Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

24. maj 2023 11:26

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. maj 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

22 målt til at køre for stærkt ved vejarbejde

Østjyllands Politi foretog tirsdag aften og nat endnu en målrettet fartkontrol ved vejarbejdet på Østjyske Motorvej nord for krydset med Herningmotorvejen. 

Det skete på grund af meldinger om alt for høj fart på stedet, hvilket blev bekræftet af politiets indsats mandag aften, hvor 132 bilister blev målt til at køre for stærkt - hvoraf 37 overskred hastighedsgrænsen så meget, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet.  

Tirsdag aften var tallet heldigvis noget lavere. 22 bilister blev målt til at køre for stærkt i tidsrummet mellem kl. 21.30 og kl. 03.00. En enkelt af bilisterne står til en betinget frakendelse af kørekortet, mens én bilist får et klip i kørekortet. Resten af de sigtede får en bøde. 

Østjyllands Politi har siden mandag hjulpet Vejdirektoratet og entreprenøren med ændringer af nogle fysiske forhold på stedet, bl.a. ved at få snævret en del af vejbanen mere ind. Det er politiets vurdering, at de tiltag sammen med den megen medieomtale af politiindsatsen ved vejarbejdet har medvirket til at færre nu kører for stærkt. 

Onsdag aften vil Østjyllands Politi endnu en gang være til stede ved vejarbejdet for at måle bilisternes fart og øge trygheden for vejarbejderne på stedet. 

**

 

Anmeldelse om røveri mod kiosk

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 21.06 en anmeldelse om et røveri begået mod en kiosk på Funch Thomsens Gade i Aarhus N. 

Ifølge personalet i kiosken havde en maskeret mand indfundet sig i kiosken, hvor han med kniv truede sig til nogle tusinde kroner i kontanter fra kassen. Herefter løb han fra stedet. 

Flere patruljer var kort efter på stedet, og politiet søgte med hunde i området, men det lykkedes ikke i denne omgang at finde frem til gerningsmanden. Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og skal blandt andet se på videoovervågning og afhøre vidner. 

På nuværende tidspunkt ønsker politiet ikke at oplyse yderligere om sagen. 

** 

 

Sigtet for at ville sælge narko på gaden

Østjyllands Politis specialpatrulje reagerede tirsdag ved middagstid på et tip om narkosalg og stillede sig klar ved en adresse i Aarhus C. 

Mens de civilklædte betjente stod der, kom en 21-årig mand kørende og holdt ind på stedet, og da patruljen havde en mistanke til, at han ville sælge stoffer, anholdt de ham, visiterede ham og ransagede bilen. 

I bilen lå en salgspose med kokain og nogle hundrede kroner i kontanter. Både stoffer og kontanter blev beslaglagt, og den 21-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

** 

 

Brand i garage

Politi og brandvæsen rykkede tirsdag kl. 21.58 ud til en brand i en garagebygning ved en ejendom på Dybdalvej i Stenvad. 

Brandvæsnet fik slukket branden, der dog nåede at forårsage store skader på bygningen. Ingen personer kom umiddelbart noget til ved branden, der formentligt er opstået omkring et fyr. 

**

Færdsel

Tirsdag kl. 08.46 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Aarhus C. En 36-årig mandlig bilist ramte ind i en 22-årig mandlig cyklist. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 18.13 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Paludan-Müllers Vej i Aarhus C. En 44-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ind foran en bus, der ramte ind i bilen, som efterfølgende kørte over og ramte en 24-årig kvindelig cyklist. Hverken buschauffør, bilist, cyklist eller passagerer kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

 

 

På Marselisvej i Aarhus C begået tirsdag d. 23/5 kl. 10.40
På Veggerslevvej i Veggerslev begået søndag d. 21/5 kl. 16.00
På Pollenvænget i Tilst begået søndag d. 21/5 kl. 13.35
På Myrholmsvej i Viby begået tirsdag d. 23/5 mellem kl. 10.35 og kl. 12.00
På Glesborg Bygade i Glesborg begået mellem fredag d. 19/5 kl. 16.00 og tirsdag d. 23/5 kl. 15.30
På Bygaden i Lystrup begået tirsdag d. 23/5 mellem kl. 16.00 og kl. 18.00

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.