Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

23. august 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 23. august 2019


Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

 

Fremstilling i Randers

Østjyllands Politi fremstiller in absentia fredag kl. 11.15 en 37-årig kvinde i grundlovsforhør Retten i Aarhus. Kvinden ikke er til stede under grundlovsforhøret, da hun endnu ikke er anholdt. Hun sigtes for unddragelse af forældremyndighed ved i juli at have rejst til Irak med sin 16-årige datter på trods af, at datteren er tvangsanbragt uden for hjemmet. I samme sag er den 16-årige piges 45-årige far sigtet in absentia.

**

Mand skudt i ansigtet med plastikkugle

En 20-årig mand blev torsdag kl. 20.22 ramt af en plastikkugle i ansigtet, da en ukendt person stak en hardballpistol ud af vinduet på en bil og skød mod den 20-årige, som sad på en bænk på Karen Blixens Boulevard i Brabrand. Den 20-årige blev ramt lige under øjet og fik en mindre blodudtrækning.

Bilen, som den ukendte mand skød fra, beskrives som en sort Ford Focus stationcar.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, som har set episoden, eller som har en formodning om, hvem gerningsmanden kan være. Oplysninger kan gives via tlf. 114.

**

 

Stjal smykke fra hjertepatient på hospitalet

En 33-årig mand blev torsdag klokken 14.40 anholdt på Aarhus Universitetshospital, efter han havde stjålet en halskæde fra en 78-årig kvinde, som var indlagt på hjerteafsnittet. En sygeplejerske opdagede manden, som stod ved siden af den 78-årige seng og rodede i en skuffe. Da den indlagte kvinde ikke anede, hvem manden var, tilkaldte sygeplejersken et par vagter fra stedet, som fik fat i den 33-årige og tilkaldte politiet.

Over for patruljen indrømmede den 33-årige, at han havde stjålet halskæden. Han blev derfor anholdt og sigtet for tyveri. Da han er udenlandsk statsborger uden fast bopæl i Danmark, modtog han en straksbøde, som han skulle betale med det samme.

**

 

Kvik indsatsleder standsede beruset bilist ved skole i Grenaa

En indsatsleder fra brandvæsenet fik torsdag klokken 07.53 afværget en potentielt farlig situation, da han fik standset en 48-årig kvindelig bilist, der viste sig at have en meget høj promille.

Indsatslederen havde netop afleveret sit barn, da den kvindelige bilist kørte meget tæt på ham og det lød som om, hun ramte hans bil. Kvinden standsede dog ikke, men kørte ufortrødent videre, og det vækkede mistanke hos den årvågne indsatsleder, der besluttede sig for at køre efter hende.

Her så han kvinden køre op og ned i fart og slingre over midterrabatten ud for en skole. Indsatslederen fik standset den kvindelige bilist og holdt hende under opsyn på stedet, mens han ringede efter en patrulje fra Østjyllands Politi.

Kvinden blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Hendes promille var så høj, at hun desuden fik inddraget sin førerret og beslaglagt sin bil.

**

 

Brand i gård i Harlev

En trelænget gård i Harlev brændte stort set helt ned under en brand, som opstod torsdag omkring kl. 14.29. Branden startede efter al sandsynlighed, mens beboeren på stedet var ved at svejse. Ingen personer kom til skade.

I forbindelse med branden opstod der en del røg, og Østjyllands Politi sendte advarsler ud til beboerne i nærheden om at lukke vinduer og døre. Røgen drev dog så højt, at den ikke nåede at genere folk i området.

**

 

Mand sigtet for at tage kvinde på brystet

En 42-årig mand blev torsdag kl. 14.08 anholdt og sigtet for at have blufærdighedskrænket en 19-årig kvinde. Ifølge kvinden tog manden fat i hendes ene bryst, mens de stod i bussen ved Risskov Gymnasium. Da manden stod af bussen, fulgte kvinden efter, mens hun ringede til politiet. En patrulje fik fat i den 42-årige og sigtede ham for at have krænket kvinden.

**

 

Sigtet for at have narko, kniv og totenschlæger

En 19-årig mand viste sig at have en del på samvittigheden, da han torsdag kl. 21.00 blev standset af en patrulje på Grenåvej i Aarhus N. Da betjentene kiggede ind i bilen, lugtede det kraftigt af hash, og derfor blev en narkohund sat til at søge bilen igennem. Den fandt flere salgsposer med hash og skunk, og den 19-årige blev derfor anholdt.

Fundet af stofferne fik politiet til også at ransage mandens lejlighed. Her fandt betjentene salgsposer, digtalvægte og hashrester. Derfor blev den 19-årige sigtet for at ville sælge narko. Han fik også sigtelser for brud på våbenloven, da der også lå ulovlige knive og en totenschlæger i hans hjem.

**

 

Kvinde slog betjent på halsen

En patrulje kørte natten til fredag kl. 00.51 ud til lejlighed på en adresse i Aarhus efter en anmeldelse om uro. På adressen mødte patruljen en 36-årig kvinde og dennes veninde, der stod og råbte i opgangen og nægtede at forlade stedet. Da betjentene bad om kvindens navn, blev hun så sur på dem, at hun slog ud efter den ene betjent og ramte ham på skulderen og halsen. Kvinden blev anholdt og sigtet for vold mod politiet.

**

 

To anholdt for vold mod bartender

En bartender på en beværtning i Randers fik klokken 03.26 fredag morgen tildelt både lussinger og knytnæveslag, efter vidners udsagn. Volden skete i forbindelse med, at han bad to 19-årige mænd om at forlade et område, hvor der var adgang forbudt for gæster. De to mænd blev i første omgang smidt ud fra stedet med hjælp fra stedets dørmand, men kom kort efter tilbage til stedet. Her forklarer vidner, at de to 19-årige mænd først råbte af både bartenderen og dørmanden, hvorefter den ene slog bartenderen med en knytnæve i ansigtet, mens den anden hoppede op på ryggen af udsmideren. Da patruljen ankom til stedet, blev begge mænd anholdt og sigtet for vold.

**

 

Løb fra stedet efter at have tisset på butiksdør

En patrulje fra Østjyllands Politi fandt fredag klokken 03.48 en 19-årig mand, der var i færd med at lade vandet på en butiksdør i Badstuegade i Aarhus. Da betjentene tog kontakt til manden, forsøgte han at flygte fra stedet, men løb lige i armene på patruljens anden betjent.

Den 19-årige modsatte sig kraftigt anholdelsen, ligesom flere af hans bekendte besværliggjorde betjentenes arbejde på stedet. Den 19-årige blev dog til sidst anholdt og sigtet for både overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for at modsætte sig anholdelse. Manden forklarede selv, at han havde ”drukket rigtig meget vodka”.

**

 

Brand i nedlagt landbrug blussede op igen

Torsdag klokken 09.06 kunne der ses røgudvikling og mindre flammer i et nedlagt landbrug i Havndal, hvor der onsdag havde været brand. Brandvæsenet sørgede for efterslukning.

**

 

Patrulje stoppede butikstyv, da han hoppede over hegn

En patrulje fra Østjyllands Politi tog torsdag klokken 09.46 kontakt til en 50-årig mand, da de så ham hoppe over et hegn til en privat villa i Risskov. Der stod et vindue åbent i villaen, og kort tid efter hoppede manden tilbage over hegnet og ud af haven igen.

Manden viste sig at være i besiddelse af en plasticpose med blandt andet creme, barberblade, sokker, sko og honning, som var meldt stjålet fra en Kvickly i nærheden. Den 50-årige blev anholdt og sigtet for tyveri og forsøg på indbrud.

**

 

Truede forbipasserende med knytnæver

En patrulje kørte torsdag klokken 08.04 hurtigt til Paradisgade i Aarhus, da vi fik anmeldelse om, at en mand opførte sig truende overfor forbipasserende ved at knytte næver mod deres ansigt, lægge arme rundt om dem og spytte på parkerede biler.

Da patruljen ankom til stødet fandt de en 34-årig mand, der virkede påvirket. Manden blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

 

Mindre brand i Balle

Torsdag kl. 9.56 ringede en beboer på Rugårdsvej i Balle 112, da der var opstået brand i hendes hus. Brandvæsnet fik slukket branden, der skabte mindre skader på adressen. Formentligt er årsagen til branden en fejl i relæet. Ingen personer kom til skade ved branden.

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 07.57 skete der et færdselsuheld i Ryomgård i rundkørslen ved Vestergade og Slotsgade En 50-årig kvindelig fører af en knallert ramte en personbil, ført af en 40-årig mandlig bilist. Ingen personer kom umiddelbart til skade, og der var kun mindre materiel skade.

Torsdag kl. 08.46 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Haslegårdsvej i Hasle. I bilen fandt patruljen desuden en pose med narko og en foldekniv på 7 cm, hvorfor han også blev sigtet for besiddelse af narko og for overtrædelse af våbenloven.

Torsdag kl. 09.03 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Vestre Ringgade og Viborgvej i det vestlige Aarhus. En 62-årig kvindelig bilist kørte over for rødt lys og kørte derved sammen med en 26-årig mandlig bilist. Der var ikke umiddelbart nogen tilskadekomne ved uheldet. Den 62-årige kvinde blev sigtet for at køre over for rødt lys.

Torsdag kl. 12.48 skete der et færdselsuheld i krydset Bøsbrovej/Højtoftegade i Randers SV. En 54-årig mandlig bilist svingede til højre og ramte ind i en 26-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Torsdag kl. 18.07 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Skjoldhøjvej i Tilst.

Torsdag kl. 22.32 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Viby. En 18-årig kvindelig bilist ramte ind i en skiltevogn og kørte derefter fra stedet. Noget længere fremme på motorvejen holdt hun ind, da bilen havde flere skader. Her blev hun kontaktet af en patrulje, som sigtede hende for manglende agtpågivenhed og for at være ikke at efterkomme sine forpligtelser ved et færdselsuheld.

Torsdag kl. 23.30 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV. Han forsøgte at give betjentene et falsk navn, men det blev opdaget, og den 27-årige fik endnu en sigtelse.

Fredag kl. 1.30 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Thorsgade i Thorsager.

Fredag kl. 1.45 skete der et færdselsuheld i krydset Hadsundvej/Højsletvej i Randers NØ. En 22-årig mandlig bilist kørte frem i krydset og ramte ind i en bil ført af en 24-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til.


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 4 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Udbyhøjvej i Harridslev begået torsdag d. 22/8 mellem kl. 6.30 og 8.10
• På Jernaldervej i Holmstrup i Aarhus V begået torsdag d. 22/8 mellem kl. 9.45 og kl. 10.20
• På Rugmarken i Lystrup begået mellem onsdag d. 21/8 kl. 20.00 og torsdag d. 22/8 kl. 10.00
• På Langskovvej i Langskov ved Hadsten begået torsdag d. 22/8 mellem kl. 15.20 og kl. 16.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

18. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 18. februar 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 17. februar 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands politi søndag den 16. februar 2020.

Her finder du et udddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies