Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

27. november 2020 11:36

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 27. november 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 en 16-årig dreng i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for flere seksuelle overgreb begået mod en 12-årig pige i en forstad til Aarhus. 
Desuden sigtes han for at have truet pigen med at offentliggøre nøgenbilleder af hende, hvis hun fortalte nogen om overgrebene.  

Den 16-årige blev anholdt torsdag eftermiddag. 

Af hensyn til den videre efterforskning og sagens karakter anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre under grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Grundlovsforhør i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.00 en 27-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for flere tyverier og indbrud. 

Natten til fredag kl. 2.52 ringede en vagt til politiet og fortalte, at han på overvågningen kunne se en mand snige ind på en byggeplads på Fjordgade i Randers NØ, hvor han var i færd med at stjæle noget værktøj. En patrulje var på stedet meget kort tid efter, og de nåede lige frem til at se en mand køre ud fra byggepladsen på et el-løbehjul. 

Den 27-årige mand blev anholdt, og under visitationen fandt betjentene flere poser med diverse værktøj fra byggepladsen. 

I lommen havde han desuden en bilnøgle, som tilhørte en 60-årig kvinde, der torsdag aften havde fået stjålet sin bil ved Randers Kulturcenter, mens hun kortvarigt stod med ryggen til den. 

Ud over tyveriet fra byggepladsen og biltyveriet sigtes den 27-årige også for en række indbrud begået i Randers-området. 

**

 

Færdselsindsats i Aarhus Vest

Færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi gennemførte torsdag eftermiddag og aften endnu en målrettet færdselsindsats i det vestlige Aarhus. Det førte til, at i alt 35 personer kunne køre hjem med en sigtelse – og flere af dem også med mere end én sigtelse. 

Blandt dem en 45-årig mand, der på en 50 sekunders køretur af Ringvejen præsterede at få hele tre klip i kørekortet. De første to klip fik han ved at foretage to ulovlige overhalinger højre om, og det sidste klip blev givet for at køre 106 km/t på en strækning, hvor man må køre 70 km/t. 

Da patruljen fik standset bilen og tog kontakt til den 45-årige fører, kunne betjentene konstatere, at han var eftersøgt til fogedretten. Han måtte derfor pænt parkere bilen og køre med betjentene til arresten i Aarhus. 

Færdselsindsatsen gav følgende sager: 

13 x hastighed til et klip i kørekortet
5 x ulovlig overhaling til et klip i kørekortet
3 x manglende lygteføring
2 x kørsel uden førerret
2 x håndholdt mobiltelefon til et klip i kørekortet
1 x hastighed til betinget frakendelse
1 x tæt kørsel til betinget frakendelse
1 x færdselstavler ej respekteret
1 x gult før rødt lys
1 x cykel uden lys

**

 

Mystisk pakkelevering endte med anholdelse

En 49-årig kvinde fra Aarhus C fik torsdag omkring kl. 14.00 pludseligt leveret en pakke med bud til sin adresse. På adressefeltet stod hendes mands navn, og i første omgang tænkte hun, at han måske havde bestilt en julegave. Men kort efter bankede det på døren, og udenfor stod en fremmed mand, der fortalte, at der var sket en fejl. Han sagde, at han hed det samme som kvindens mand, men at adressen var skrevet forkert på pakken. 

Kvinden valgte dog ikke at udlevere pakken til den fremmede, da hun ville vente til hendes mand kom hjem. Hun sagde derfor til manden, at hun ville ringe til ham senere. 

Kort efter bankede den mystiske mand dog på igen, og denne gang kontaktede kvinden politiet. En patrulje kom kort efter frem og anholdt den 19-årige mand, der stod ved kvindens adresse. Han hed i øvrigt slet ikke det samme, som kvindens mand, og han blev sigtet for bedrageri. 

I pakken lå en Louis Vuitton-taske til 15.000 kroner, og det er politiets formodning, at tasken er købt på nettet med et stjålet kort. Gerningsmanden har så sat en andens adresse på, så den ikke kunne spores til ham. En fremgangsmåde som Østjyllands Politi tidligere har set. 

Sagen bliver nu efterforsket nærmere. 

