Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. november 2020 11:46

Døgnrapport fra Østjyllands politi fredag den 20. november 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Flere ældre kvinder snydt af falske bankmedarbejdere

I denne uge har Østjyllands Politi modtaget fem anmeldelser om ældre kvinder i Aarhus, der er blevet snydt af svindlere, der har taget deres kreditkort. 

Tre af anmeldelserne kom torsdag, og fremgangsmåden har været den samme i alle tilfælde. 

En mand ringer til kvinderne fra hemmeligt nummer og udgiver sig for at være fra banken. Han forklarer, at der er problemer med deres kreditkort og lokker dem til at fortælle deres pinkode. 

Herefter fortæller han, at han vil sende en medarbejder ud og hente dankortet. Kort efter ankommer en mand til kvindens adresse, og han får udleveret dankortet. 

I alle fem tilfælde er der blevet hævet mange tusinde kroner på kvindernes kort. 

Østjyllands Politi er i fuld gang med efterforskningen af sagerne for at finde frem til gerningsmændene. 

På baggrund af sagerne opfordrer Østjyllands Politi til, at særligt ældre borgere er ekstra opmærksomme, hvis de bliver ringet op af banken. En bankmedarbejder vil aldrig på den måde bede om en pinkode, NemId eller andre personfølsomme oplysninger, og de vil aldrig komme på besøg for at afhente et kreditkort. 

Tag gerne en snak med dine ældre familiemedlemmer og advar dem om fremgangsmåden. 

**

 

41-årig mand død efter arbejdsulykke

En 41-årig mand døde torsdag af sine kvæstelser efter en arbejdsulykke i mandags på en adresse i Asferg i Fårup. Den 41-årige var i færd med at skifte tagplader, da han faldt ned fra taget og landede på et cementgulv. Han fik svære hovedskader ved faldet og blev indlagt på hospitalet, hvor han torsdag døde. De pårørende er underrettet. 

Mandens arbejdsgiver er blevet sigtet for overtrædelse af arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken, og Østjyllands Politi er fortsat i gang med efterforskningen af sagen. 

**

 

Bilbrand i Brabrand

Politi og brandvæsen blev natten til fredag kl. 00.14 kaldt til en brand i en bil på en p-plads på Gudrunsvej i Brabrand. Brandvæsnet fik slukket branden, men bilen nåede at brænde helt ud. 

Ved siden af den brændte bil stod to andre biler, der havde fået knust ruderne, og de lugtede kraftigt af benzin.   

Østjyllands Politi efterforsker branden som påsat og har mistanke til, at gerningsmændene også har forsøgt at antænde de to andre biler. 

Har du set nogle mistænkelige personer eller køretøjer ud for Gudrunsvej nr. 66 natten til fredag, så hører Østjyllands Politi gerne fra dig via tlf. 114. 

**

 

Mand fik knust vinduer – patrulje fik knust bilrude

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte torsdag kl. 22.56 til en adresse på Fuglebakkevej i Aarhus V, hvor en 75-årig mand havde fået knust tre vinduer i lejligheden. 

I lejligheden lå der flere sten, som gerningsmændene havde kastet gennem vinduerne, og betjentene sikrede spor og afhørte den 75-årige. 

Da patruljen kom tilbage til politibilen havde ukendte gerningsmænd ødelagt frontruden med en brosten. 

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, som har oplysninger om, hvem der kan stå hærværket på lejligheden og patruljebilen. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

**

To mænd anholdt med kabelskrot i bagagerummet

En patrulje fra Østjyllands Politi opdagede natten til fredag kl. 3.30 en bil på Landevejen ved Havndal, som kørte rundt uden nummerplade foran. Der var en nummerplade bagpå, og den var meldt stjålet, kunne betjentene konstatere. 

Patruljen dirigerede derfor bilen ind til siden og tog kontakt til de to mænd på 22 og 23 år, der sad i den. Begge blev sigtet for tyveriet af nummerpladen, og betjentene foretog en ransagning af køretøjet. 

I bagagerummet lå en større mængde kabelskrot, som mændene ikke ville fortælle, hvor de havde fra. 
De blev derfor anholdt og sigtet for tyveri fra et ukendt sted. 

Den 23-årige blev desuden sigtet for at køre bil uden førerret, da han er frakendt kørekortet. 

**

 

Betjente afbrød hashhandel

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje fik torsdag kl. 17.20 øje på noget, der lignede en handel med stoffer på Skovhøj i Hasselager. Betjentene så, hvordan en mandlig bilist kørte langsomt op på siden af en anden bil med en mand bag rattet. Da, der blev udvekslet noget mellem mændene, tog betjentene kontakt og visiterede mændene og ransagede bilerne. 

En 38-årig mand blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde hash på sig, mens en 24-årig mand blev sigtet for at have solgt hashen. I den 24-åriges lomme lå flere tusinde kroner i kontanter, og i bilen lå flere klumper hash. Både penge og stoffer blev beslaglagt. 

**

 

Specialpatruljens besøg endte med tre sigtelser

Østjyllands Politis specialpatrulje var torsdag kl. 21.23 på besøg på en adresse tæt på Ryomgård, efter de havde fået et tip om, at der blev solgt hash på stedet. I hjemmet traf betjentene den 18-årige mand, der bor der. Under en visitation af den 18-årige fandt betjentene en mindre mængde hash, og gemt i hjemmet lå flere poser med hash. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Mens betjentene var på adressen kom en 20-årig mand kørende på knallert til stedet, og han virkede noget overrasket og meget nervøs ved politiets tilstedeværelse. Han blev visiteret, og da han havde noget hash i lommen, blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Fundet af hashen fik politiet til at køre ud til mandens hjemadresse i nærheden af Hornslet. Her traf betjentene en 19-årig kvinde, og da patruljen under en ransagning fandt noget amfetamin og nogle morfinpiller i hendes taske, blev hun også sigtet. 

**

 

32-årig mand sigtet for at sparke og true hustru

Østjyllands Politi kørte torsdag formiddag til en lejlighed i Trige, efter en bekymret borger havde ringet og fortalt, at der havde været voldsomme råb og skrig på stedet. Da patruljen kom frem, traf de ægteparret, der bor i lejligheden. 

Ud fra afhøringer og undersøgelser på stedet, blev en 32-årig mand sigtet for at have sparket sin hustru og for at have truet hende ved at pege på hende med en kniv og råbe af hende. 

**

 

Ung kvinde stjal varer i Odder og Aarhus

En 19-årig kvinde blev torsdag kl. 16.49 tilbageholdt af et par medarbejdere i Matas i Veri Centret i Risskov, efter hun havde stjålet nogle kosmetikprodukter. Personalet havde set kvinden putte varer i lommen, og da hun gik ud uden at betale, løb medarbejderne efter og fik fat i den 19-årige, som blev på stedet, indtil en patrulje kom frem. 

Ud over varerne fra Veri Centret havde kvinden også en række andre varer på sig. Hun erkendte, at hun havde stjålet fra en Matas i Odder, hvorefter hun havde taget bussen til Aarhus. Her havde hun stjålet fra butikker i Bruuns Galleri og i Løvbjergcentret, inden hun var taget til Veri Centret. 

Den 19-årige blev anholdt og blev sigtet for en række tyverier. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 7.50 skete der et færdselsuheld i krydset Hammelvej/Bøsbrovej i Randers NV. En 42-årig mand foretog et højresving med sin lastbil og ramte ind i siden på en bil ført af en 55-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade ved uheldet. 

Torsdag kl. 10.52 skete der et færdselsuheld på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N. En 40-årig mandlig bilist stødte sammen med en lastbil i forbindelse med et vognbaneskift. Ifølge den 40-årige var det en lastbil med cementblander, som ramte ind i siden på hans bil. Lastbilchaufføren kørte videre uden at give sig til kende. Bilisten kom umiddelbart ikke noget til. 

Torsdag kl. 13.38 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Hovhedevej i Galten. En 30-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 72-årig mand, som blev skubbet ind i en bil ført af en 26-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 30-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt nok afstand til den forankørende. 

Torsdag kl. 15.15 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Højkolvej i Aarhus V. En 19-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 49-årig kvinde. Den 49-årige kvinde blev efterfølgende kørt til hospitalet, men hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 15.41 skete der et færdselsuheld på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. En 53-årig kvindelig bilist kørte ud fra en indkørsel ud på vejen, hvor hun ramte ind i en 41-årig mand, der kom kørende på el-løbehjul. Manden kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 16.08 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Havnegade i Randers. 

Torsdag kl. 16.40 skete der et færdselsuheld på Nordjyske motorvej i sydgående retning ved Randers SV. To kvindelige bilister på hhv. 56 og 54 år stødte sammen i forbindelse med et vognbaneskift. Den 54-åriges bil endte væltede rundt og endte på taget, mens den 56-åriges bil snurrede rundt og standsede midt på vejen. Ingen af parterne kom dog umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 18.54 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Janesvej i Brabrand. 

Torsdag kl. 20.00 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. 

Torsdag kl. 22.13 blev en 45-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Birkeparken i Åbyhøj. 

Natten til fredag kl. 00.25 blev en 46-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Bredstrupgade i Randers C. 

Natten til fredag kl. 2.43 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. 


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Gammel Strandvangsvej i Egå begået onsdag d. 18/11 mellem kl. 9.00 og kl. 23.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

21. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

20. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 20. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

19. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.