Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

18. august 2021 11:05

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. august 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

Falsk bankmedarbejder hentede dankort hos ældre kvinde

Den seneste tid har Østjyllands Politi fået en række anmeldelser om ældre kvinder i Aarhus Kommune, der er blevet udsat for bedrageri af personer, der udgiver sig for at være fra banken. 

Tirsdag kom der en ny anmeldelse – denne gang fra en 86-årig kvinde fra Viby, som blev ringet op af en mand, der sagde, han var fra banken. Manden oplyste, at nogen havde hævet penge på kvindens kort, og at han ville hjælpe hende med at få styr på det. 

Han lokkede hende til at give sin kode til kortet i telefonen, og meddelte hende, at der ville komme en medarbejder fra banken og hente hendes kort. 

Kort efter dukkede en mand op på adressen, og kvinden gav ham sit dankort i den tro, at det var en bankmedarbejder. 

Hun fik dog bagefter på fornemmelsen, at der var noget galt, og hun kontaktede derfor naboen, som hjalp hende med at få spærret kortet. Der var dog allerede hævet en del tusinde kroner på hendes kort. 

Østjyllands Politi er i fuld gang med efterforskningen af bedragerierne mod de ældre kvinder, men det er endnu ikke lykkedes at finde frem til gerningsmændene. 

 

Gode råd fra politiet

Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen. Er du i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. 

Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, og politiet opfordrer derfor børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om fremgangsmåden og vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

 

Flere kilo hash fundet i rockerklubhus

Østjyllands Politis specialpatrulje aflagde tirsdag morgen et uanmeldt besøg hos et klubhus på Hoelvej i Hadsten, hvor en rockergruppering holder til. 

I en bygning ved siden af klubhuset fandt patruljen under ransagningen flere kilo hash. Ingen af de personer som befandt sig i klubhuset, ville vedkende sig hashen, men det blev beslaglagt og skal nu undersøges nærmere for spor, der kan vise, hvem der har haft fat i det. 

De personer, der var i klubhuset, blev alle visiteret, og to mænd på 20 og 27 år blev begge sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da betjentene fandt en mindre mængde hash på dem. 

**

 

Brand i motorrummet på bil

Politi og brandvæsen rykkede tirsdag kl. 7.33 ud til en brand i en bil på P. Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. En 64-årig kvinde fortalte, at det var begyndt at ryge fra motoren i hendes bil, mens hun var ude at køre, og kort efter hun parkerede, kom der flammer op fra motorrummet. 

Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, da de kom frem, men motorrummet var nået at udbrænde, og branden havde givet skader på tre andre biler, der holdt tæt på. 

**

 

Sms fra ”SKAT” snød ældre kvinde 

En 73-årig kvinde kontaktede tirsdag Østjyllands Politi og fortalte, at hun var blevet udsat for et forsøg på bedrageri. Hun havde modtaget en sms fra SKAT, og i beskeden blev hun bedt om oplyse sit cpr-nummer og login og kode til sin netbank. 

Den 73-årige troede i første omgang, at det vitterligt var SKAT, der skrev, og derfor sendte hun sine oplysninger. Lidt efter kom dog til at tænke på, at det virkede forkert, og derfor kontaktede hun hurtigt banken, der hjalp hende med at få skiftet koder. Der var umiddelbart ikke hævet penge fra kvindens konto. 

SKAT vil aldrig bede dig om koder eller betalingsoplysninger, så hvis du bliver bedt om det i en sms eller mail, så er det ikke SKAT, der er afsender. 

På skat.dk kan du se eksempler på falske mails og sms’er og få gode råd til, hvordan du skelner mellem de rigtige og falske beskeder. 

**

 

Stak af med peberspray i mavetasken

En patrulje kørte tirsdag lidt over kl. 20.00 på Rymarken i Hasle, da de opdagede en bil, som accelerede kraftigt og svingede ind på en p-plads. Patruljen kørte efter, og da de kom ind på p-pladsen, sprang en 18-årig mand ud af bilen og løb fra stedet. En af betjentene løb efter, indhentede ham og anholdt ham. 

I en mavetaske, den 18-årige havde på, lå der en peberspray, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 16.15 skete der et færdselsuheld i krydset Marselis Boulevard/Skanderborgvej i Aarhus C. En 24-årig mandlig bilist svingede til højre ad Marselis Boulevard og ramte ind i en 25-årig kvinde, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved uheldet. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 19.40 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Slåenvej i Randers NØ. Under en ransagning af bilen fandt betjentene en peberspray, og den 24-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

Natten til onsdag kl. 00.13 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Hasle. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Nymarks Allé i Mårslet begået mellem mandag d. 16/8 kl. 21.00 og tirsdag d. 17/8 kl. 6.30
På Nymarks Allé i Mårslet begået mellem mandag d. 16/8 kl. 19.00 og tirsdag d. 17/8 kl. 12.00
På Nålemagervej i Randers NV begået mellem mandag d. 16/8 kl. 8.30 og tirsdag d. 17/8 kl. 14.30
På Marselis Boulevard i Aarhus C begået tirsdag d. 17/8 mellem kl. 4.00 og kl. 14.00
På Tandervej i Mårslet begået mellem lørdag d. 14/8 kl. 00.00 og tirsdag d. 17/8 kl. 16.00
På Mustrupvej i Mårslet begået mellem søndag d. 15/8 kl. 14.00 og tirsdag d. 17/8 kl. 20.30
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. september 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi søndag den 24. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.