** 

 

Kokain på bordet, da specialpatruljen kom forbi

En 22-årig mand blev torsdag kl. 19.25 taget på fersk gerning af Østjyllands Politis specialpatrulje, som kom på besøg på mandens adresse i Viby. 

Politiet havde fået et tip om, at der blev solgt narko fra adressen, og da betjentene kiggede ind, så de, at den 22-årige sad ved et bord, hvor der var linet flere baner med kokain op. Han erkendte med det samme, at det var hans kokain, og under en ransagning blev der fundet flere salgsposer med det ulovlige stof. 

Den unge mand havde et par andre gæster, men ingen af dem havde stoffer på sig, og derfor blev kun den 22-årige anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg. 

**

 

Smækkede dør ind i betjent – anholdt og sigtet

En patrulje fra Østjyllands Politi blev torsdag kl. 18.15 mødt af en aggressiv 30-årig mand, da de ville lave et tilsyn på en café på Kappelvænget i Aarhus V, hvor manden var gæst.  Den 30-årige ville ikke have, at politiet gik ind på stedet, og han smækkede 2-3 gange døren ind i en betjent, der forsøgte at komme ind. 

Den 30-årige blev derfor anholdt og sigtet for vold mod politiet. Under anholdelsen gjorde han kraftigt modstand og råbte skældsord af betjentene, og da han var lagt i håndjern, blev han derfor også sigtet for at modsætte sig anholdelsen og for at fornærme politiet. 

**

 

To mænd sigtet for forsøg på indbrud

En borger ringede torsdag kl. 11.46 til politiet, da han så to mænd luske rundt ved et sommerhus, der er ved at blive bygget i Tved ved Knebel. Mændene kiggede ind af vinduerne og hev flere gange i låsen til en container med håndværkernes værktøj. 

Da betjentene kom frem, var mændene kørt fra stedet, men anmelderen kunne give en god beskrivelse af deres bil og et signalement af mændene. En patrulje fik kort efter øje på bilen med de to mænd på 27 og 35 år. Begge er kendte af politiet i forvejen, og de blev sigtet for forsøg på indbrud. 

**

 

Satte ild til juletræ

Østjyllands Politi fik natten til fredag kl. 2.58 en anmeldelse om, at ukendte gerningsmænd havde sat ild til et stort juletræ, der står ved siden af kirken i Hornslet. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog nåede at gøre skade på byens juletræ. 

Politiet sikrede spor på stedet og søgte efter gerningsmændene, men det lykkedes i første omgang ikke at finde frem til dem. 

Har du oplysninger til politiet i sagen, kan du give dem ved at ringe til tlf. 114. 

**

Har dit barn lys på cyklen?

Det kan være særdeles farligt at begive sig ud i trafikken, hvis man ikke kan ses af de andre trafikanter. Derfor er det vigtigt, at der er styr på lygterne, når dit barn cykler til og fra skole i denne mørke tid. 

Torsdag morgen var lokalpolitiet i Rønde på kontrol ved Ugelbølle Skole. Heldigvis havde langt de fleste elever tændte cykellygter på. Der var dog fem forældrepar, som betjentene måtte ringe til, da deres børn havde glemt lygterne. 

Husk at få tjekket om dit barn har lygter på cyklen, at han/hun husker at tænde dem, og at der er batteri nok på. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 10.26 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Ørneborgvej i Randers SØ. En 32-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 73-årig kvinde, som blev skubbet op i en bil med en 53-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Torsdag kl. 12.35 skete der et færdselsuheld på Elsted Skolevej i Lystrup. En 77-årig kvinde mistede kontrollen over sin bil og kørte ind i en husmur. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 13.57 skete der et færdselsuheld i krydset Jens Baggesensvej/Hangøvej i Aarhus N. En 43-årig mandlig lastbilchauffør kørte ud fra Hangøvej og ind foran en bil ført af en 35-årig mand, som påkørte lastbilen. Efter sammenstødet fortsatte bilen tværs over vejen og ind i et hegn. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 14.47 skete der et færdselsuheld i krydset Ingerslevs Boulevard/Stadion Allé i Aarhus C. En 25-årig kvinde kørte på sin knallert ind i en bil ført af en 54-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Smedebakken i Hjortshøj begået torsdag d. 26/11 mellem kl. 10.00 og kl. 13.30 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds