Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

24. november 2020 09:54

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 24. november 2020


Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Falske bankmænd på spil igen – snyder ældre kvinder

To ældre kvinder blev mandag snydt af svindlere, der udgav sig for at være fra banken. Begge kvinder bor i det vestlige Aarhus, og begge blev ringet op af en mand, som fortalte, at han var bankmand. 

Ligesom i flere foregående tilfælde den forgangne uge, hvor ældre kvinder er blevet snydt, fortalte den falske bankmand, at kvindernes konto var blevet misbrugt, og at han derfor ville sende en medarbejder hen og hente deres kort. 

Kort efter stod en anden mand i døren, og kvinderne udleverede både pinkode og kreditkort, hvorefter der blev hævet en del tusinde kroner fra kortene.  

Østjyllands Politi er i fuld gang med at forsøge at finde frem til gerningsmændene, som står bag flere bedrageri-sager med præcis samme fremgangsmåde, hvor de målrettet går efter at snyde ældre kvinder. 

Har du oplysninger om gerningsmændene, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

 

Anholdt med 21 kasser tomme flasker

Det er ikke hverdagskost, at man ser en mand trille ned ad vejen midt om natten med et rullebur fyldt med ølkasser. Derfor reagerede en patrulje fra Østjyllands Politi da også prompte, da de natten til tirsdag kl. 3.57 opdagede en 18-årig mand, som rullede ned ad Fredensgade i Aarhus C med en vogn med 21 ølkasser fyldt med tomme flasker. 

Den unge mand forsøgte at gemme sig bag kasserne, da han i et lyskryds nede ad vejen så patruljen køre i hans retning. Ikke overraskende lykkedes det alligevel betjentene at finde ham. 

Den 18-årige fortalte, at han havde ”fundet” rulleburet, men hvor og hvordan han havde fået fat i pant for flere tusinde kroner, kunne han ikke forklare. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for at tyveri fra et ukendt sted. 

Under visitationen af den 18-årige fandt betjentene desuden to knive, som han blev sigtet for at besidde. 

**

 

Mand smadrede ruder efter bortvisning 

En 48-årig mand blev natten til tirsdag så sur over at blive bortvist fra en varmestue på Nørre Allé i Aarhus, at han smadrede flere ruder i bygningen. 

En medarbejder fra varmestuen ringede kl. 00.27 til politiet. Han havde fulgt den 48-årige udenfor, da han har karantæne på stedet på grund af dårlig opførsel. Den 48-årige var meget utilfreds med bortvisningen og ude på vejen, fik han fat i en flise, som han kastede mod en rude, så den blev knust. 
Herefter gik han derfra. 

Mens en patrulje var rundt i området for at lede efter ham, kom der pludseligt en ny anmeldelse fra varmestuen. Den 48-årige var gået ind i en baggård, hvor han havde kastet sten på to ruder, der var blevet ødelagt. 

Kort efter fik betjentene fat i manden, som gik rundt tæt på varmestuen. Han blev anholdt og sigtet for hærværk. 

** 

 

Bilbrand på Inger Christensens Gade i Brabrand

Politi og brandvæsen rykkede tirsdag morgen kl. 5.02 ud til en bilbrand på en p-plads ud for Inger Christensens Gade nr. 78 i Brabrand. Da brandvæsnet kom frem, var bilen overtændt, og selv om ilden hurtigt blev slukket, brændte bilen stort set helt ud. 

Østjyllands Politi mistænker, at branden er påsat og hører gerne fra vidner, som har set mistænkelige personer eller køretøjer på p-pladsen omkring kl. 5.00. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

**

 

16-årig stak af fra politiet – fundet og sigtet

En patrulje på De Lichtenbergsvej i Grenaa opdagede mandag kl. 16.15 en pige, der kørte på scooter med en dreng siddende bagpå. Ingen af dem havde hjelm på, og betjentene kørte op på siden af dem for at få dem til at standse. Men da drengen bagpå så politiet, overtog han styret, gassede op og kørte væk fra politibilen. 

I krydset Chr. Winthers Vej/Åboulevarden havde pigen foran overtaget kontrollen igen, og hun fik bremset scooteren. Hun blev siddende og ventede på politiet, mens drengen stak af til fods. 

Det viste sig, at pigen kun var 13 år, og hun blev derfor kørt hjem til sin mor. Det lykkedes hurtigt politiet at finde frem til den 16-årige dreng, der havde siddet bagpå og styret scooteren. 

Han blev kontaktet og kom ind på politistationen, hvor han blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for at køre uden hjelm og for at have en passager med på scooteren. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 6.17 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Nordvestpassagen i Aarhus N. En 38-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 24-årig kvinde, som kom cyklende ligeud. Cyklisten pådrog sig et mindre brud men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 6.29 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Oddervej ved Malling. 

Mandag kl. 8.52 skete der et færdselsuheld i krydset Tilemannsvej/Skolegade i Hammel. En 35-årig mand cyklede ind i en 72-årig mand, som var i færd med at krydse vejen i et fodgængerfelt. Den 72-årige pådrog sig et mindre brud men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 35-årige blev sigtet for ikke at holde tilbage for fodgængeren. 

Mandag kl. 10.34 skete der et færdselsuheld på Spanien i Aarhus C. En 23-årig mandlig lastbilchauffør påkørte jernbanebroen, der går over vejen, hvorefter lastbilen sad fast under broen. Chaufføren kom umiddelbart ikke noget til ved episoden. 

**

 

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Sygehusvej i Ørsted begået mellem søndag d. 22/11 kl. 23.30 og mandag d. 23/11 kl. 5.30
På Gørtlervej i Randers NV begået mellem søndag d. 22/11 kl. 16.00 og mandag d. 23/11 kl. 14.15
På L.A. Rings Vej i Højbjerg begået mellem fredag d. 20/11 kl. 16.00 og mandag d. 23/11 kl. 18.00
På Skejby Vænge i Aarhus N begået mandag d. 23/11 mellem kl. 11.15 og kl. 20.50
På Skejbygårdsvej i Risskov begået mandag d. 23/11 mellem kl. 17.15 og kl. 21.35

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

2. marts 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 2. marts 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

1. marts 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 1. marts 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. februar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi søndag den 28. februar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.