Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

19. oktober 2022 13:01

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. oktober 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.15

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 12.15 en 35-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for indbrudstyveri og hæleri af særlig grov beskaffenhed ved bl.a. at have stjålet en del biludstyr og købt stjålne byggematerialer og værktøj.  

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere i sagen. 

**

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 en 45-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for trusler på livet begået mandag aften mod en medarbejder på en restaurant på Blomstervej i Tilst. 

Ifølge sigtelsen truede den 45-årige af to omgange medarbejderen. Først omkring kl. 21.45 inde i restauranten hvor han kom med nogle verbale trusler og cirka et kvarter senere ved drive-in-vinduet, hvor han fremtog en pistollignende genstand og fremsagde nogle trusler rettet mod medarbejderen. 

Tirsdag eftermiddag blev den 45-årige anholdt på en adresse i Aarhus, hvor politiet under en ransagning fandt en hardballpistol. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere i sagen. 

**

 

Eftersættelse gennem Aarhus: Bilist blev anholdt og fik beslaglagt bil 

En 36-årig mand blev tirsdag anholdt og sigtet for adskillige forhold efter en eftersættelse gennem Aarhus, hvor han med høj fart begik en række færdselsforseelser. 

Kl. 12.50 holdt en patrulje i krydset Randersvej/Hasle Ringvej, da de observerede en bilist, der kørte over spærrefladerne på vejen og derefter over for rødt. Patruljen satte udrykning til og kørte efter, men bilisten gassede op og kørte med høj fart videre ad Randersvej i sydøstgående retning. 

Undervejs kørte han flere gange over for rødt lys, bl.a. omkring krydset Nørreport/Kystvejen, hvor han også kørte op på letbaneskinnerne. På Kystvejen kørte han kortvarigt imod færdselsretningen og kørte igen ind på skinnerne, hvor han fortsatte et stykke vej. 

Flere patruljer blev tilkaldt under eftersættelsen, og på Skolebakken lykkedes det til sidst at få den 36-årige bilist til at standse. Her blev han anholdt og efterfølgende sigtet for en lang række færdselsforseelser og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Desuden blev han sigtet for sprit- og narkokørsel og fik foretaget en blodprøve, da han virkede påvirket. 

På grund af den høje hastighed og den hensynsløse kørsel, blev det vurderet, at der var tale om vanvidskørsel, og bilen, der tilholder en 32-årig kvinde, blev beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Da det blev vurderet, at der ikke var juridisk grundlag for at fremstille den 36-årige i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, blev han løsladt efter endt afhøring. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 7.26 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Bastrup Allé i Randers SV. En 32-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 17-årig ung mand, der kom kørende på knallert. Den 17-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 32-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 13.16 skete der et færdselsuheld i krydset Viby Ringvej/Søren Frichs Vej i Åbyhøj. En 59-årig mandlig bilist kørte over for rødt og ramte ind i en bil ført af en 67-årig mand, som efterfølgende kørte ind i en lysregulering. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 59-årige blev sigtet for at have kørt over for rødt. 

Tirsdag kl. 15.36 skete der et færdselsuheld i krydset Nølevvej/Parkvej i Odder. En 78-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 68-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 19.58 skete der et færdselsuheld i krydset Kongevellen/Vejlby Ringvej i Risskov. To biler ført af hhv. 28-årig kvinde og en 20-årig kvinde stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 28-årige blev sigtet for at have forårsaget uheldet. 

Natten til onsdag kl. 00.49 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ebeltoftvej i Randers SØ. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Kingosvej i Åbyhøj begået mellem fredag d. 7/10 kl. 16.00 og tirsdag d. 18/10 kl. 13.30
På Kingosvej i Åbyhøj begået mellem onsdag d. 12/10 kl. 16.00 og tirsdag d. 18/10 kl. 13.30
På Herman Stillingsvej i Randers NØ begået mellem tirsdag d. 4/10 kl. 12.00 og tirsdag d. 18/10 kl. 16.15
På Klokkerbakken i Hasle begået tirsdag d. 18/10 kl. 23.43
På Nymarks Allé i Mårslet begået natten til onsdag kl. 1.39

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

13. juli 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 13. juli 2024

Her finder du et uddrag af det sidste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

12. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.