Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

24. januar 2024 13:18

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. januar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.00 en 18-årig i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for at have stukket en 59-årig mand med kniv.

Episoden fandt sted foran et supermarked på Århusvej i Tirstrup ved Ebeltoft omkring kl. 15.25, hvor der opstod en konfrontation mellem de to personer.

Den 59-årige blev stukket i armen, og han blev efterfølgende kørt til hospitalet med ambulance. Han kom ikke umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

Den 18-årige mand blev anholdt tirsdag aften kl. 21.02 på en adresse i det vestlige Aarhus, da han kom kørende i en bil og blev bragt til standsning af en patrulje fra Østjyllands Politi.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi har derfor ikke umiddelbart yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.00 en 29-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for en lang række tilfælde af butikstyveri og blev anholdt tirsdag aften kl. 21.02.

Den 29-årige mand blev anholdt på baggrund af en anmeldelse om et butikstyveri i et supermarked i Tirstrup ved Ebeltoft tirsdag eftermiddag kl. 15.25, hvor han forlod stedet i et køretøj med en medgerningsmand.

Tyveriet blev begået i forening med en 18-årig mand, og de to personer blev begge truffet om aftenen i køretøjet i det vestlige Aarhus, hvor de blev anholdt.

Foruden sigtelsen for tyveriet tirsdag eftermiddag i Tirstrup, er den 29-årige mand også sigtet for at have begået butikstyveri i blandt andet i Harlev J, Aarhus C, Randers, Odder, Viby J, Tilst, Hornslet og Åbyhøj.

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 13.30 

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.00 en 31-årig mand og en 31-årig kvinde i grundlovsforhør ved Retten i Randers. De er sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse. 

31-årige mand blev i nat bragt til standsning af en patrulje fra Østjyllands Politi i Aarhus. Da han virkede påvirket af narko blev han sigtet for narkokørsel, inden betjentene foretog en ransagning af hans køretøj og fandt frem til flere hundrede gram kokain og ketamin, nogle gram MDMA og flere hundrede receptpligtige piller. I bilen lå desuden flere digitalvægte og en del tusinde kroner i kontanter. 

Under en efterfølgende ransagning af en bopæl i Risskov med tilknytning til den 31-årige, fandt politiet en større mængde amfetamin.

En 31-årig kvindelig beboer på stedet blev i den forbindelse også anholdt og fik samme sigtelse som manden. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Uenighed om parkering førte til slåskamp

En patrulje fra Østjyllands Politi blev tirsdag morgen kl. 08.09 sendt til Brendstrupvej i Aarhus N, hvor to personer kort forinden havde indledt sig i slagsmål på åben gade.

Årsagen til de to personers uenighed skyldes angiveligt en uoverensstemmelse omkring parkeringsforholdene på stedet, hvorfor de var begyndt at slå på hinanden. 

Ved politiets ankomst til stedet traf betjentene en 30-årig mand, som forklarede, at han var blevet slået i hovedet af en mand, som havde forladt stedet i en bil, der blev ført af en kvinde.

Kort tid efter ankom kvinden og en 17-årig ung mand til politigården i Aarhus, hvor de ønskede at anmelde den 30-årige mand, som patruljen lige havde talt med på Brendstrupvej, for vold mod kvinden.

Både den 30-årige og den 17-årige mand blev efterfølgende sigtet efter ordensbekendtgørelsen ved at have indledt sig i slagsmål på åben gade. Begge de to mænd erkendte forholdet. 

**

 

Anmeldelse om uro førte til fund af narko og våben

Natten til onsdag kl. 01.36 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om uro på  en adresse i Viby J.

En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge forholdene nærmere, hvorefter betjentene foretog en ransagning på stedet.

Under ransagningen fandt politiet blandt andet frem til en mindre mængde ulovlige piller, en klump hash og en peberspray. En 24-årig mandlig beboer blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven og for besiddelse af narko. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 07.58 skete der et færdselsuheld på Jyllands Allé i Viby J, hvor en 90-årig mandlig bilist kørte ind i rundkørslen ved Fredensvang Runddel og påkørte en 54-årig mandlig cyklist. Den 54-årige blev tilset i en ambulance og kørt til hospitalet, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 90-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

En 57-årig kvindelig bilist blev tirsdag aften kl. 21.30 anholdt, sigtet for spirituskørsel, da hun på Roald Amundsens Vej i Aarhus N var kommet kørende i påvirket tilstand og havde påkørt en parkeret bil.

**

 

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds: 

På Sankt Pauls Kirkeplads i Aarhus C begået tirsdag d. 23/1 kl. 12.05
På Jægergårdsgade i Aarhus C begået tirsdag d. 23/1 mellem kl. 09.45 og kl. 15.00
På Stadion Alle i Auning begået tirsdag d. 23/1 mellem kl. 09.00 og kl. 21.15

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

17. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

15. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.