Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

17. september 2021 10:27

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. september 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.00

Den 30-årige mand, der har bopæl i Nordjylland, vil fredag kl. 12.00 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han sigtes for forsøg på voldtægt af et barn under 12 år ved anden kønslig omgang end samleje ved tirsdag eftermiddag at have tilbudt en 9-årig dreng penge til gengæld for oralsex. Læs mere om sagen. 

**

 

To mænd anholdt efter biltyveri i Hornslet: Sigtet for flere forhold

To unge mænd på 17 og 23 år blev torsdag aften kl. 23.28 anholdt og sigtet for flere forhold begået i Hornslet. 

Kl. 20.44 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 51-årig mand, som havde fået stjålet sin bil ved Hornslet Skole. Den 51-årige havde været inde i en af skolens haller til noget idræt, og da han var færdig opdagede han, at hans jakke, der hang i garderoben var forsvundet. I jakken var hans pung og bilnøgle, og da han kom ud på p-pladsen, opdagede han, at bilen var blevet stjålet. 

Vidner havde set to unge mænd køre gennem byen, hvor de blandt andet kørte op over en kantsten, så bilen punkterede. Bilen blev cirka en halv time efter fundet efterladt på en p-plads på Ågårdvej i Hornslet. Gerningsmændene var umiddelbart ikke i nærheden, da politiet kom frem. 

Lidt over kl. 23.00 kom der en ny anmeldelse fra Hornslet. En borger havde haft indbrud i sin bil på Ballesvej, hvor der var blevet stjålet nogle ting, og kort efter opdagede han og nogle andre borgere to unge og tydeligt narkopåvirkede mænd, der gik rundt med tyvekosterne fra bilen. Desuden havde de begge en kniv på sig.

Borgerne tilbageholdt de to mænd, tog knivene fra dem og kontaktede politiet. En patrulje kørte til stedet og anholdt mændene, som erkendte, at de både havde stået bag biltyveriet og tyveriet fra bilen på Ballesvej. 

Foreløbigt er de, ud over tyverierne, sigtet for overtrædelse af knivloven, men der kan komme yderligere sigtelser i forbindelse med den videre efterforskning. 

Den 17-åriges forældre og de sociale myndigheder blev underrettet. 

**

 

Gik rundt med gaspistol og blev anholdt

En bekymret borger ringede torsdag kl. 17.31 til politiet, da han så en mand gå rundt med en pistol i hånden på Fuglesangs Allé i Aarhus V. 

En patrulje var hurtigt på stedet, og da de så manden med pistolen, beordrede de ham til at lægge den fra sig og lægge sig på jorden, hvilket han med det samme efterkom. 

Pistolen viste sig at være en gaspistol, og manden viste sig at være en 19-årig mand fra Aarhus. Han blev anholdt og er foreløbigt sigtet for trusler på livet ved at have skabt frygt for andres liv. 

Den 19-årige fortalte, at han havde mødtes med en ven på en boldbane, hvor de havde afprøvet pistolen. Han vidste ikke, at det var ulovligt, når det ikke var en rigtig pistol. 

**

 

Begik flere færdselsovertrædelser under eftersættelse

En 19-årig mand endte med at blive anholdt med adskillige sigtelser, efter han torsdag aften forsøgte at køre fra politiet på sin scooter. 

Eftersættelsen begyndte kl. 18.34 på Nørre Allé i Aarhus, hvor den 19-årige kørte over for rødt i krydset ved Vesterport. En patrulje satte efter ham, men han ignorerede blink og udrykning og kørte ad flere veje gennem midtbyen med politibilen bag sig. 

Undervejs kørte han to gange over for rødt og to gange kørte han mod færdselsretningen. På Åboulevarden kørte han op ad en smal gangsti, hvor han væltede med scooteren. Herefter fortsatte han flugten til fods. Til sidst blev han indhentet på Immervad og anholdt. 

Den 19-årige blev sigtet for adskillige færdselsovertrædelser og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. 

**

 

Tre sigtede i forbindelse med fodboldkamp

Fodboldklubben Randers FC spillede torsdag aften kamp mod AZ Alkmaar fra Holland, og i den forbindelse var Østjyllands Politi ekstra til stede i Randers midtby og omkring stadion. 

Det hele foregik i god ro og orden før, under og efter kampen. Det blev til sigtelser til tre fans i løbet af aftenen. 

En 27-årig mand blev sigtet, da han gik rundt med en joint i munden, og en 26-årig mand blev sigtet, da en patrulje fandt en pose med ketamin på ham. Ved indgangen til stadion blev en 28-årig mand fundet i besiddelse af en røgbombe, hvorefter han blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 6.21 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Herredsvej i Aarhus V. To biler, ført af hhv. en 36-årig mand og en 21-årig mand, stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 36-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt ved at have svinget til venstre ind foran den 21-årige. 

Torsdag kl. 7.18 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i nordgående retning ved Viby. Fire biler var involveret i et harmonikasammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. En 39-årig mandlig bilist blev sigtet for at have forårsaget uheldet, da han ikke holdt nok afstand til den forankørende bil, som han kørte op bagi. 

Torsdag kl. 7.49 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvej Syd/Sønderhøj i Viby. En 43-årig kvindelig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 25-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten blev efterfølgende kørt til skadestuen, men han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 9.24 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Borumvej i Tilst. En 30-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 42-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 30-årige blev sigtet for at ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Natten til fredag blev en 51-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Lyshøj Møllevej i Udbyover ved Havndal. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Karetmagervej i Randers NV begået mellem onsdag d. 15/9 kl. 18.00 og torsdag d. 16/9 kl. 12.15
På Nygårdsvej i Højbjerg begået mellem onsdag d. 1/9 kl. 00.00 og mandag d. 13/9 kl. 00.00
På Tåstrupvej i Harlev begået torsdag d. 16/9 kl. 20.40
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

8. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag