Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

24. oktober 2023 10:19

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. oktober 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

 

Mindre slagsmål standset under demonstration 

Mandag aften var omkring 300 mennesker samlet til en demonstration i Aarhus C, hvor de gik på en planlagt rute omkring Rådhuspladsen. Det forløb, set med politiets øjne, relativt stille og roligt. 

Dog var der en mindre gruppe på omkring fem deltagere, der skabte uro, da de kom op at slås med hinanden midt mellem alle demonstranterne, mens de gik på Vester Allé. Betjentene på stedet fik hurtigt stoppet slagsmålet, hvorefter parterne spredte sig, og resten af demonstrationen foregik herefter fredeligt. 

Ingen personer blev sigtet på stedet, men Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere for at finde ud af, hvad der skete, og hvem der var involveret. 

**

 

Knive, bat og peberspray beslaglagt

En 26-årig kvinde og en 21-årig mand blev mandag ved to forskellige episoder i Aarhus sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

Klokken 19.10 standsede en patrulje en bil i en rutinekontrol på Ankersgade i Aarhus C. I bilen lå to knive og et baseballbat, og det førte til, at den 26-årige kvinde, der befandt sig i bilen, blev sigtet for overtrædelse af både kniv- og våbenloven. 

Klokken 20.37 var det så en 21-årig mand, der blev sigtet, da en patrulje under en kontrol fandt en peberspray i en bil på Risvang Allé i Aarhus N. 

Alle våbnene blev beslaglagt med henblik på konfiskation. 

**

 

Skabte utryghed med spyt og ukvemsord

En 21-årig mand skabte mandag aften utryghed på M.P. Bruuns Gade i Aarhus C, hvor han opførte sig truende over for flere tilfældige forbipasserende og råbte og spyttede efter dem. 

Politiet blev kontaktet, og en patrulje var kort efter på stedet. Her var manden gået igen, men betjentene fik et godt signalement af ham. 

Lidt efter traf en patrulje så den 21-årige på en gade i nærheden, hvor han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Efterladt gryde gav røg i café

Mandag kl. 22.33 rykkede både politi og brandvæsen ud til en bygning på Borggade i Aarhus C, efter en anmeldelse om en brand på stedet. 

Da patruljen kom frem, kom der kraftig røg ud fra en café i stueetagen, men der var ingen flammer, og ingen var til stede i caféen.  

Brandmændene fik hurtigt styr på situationen, da det viste sig, at røgen kom fra en gryde, der stod efterladt på et komfur, som nogen havde glemt at slukke. 

Gryden blev båret ud, hvorefter der blev luftet ud på stedet, og der skete umiddelbart ikke større materiel skade. 

**

 

Stort parti cigaretter stjålet under indbrud

Østjyllands Politi fik tirsdag morgen kl. 04.32 en anmeldelse om et indbrud på en tankstation på Vibæk Strandvej i Ebeltoft. 

Her var ukendte gerningsmænd i løbet af natten brudt ind, hvorefter de i et baglokale havde skaffet sig adgang til et pengeskab, hvor de havde stjålet en større mængde cigaretter til en værdi af mange tusinde kroner. 

En patrulje sikrede spor på stedet, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 15.36 skete der et færdselsuheld i krydset Norringholmsvej/Damtoften i Viby. Her ramte en 31-årig bilist ind i en 57-årig kvindelig cyklist. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Mandag kl. 21.23 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvej Syd/Oddervej i Højbjerg. En 28-årig kvindelig bilist ramte ind i en 77-årig kvindelig cyklist. Cyklisten blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen, men hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Sonnesgade i Aarhus C begået mandag d. 23/10 kl. 12.15
På Multebærvej i Sabro begået mandag d. 23/10 mellem kl. 07.45 og kl. 15.00
På Bredevej i Egå begået mandag d. 23/10 mellem kl. 10.00 og kl. 15.35
På Solvangsvej i Randers SV begået tirsdag d. 24/10 kl. 00.09
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

10. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 10. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

8. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.