Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

25. november 2020 12:00

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 25. november 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Mand snydt af falsk betjent

En 31-årig mand fra Randers anmeldte tirsdag, at han dagen før var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Midt-og Vestsjællands Politi. ”Betjenten” havde forklaret, at der var optaget nogle mistænkelige lån via hans konto, og politiet skulle nu bruge hans NemId og kontooplysninger for at få spærret kontoen og stoppet svindlerne. 

Det lykkedes den falske betjent at overbevise den 31-årige om, at han skulle udlevere oplysningerne i telefonen, og dagen efter opdagede han så, at der var hævet flere tusinde kroner fra kontoen. 

Politiet vil aldrig bede om kontooplysninger eller lignende på den måde. Er du i tvivl om, det er politiet, der har ringet til dig, så lav et kontrolopkald til politiet og spørg, om det er dem, der har kontaktet dig. 

**

 

Påvirket mand anholdt efter tilråb

En bekymret borger ringede natten til onsdag kl. 2.14 til politiet, da han hørte råb og skrig ud for en lejlighed på Engelundsvej i Viby. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 31-årig mand, som var synligt påvirket af alkohol. 

Da betjentene tog kontakt til manden, blev han opfarende og aggressiv og råbte flere skældsord af dem. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

Kvik borger afslørede narkohandel

En opmærksom borger kontaktede tirsdag kl. 16.10 politiet, da han så to mistænkelige mænd stå og sælge noget, der lignede narkotika på Vester Altanvej i Randers. Manden så, hvordan flere forskellige personer løbende henvendte sig til de to mænd, der stod på gaden, og adfærden fik ham til at ringe til politiet. 

En patrulje kom kort efter forbi, og den ene mand tog benene på nakken, da han så betjentene. 
Han nåede dog ikke langt, før han blev indhentet og anholdt. 

De to mænd, som er 18 og 19 år, blev visiteret, og begge havde både salgsposer med hash og en del kontanter på sig. De blev derfor sigtet for narkosalg, og penge samt stoffer blev beslaglagt.  

**

 

Graffiti-hærværk i Aarhus V

Østjyllands Politi fik tirsdag en anmeldelse om, at der var malet graffiti på 7-8 bygninger på Rydevænget og Torpevænget i Aarhus V. Gerningsmændene havde skrevet forskellige budskaber og tegnet på husgavle, mure og blomsterkummer. 

Politiet er nu ved at undersøge sagen, blandt andet om der eventuelt er videoovervågning af gerningsmændene. 

Har du oplysninger om, hvem der har begået hærværket, kan du ringe til politiet via tlf. 114. 

**

 

To biler i brand i Viby

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 23.32 en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt på en p-plads ud for Kaj Munks Vej 38 i Viby. Da politiet kom frem, havde branden bredt sig til bilen ved siden af, og da brandvæsnet havde slukket ilden kunne man se store skader på begge biler. 

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå en brandårsag på stedet, men politiet sikrede spor og efterforsker nu sagen nærmere. 

Har du set nogle mistænkelige personer eller køretøjer på p-pladsen tirsdag aften, hører Østjyllands Politi gerne fra dig via tlf. 114. 

**

 

Endnu en kvinde snydt af falske bankmedarbejdere

En 89-årig kvinde fra Risskov blev tirsdag snydt af de mænd, der de seneste dage har svindlet flere ældre kvinder i Aarhus-området ved at udgive sig for at være medarbejdere fra banken. 

Også denne gang var fremgangsmåden den samme. 

En mand ringer til kvinden og fortæller, at hendes konto er blevet misbrugt, og at han derfor vil sende en medarbejder hen og hente hendes kort. 

Kort efter står en anden mand i døren, og kvinden udleverer både pinkode og kreditkort, hvorefter der bliver hævet en del tusinde kroner fra kortet.  

Østjyllands Politi er i fuld gang med at forsøge at finde frem til gerningsmændene, som står bag bedrageri-sagerne. 

Har du oplysninger om gerningsmændene, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 


**

 

Butikstyv sigtet for at true vagt

En 23-årig mand blev tirsdag kl. 15.00 opdaget af personalet i en tøjbutik på Ryesgade i Aarhus C, da han tog nogle bukser og en sweater fra en udstilling uden for butikken. Herefter skyndte han sig en i en anden butik, inden han fortsatte ned ad gaden. 

En vagt fulgte manden, og da den 23-årige så ham, afleverede han et par stjålne bukser til ham og spurgte, om de ikke bare skulle glemme tyveriet. Vagten kunne dog se, at manden havde et par bukser og en sweater på, som var stjålet fra butikken, og han tilbageholdt derfor den 23-årige og tilkaldte politiet. 

Ifølge vagten råbte den 23-årige, at han ville skyde ham, og da politiet kom frem, blev den 23-årige både sigtet for butikstyveri og trusler på livet.

Da butikstyven i første omgang nægtede at oplyse, hvem han var, blev han også sigtet for ikke at oplyse sit navn til politi. 

**

 

Mand med knive: ”Jeg skal snitte snobrødspinde”

En patrulje fik natten til onsdag kl. 3.05 øje på en kvinde og en mand, som sad ved et bænkesæt på en p-plads på Grenåvej i Auning. Da betjentene gik hen for at få en snak med de to personer, opdagede de, at der lå en kniv på bordet. 

Derudover fandt betjentene en kniv i en taske, der lå ved siden af bordet, og den 41-årige mand erkendte, at begge knivene var hans. 

Han forklarede, at han havde dem med, da han ville snitte nogle snobrødspinde og bygge en bivuak. Da hverken han eller hans veninde havde noget som helst udstyr med, der indikerede, at de var på friluftstur, blev knivene beslaglagt, og han blev sigtet for at have overtræde knivloven. 

**

Gemte hash i motorrum og handskerum

En patrulje på Janus La Cours Gade i Aarhus C standsede tirsdag kl. 20.18 en bil med en 21-årig mand, som betjentene havde fattet mistanke til. Da patruljen undersøgte bilen nærmere, fandt de flere salgsposer med hash gemt i både motorrum og handskerum og i mandens lomme. Desuden lå der også nogle tusinde kroner bag bilens ene solskærm. 

Den 21-årige blev på baggrund af fundene anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg. 

** 

 

Røg uden brand i lejlighed i Randers

Politi og brandvæsen rykkede tirsdag kl. 23.04 ud til Østervold i Randers efter en anmeldelse om en mulig brand i en lejlighed. Der kom røg ud fra lejligheden, og da ingen svarede, da brandmændene bankede på, skaffede brandvæsnet sig selv adgang til hjemmet, hvor de fandt den 55-årige mand, som bor på stedet. Han lå og sov og havde ikke opdaget røgen. 

Der var ingen ild i lejligheden, og røgen viste sig at stamme fra nogle håndklæder, som var lagt til tørre et lidt for varmt sted. 

Beboeren var umiddelbart ikke kommet noget til. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 12.20 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Bjødstrup ved Rønde. En 18-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 48-årig mand, som blev skubbet op i en bil med en 58-årig kvinde bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 15.15 skete der et færdselsuheld på Europaplads i Aarhus C. En bil bakkede ud i en bil ført af en 57-årig mand. Der skete lidt materiel skade på den 57-åriges bil, men den anden bilist kørte fra stedet uden at give sig til kende. 

Tirsdag kl. 20.05 blev en 46-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin scooter, da han blev standset af en patrulje på Stenkildevej i Viby. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Nordmarken i Lading begået mellem lørdag d. 21/11 kl. 00.00 og tirsdag d. 24/11 kl. 12.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds