Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. juni 2019 11:27

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 20. juni 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.30 en 52-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder, efter at Østjyllands Politis specialpatrulje i forbindelse med en ransagning onsdag aften fandt et oversavet jagtgevær og flere patroner i den 52-åriges hjem i Allingåbro. 

Årsagen til ransagningen var, at specialpatruljen havde fået et tip om, at der var narko på stedet. Det var der også, for udover geværet fandt betjentene omkring 40 gram amfetamin i fryseren. Den 52-årige sigtes derfor også for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse. 

 

Fremstilling i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.00 en 44-årig rumænsk statsborger i Retten i Randers. Der foreligger en europæisk arrestordre på ham, da han står til at afsone flere års fængsel i Rumænien. Han blev onsdag anholdt i Ebeltoft og skal nu fremstilles med henblik på varetægtsfængsling frem til, at han kan udleveres til Rumænien. 

**

 

Cyklist meldte sig selv efter uheld med 5-årig dreng

Onsdag opfordrede Østjyllands Politi en cyklist til at melde sig selv, efter at han ifølge vidner havde cyklet ind i en 5-årig dreng, som efterfølgende blev kørt til skadestuen. Ifølge den 5-åriges mor råbte cyklisten af dem, hvorefter han kørte fra stedet uden at udlevere sit navn eller nummer. Onsdag aften ringede den 38-årige cyklist selv til politiet for at give sig til kende. Han skal nu afhøres, så politiet kan høre hans forklaring på episoden og afgøre, om han eventuelt skal sigtes for noget. 

** 

 

To mænd sigtet på skadestuen for indbrudsforsøg

En 30-årig mand skar sig onsdag omkring kl. 23.00 alvorligt i benet og måtte køres på hospitalet. Her blev han efterfølgende sigtet for forsøg på indbrud, da hans skade formentligt skyldtes, at han havde sparket ruden i en dør ind på adresse på Silkeborgvej i Brabrand. Nogle drenge opdagede, at den 30-årige lå og blødte kraftigt på fortovet på Silkeborgvej, mens hans kammerat forsøgte at hjælpe ham. Drengene fik fat i et par mænd fra militærpolitiet, der tilfældigvis kom forbi, og de to mænd ydede førstehjælp til manden og fik tilkaldt en ambulance. 

Ved at følge den 30-åriges blodspor fandt betjentene frem til huset på Silkeborgvej, hvor ruden i døren var knust. De aflagde derfor et besøg på hospitalet, hvor de traf den 30-årige i sygesengen og hans 47-årige ven ved siden af. 

Den 47-årige blev aggressiv, da betjentene spurgte ind til episoden i Brabrand. Han nægtede at opgive sit navn og endte med at blive anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på indbrud og for at nægte at give sine personoplysninger til politiet. Den 30-årige blev sigtet for forsøg på indbrud, efter lægerne havde taget sig af hans ben. 

**

 

Mor blandede sig i slåskamp mellem børn – sigtet for vold

Et skænderi mellem nogle børn ved et busstoppested på Fjældevænget i Aarhus V udviklede sig onsdag kl. 7.45, da en mor til nogle af børnene kom til. To piger på 13 og 15 år kom op at skændes med en gruppe på fire jævnaldrende piger. Moren til de fire piger kom pludseligt ud fra sit hjem i nærheden og råbte, ifølge vidner, at hendes piger skulle slå på de to andre piger. 

Det endte med et mindre slagsmål mellem pigerne, som moren angiveligt blandede sig i, da hun ifølge sigtelsen begyndte at sparke den 15-årige flere gange. Til sidst stak de to piger af fra stedet. Ud for vidneforklaringer på stedet kørte politiet efterfølgende til den 35-årige mors adresse, hvor hun blev anholdt og sigtet for vold og for at opfordre til vold. De sociale myndigheder er blevet underrettet.  

**

 

Flere sigtede efter uro i Aarhus V

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 19.34 en anmeldelse om, at der var set en pistol hos en større gruppe mænd på Ryhavevej i Aarhus V. Da patruljerne ankom til stedet, traf de 7-8 unge mænd, der var meget utilfredse med politiets tilstedeværelse. Nogle trak deres hættetrøjer helt op om ansigtet, og flere begyndte at råbe af betjentene og filme dem helt tæt på med deres mobiltelefoner. En 21-årig mand råbte højt direkte ind i hovedet på en betjent, og han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

En 18-årig mand blev også anholdt, da han nægtede at trække hættetrøjen væk fra ansigtet og opførte sig aggressivt over for politiet. Han blev sigtet for at maskere sig og for at forstyrre den offentlige orden. En 20-årig mand blev ligeledes sigtet for at maskere sig. Politiet fandt ingen pistol på stedet. 

**

 

To knive fundet i buskads 

Omkring kl. 22.30 opdagede patrulje en gruppe på 20-30 mænd, der var forsamlet på Kappelvænget i Aarhus V. De virkede meget aggressive og var ikke videre imødekommende over for betjentene. Ingen af dem blev sigtet for noget,  men en hundepatrulje fandt to knive i et buskads tæt på, hvor mændene havde forsamlet sig. Det var umiddelbart ikke muligt at knytte knivene til nogle af personerne. 

Østjyllands Politi har fortsat øget fokus på området omkring Kappelvænget i Aarhus V, og den mobile politistation vil igen torsdag være til stede i området. 

**

 

Unge mænd legede med hardballpistol – stoppet af bevæbnede betjente

Fire mænd mellem 18-19 år fik sig noget af en forskrækkelse, da deres bil kl. 20.57 blev standset på Ellemosevej i Hadsten, hvor betjente med trukne pistoler beordrede dem ud af bilen. Årsagen var en anmeldelse fra en borger, der havde set en person sidde og tage ladegreb på en pistol, som han kortvarigt stak ud af et vindue i bilen, der holdt ved togstationen i Hadsten. 

Politiet traf kort efter mændene i bilen på en tankstation i nærheden. En 18-årig mand forklarede, at han havde siddet og leget lidt med en hardballpistol, som nu lå hjemme hos ham selv. En patrulje kørte med manden hjem og fandt den omtalte hardballpistol, og mændene slap i første omgang fra episoden med en forskrækkelse. 

**

 

Skænderi i Djurs Sommerland endte med vold

Østjyllands Politi måtte onsdag 12.37 sende en patrulje til Djurs Sommerland i Nimtofte, hvor der var opstået uro mellem nogle personer på stedet. En 27-årige kvinde kastede ifølge vidner en minigolfkølle efter en 15-årig dreng på grund af nogle uoverensstemmelser. Køllen landede lige ved siden af drengen. En 14-årig ven af den 15-årige konfronterede kvinden og spyttede hende ifølge vidneforklaringer i ansigtet. 

Efterfølgende slog kvindens 30-årige mandlige kæreste angiveligt den 14-årige dreng. Foreløbigt er den 27-årige kvinde sigtet for forsøg på vold. Der kan dog følge flere sigtelser i sagen.  

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 8.05 skete der et færdselsuheld i krydset Kirketerpsvej/Dronningborg Boulevard i Randers NØ. En 38-årig mandlig bilist svingede til venstre og overså en 13-årig dreng på cykel, som han ramte ind i. Drengen slap umiddelbart med knubs og skrammer – bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 10.44 skete der et færdselsuheld på Thorsagervej i Mesballe ved Ryomgård. En 20-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 62-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 20-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand. 

Onsdag kl. 15.47 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Lykkegårdsvej i Anbæk ved Sporup. En 28-årig lastbilchauffør kørte op bag i en bil ført af en 35-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet. 

Onsdag kl. 15.48 skete der et færdselsuheld i krydset Langåvej/Løjstrupvej i Væth ved Langå. En 58-årige kvindelig motorcyklist ramte ind i en bil ført af en 62-årig mand. Motorcyklisten blev efterfølgende kørt på skadestuen. 

Onsdag kl. 18.13 skete der et færdselsuheld på Nordkystvejen i Allingåbro. En 22-årig kvinde miste herredømmet over sin bil, der væltede og rullede rundt på taget. Bilisten kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Finderupvej i Aarhus C begået onsdag d. 19/6 mellem kl. 11.00 og kl. 13.10
På Dysselhøjvej i Jennum ved Spentrup begået onsdag d. 19/6 mellem kl. 9.00 og kl. 13.30
På Hovdigevej i Holme ved Ebeltoft begået onsdag d. 19/6 mellem kl. 17.15 og kl. 19.15
På Grete Løchtes Gade i Aarhus C begået onsdag d. 19/6 mellem kl. 17.30 og kl. 20.50Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds