Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

19. oktober 2020 11:43

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 19. oktober 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.00 en 28-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Randers. Hun sigtes for forsætlig brandstiftelse ved at have sat ild til sin lejlighed i Randers NØ. 

Politi og brandvæsen rykkede søndag kl. 12.40 ud til branden i lejligheden, og den 28-årige blev reddet ud. Hun blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen, men hverken kvinden eller andre beboere kom umiddelbart noget til. Der skete store materielle skader i lejligheden.  

**

 

Far og søn anholdt efter narkofund

En patrulje fra Østjyllands Politi blev søndag kl. 21.30 opmærksom på en bil, der holdt parkeret på tværs af nogle p-båse på Viborgvej i Aarhus V. Betjentene tog kontakt til den 20-årige mand, som sad bag rattet, og da det lugtede af hash i bilen, besluttede patruljen at ransage den. 

Gemt under noget plastbeklædning fandt betjentene både nogle poser med kokain og nogle poser med hash. Den 20-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg. 

På baggrund af fundet i bilen tog politiet til mandens lejlighed i Brabrand for at foretage en ransagning. Da betjentene kom frem, fik de øje på en knust rude i entrédøren, og nede på vejen meget tæt på lejligheden stod den 20-åriges 45-årige far. Ved siden ham lå en lille kasse, som viste sig at indeholde noget hash og kokain. 

I lommen havde faren en bushammer, og da politiet mistænkte, at han havde brudt ind i sin søns lejlighed for at fjerne stofferne derinde, blev han ligesom sin søn anholdt. Under visitationen blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, som han blev sigtet for at besidde. 

Inde i lejligheden var der flere små kasser med hash, skunk og kokain, som alle blev beslaglagt. 

**

 

Bilejer overraskede tyv

En mand overraskede natten til mandag kl. 3.40 en tyv, der var i færd med at bryde ind i hans bil, der stod på Tjørnagervej i Vinterslev ved Hadsten. Manden skyndte sig at løbe hen til bilen, mens han råbte efter tyven. Det fik tyven til at råbe tilbage og kaste værktøj efter bilejeren. Herefter stak tyven af fra stedet med en værktøjskasse fra bilen. 

Gerningsmanden kørte derfra i en sort Audi – formentligt en A7. 

Tyven beskrives som: 

Østeuropæisk af udseende
Talte fremmedsprog – formentligt et østeuropæisk sprog
Ca. 20-30 år 
Ca. 175-185 cm høj
Iført sort tøj og handsker

Har du oplysninger om bilen eller manden, så kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 


**

 

28-årig står til at miste kørekort efter gaderæs

Færdselsbetjente fra Østjyllands Politi var lørdag aften til stede på Irlandsvej i Hammel, hvor de opdagede et ulovligt gaderæs. En 28-årig mand blev omkring kl. 22.00 målt til at køre 114 km/t i en byzone, og han fik derfor inddraget sit kørekort på stedet. 

**

 

Aggressiv mand forsøgte at standse biler 

Flere borgere ringede søndag omkring kl. 14.00 til politiet og fortalte, at en aggressiv mand gik rundt på kørebanen på Jens Baggesens Vej i Aarhus V, hvor han forsøgte at få forbipasserende biler til at standse. En patrulje kørte til stedet, hvor de hurtigt fik øje på manden, der gik truende rundt midt på vejen. 

Det viste sig at være en 41-årig mand, som ikke var videre samarbejdsvillig. Da han nægtede at følge med frivilligt, blev han anholdt, lagt i håndjern og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for at modsætte sig anholdelse. 

**

 

Sigtet for at forsøge at bryde ind i kælderrum

Da en beboer i en lejlighed på Kirkedammen i Aarhus C søndag lidt efter kl. 17 gik ned i kælderen med vasketøj, opdagede hun en fremmed mand, som pillede ved låsen til et opbevaringsrum. Ved siden af manden stod en jernstang, og kvinden fik mistanke til, at den fremmede var i gang med at bryde kælderrummet op. 

Manden stak af fra stedet, mens kvinden ringede 112. En patrulje fik kort efter fat i en 21-årig mand, som gik i området, og som svarede nøje til kvindens signalement. 

Han erkendte at have været i kælderen, men mente, at der var tale om en misforståelse, da han ikke havde haft til hensigt at bryde ind. 

Den 21-årige blev sigtet for forsøg på indbrud. 

**

 

Mænd sigtet for at slås foran Føtex

Østjyllands Politi fik søndag kl. 19.09 en anmeldelse om, at et par berusede mænd var oppe at slås foran Føtex på Ceres Allé i Aarhus C. Begge mænd slog ifølge vidnerne løs på hinanden, og på et tidspunkt væltede den ene også omkuld på vejen. 

Mens patruljen kørte til stedet stoppede slagsmålet, men en kvik borger fulgte efter mændene. Han kunne derfor lede betjentene frem til en gruppe mænd, som stod i nærheden af Føtex, da patruljen kom frem. 

To af mændene i gruppen bar tydeligt præg af at have været i slagsmål, da de blødte fra hænder og ansigt og havde skrammer hist og her. 

Selvom de nægtede at have været oppe at slås, blev begge anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Biler i brand i Aarhus N

Østjyllands Politi fik natten til mandag kl. 00.41 en anmeldelse om, at to biler var i brand på en p-plads på Vorregårds Allé i Aarhus N. Begge biler brændte næsten ud og en tredje bil, der stod i nærheden, fik nogle brandskader. Brandvæsnet fik slukket branden, som politiet mistænker er påsat. 

Har du set nogle mistænkelige personer eller køretøjer omkring p-pladsen ud for Vorregårds Allé 115, hører Østjyllands Politi gerne fra dig. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

Ingen personer kom til skade ved branden. 

**

 

Knallertkører forsøgte at flygte 

En 32-årig mand på knallert fik pludseligt utrolig travlt, da han omkring kl. 00.00 natten til mandag så en patruljebil komme kørende på Østerbrogade i Grenaa. Manden vendte sin knallert rundt og kørte i al hast om bag en tankstation. 

Den opførsel fik betjentene til at køre efter ham, og omme bag tankstationen, så de manden forsøge at køre igennem en hæk. Det mislykkedes dog, og han smed derfor knallerten fra sig. Betjentene råbte, at han skulle standse, men det ignorerede han og i stedet flugten til fods. 

Betjentene kørte efter og nåede kort efter op på siden af manden, da han løb ned ad Korsgade. Her blev han anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da den 32-årige er frakendt kørekortet, blev han også sigtet for kørsel uden førerret. Desuden fik han en sigtelse for at have tunet sin knallert. 

**

 

Indbrud i virksomheder i Åbyhøj

Østjyllands Politi kørte søndag morgen til anmeldte indbrud i fire forskellige virksomheder i Åbyhøj. To virksomheder på Søren Frichs Vej havde haft besøg af ubudne gæster, og der havde også været tyve på spil på Egsagervej og på Klamsagervej. I alle tilfælde var en rude blevet knust.

 

Ved indbruddene blev der blandt andet stjålet værktøj og enkelte computere. 

**

Færdsel

Søndag kl. 20.10 skete der et færdselsuheld på Havkærvej i krydset Havkærvej/Tilst Skolevej, da en 50-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og kørte af vejen. Efterfølgende gik han fra bilen, men et par vidner kontaktede politiet, da bilisten virkede kraftigt påvirket af alkohol. 
En patrulje anholdt kort efter manden, der blev sigtet for spritkørsel. Han kom umiddelbart ikke noget til ved uheldet. 

Natten til mandag kl. 1.08 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østerbrogade i Grenaa. 

Natten til mandag kl. 1.19 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Randersbro i Randers C. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 11 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Rørsangervej i Brabrand begået mellem fredag d. 16/10 kl. 18.00 og søndag d. 18/10 kl. 9.00
På Skærgårdsparken i Egå begået mellem fredag d. 16/10 kl. 10.30 og søndag d. 18/10 kl. 12.20
På Randersvej i Aarhus N begået mellem lørdag d. 17/10 kl. 22.00 og søndag d. 18/10 kl. 12.00
På Østenfjeldvej i Østenfjeld ved Nimtofte begået mellem lørdag d. 17/10 kl. 14.00 og søndag d. 18/10 kl. 15.00
På Elverdalsvej i Højbjerg begået mellem mandag d. 12/10 kl. 10.00 og søndag d. 18/10 kl. 16.50
På Kildevangs Allé i Viby begået mellem torsdag d. 15/10 kl. 6.30 og søndag d. 18/10 kl. 16.45
På Guldregnsvej i Harlev begået mellem fredag d. 16/10 kl. 10.00 og søndag d. 18/10 kl. 17.15
På Åby Bækgårdsvej i Åbyhøj begået mellem lørdag d. 17/10 kl. 10.00 og søndag d. 18/10 kl. 17.20
På Spicavej i Højbjerg begået mellem fredag d. 16/10 kl. 16.00 og søndag d. 18/10 kl. 18.00
På Engsvinget i Harlev begået mellem fredag d. 16/10 kl. 6.00 og søndag d. 18/10 kl. 17.00
På Miltonsvej i Højbjerg begået mellem torsdag d. 15/10 kl. 13.30 og søndag d. 18/10 kl. 19.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.