssele på, og tre motorcyklister blev sigtet for ikke at have hjelm på. Behovet for fokus på uopmærksomhed i trafikken blev betjentene bekræftet i, da der pludselig skete et færdselsuheld, hvor en tilsyneladende uopmærksom motorcyklist kørte med lav fart op bagi den forankørende bil med mindre materiel skade til følge. 

Østjyllands Politi vil hele ugen have øget fokus på uopmærksomhed i trafikken. 

**

Specialpatruljen fandt kokain og hash 

En 18-årig mand fik mandag kl. 8.50 besøg af Østjyllands Politis specialpatrulje, som havde fået et tip om, at der skulle være narko på hans adresse i Randers NV. Det viste sig at være rigtigt. Under ransagningen af lejligheden fandt betjentene både kokain, marihuana, og hash samt digitalvægte og salgsposer. Den 18-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.  

**

 

18-årig anholdt: Havde kniv i bilen

En 18-årig mand blev mandag kl. 14.40 anholdt, efter at han var blevet standset af en patrulje på Fuglebakkevej i Aarhus V. Betjentene havde mistanke om, at der var narko i bilen, og de besluttede derfor at ransage den. De fandt ingen stoffer, men til gengæld lå der en ulovlig kniv i bilen. Derfor blev den 18-årige anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Havde hash, skunk og kontanter i bilen

En patrulje standsede mandag kl. 15.00 en bil med en 21-årig mand bag rattet på Rosenvangs Allé i Højbjerg. Betjentene kunne straks lugte hash, da de gik hen til bilen, så den blev derfor ransaget med det samme. Patruljen fandt hurtigt både hash og skunk fordelt i flere salgsposer. Derudover lå der også en del kontanter i bilen. Både stoffer og penge blev beslaglagt, og den 21-årige blev anholdt og sigtet for at ville sælge stofferne. 

**

17-årig anholdt for at maskere sig

Østjyllands Politi fik mandag kl. 17.59 en anmeldelse om, at en gruppe unge kørte vildt på knallerter i området omkring Ryhaven i Aarhus V, hvilket gjorde flere beboere utrygge. En patrulje kørte til stedet og traf en større gruppe unge mænd på Ryhavevej. Et par af dem nåede at køre væk på en knallert, mens resten blev på stedet. 

En 17-årig dreng trak en hue hen over ansigtet, så man kun kunne se øjnene, mens han kiggede mod betjentene. Da betjentene ville tage fat i ham forsøgte han at løbe fra stedet, men han blev indhentet og sigtet for at maskere sig. 

**

 

Mand med narko kaldte betjente fra ludere 

En 18-årig mand var ikke videre tilfreds, da han mandag kl. 19.01 blev standset af en patrulje i krydset Skanderborgvej/Ormslevvej i Viby. Inde i bilen fandt betjentene noget skunk og hash, som han blev sigtet for at besidde. Da patruljen var ved at være færdig på stedet, sagde den 18-årige højt: ”I er nogle små ludere”.  

Betjentene vendte derfor om, mens manden forsøgte at forklare, at han havde sagt sætningen højt i telefonen til en ven. Da han blev spurgt om, hvorfor han sagde ”I” til sin ven, forklarede han, at vennen havde højttaler på mobilen, og der var flere andre sammen med vennen. Den forklaring godtog betjentene ikke, og den 18-årige blev anholdt og sigtet for at fornærme politiet.  

**

 

Smed kokain ud af vinduet

En 21-årig mand forsøgte natten til tirsdag kl. 1.29 at undgå at blive anholdt, da en patrulje kørte efter ham på Byleddet i Brabrand. Her kom den 21-årige kørende i sin bil, og så snart han opdagede politiet, kastede han fire poser med kokain ud af den ene siderude. 

Patruljen fik standset den 21-åriges bil, og mens den ene betjent afhørte ham, gik den anden betjent ned ad vejen og fiskede de kastede poser op. Den 21-årige blev herefter anholdt og sigtet for besiddelse af narko. 

**

 

Brand i bil i Brabrand

En bil på en p-plads på Gudrunsvej i Brabrand brød mandag aften i brand. Østjyllands Politi fik anmeldelsen fra en borger kl. 23.14, og en patrulje kørte til stedet. Her fandt betjentene en næsten udbrændt bil og flere tydelige tegn på, at branden var påsat. Østjyllands Politi efterforsker nu episoden nærmere.    

**

 

Færdsel

Mandag d. 16/9 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 33-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 37-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 33-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Mandag  kl. 12.32 blev en 35-årig kvinde anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV. 

Mandag kl. 16.34 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Vesterbro i Trustrup. En 48-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 48-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Mandag kl. 23.12 skete der et færdselsuheld i krydset Mariagervej/Vestervold i Randers C. En 21-årig kvindelig bilist kørte ind i en bil ført af en 24-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 00.20 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østjyske Motorvej ved Tilst. 

Tirsdag kl. 00.55 blev en 42-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nattergalvej i Randers C. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Nyvangsvej i Randers C begået søndag d. 15/9 kl. 18.52
På Søndermarken i Søften begået mandag d. 16/9 mellem kl. 8.30 og kl. 18.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

16. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi den 16. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.