Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

29. oktober 2020 11:13

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 29. oktober 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Sigtet for at lyse med laser mod helikopter

Piloten i en af Forsvarets redningshelikoptere blev onsdag aften gentagne gange generet af et grønt laserlys, som nogen pegede mod helikopteren, mens den fløj omkring Aarhus Universitetshospital i Skejby. Første gang var omkring kl. 20.42, hvor helikopteren var i færd med at flyve fra hospitalet. Piloten kunne dog ikke umiddelbart lokalisere stedet, hvor laserstrålen kom fra. 

Da helikopteren kom tilbage efter en ny opgave omkring kl. 22.15, dukkede det grønne lys op igen, og da piloten var i færd med at flyve fra heliporten nogle minutter senere, blev der atter peget med laser gennem vinduerne. 

Denne gang fandt mandskabet ud af, at laserlyset kom fra en bil på en p-plads på Palle Juul Jensens Boulevard. Politiet blev kontaktet, og en patrulje fik en medarbejder i helikopteren i røret på vejen derud. I mellemtiden begyndte bilen at køre fra stedet, og piloten fulgte efter, så patruljen kunne ledes på rette vej. 

I krydset Paludan Müllers Vej/Herredsvej i Aarhus fik patruljen kontakt med bilen, som de fik standset. Bag rattet sad en 45-årig mand, og i hans lomme lå en laserpen, der lyste grønt. 

Den 45-årige forklarede, at han havde siddet og leget lidt rundt med sin laserpen, og at han ikke vidste, at lyset uheldigvis havde rettet sig mod helikopteren. Han blev dog alligevel anholdt og sigtet for i tre tilfælde at have bragt andres liv og førlighed i fare. 

**

 

Anholdt efter økseslag mod taxa

En taxachauffør var onsdag kl. 13.07 ude for en voldsom oplevelse, da han holdt ind på Aldersrovej i Aarhus N. En bilist, der havde kørt foran ham, gik ud af sin bil og kom pludseligt gående med en økse hen mod taxaen. Han slog øksen hårdt ned i forruden på taxaen, mens han råbte ”du kørte efter mig” og nogle andre uforståelige ord. Herefter kørte manden med øksen fra stedet. 

Ud fra beskrivelsen af manden og køretøjet fandt en patrulje kort efter frem til en 32-årig mand, som erkendte, at det var ham, der havde svunget øksen. Han forklarede, at han havde et udestående med en fra taxaselskabet, og at han troede, at chaufføren var sendt ud for at forfølge og udspionere ham. 

Den 32-årige blev anholdt og sigtet for trusler på livet, hærværk og for overtrædelse af våbenloven. 

Taxachaufføren kom heldigvis ikke til skade under episoden. 

**

 

Sigtet for at true kæreste på livet

En 25-årig mand blev onsdag kl. 20.20 anholdt og sigtet for trusler på livet ved at have sat en stor køkkenkniv op mod halsen på sin jævnaldrende kæreste. Episoden skete i en lejlighed i Aarhus V, hvor de begge bor. 

Efter episoden kørte den 25-årige fra stedet, men han blev standset på vejen og anholdt af politiet.

Kvinden kom umiddelbart ikke fysisk til skade. 

**

 

Skar alarm af jakke og stjal den

En vagt i Salling i Aarhus fattede onsdag kl. 18.35 mistanke til en 28-årig mand, som tog tre jakker med ind i prøverummet. Da manden gik ud igen, havde han kun to jakker med, og der hang intet tøj i kabinen. 

Det fik vagten til at standse manden på vej ud af butikken, og her opdagede han, at den 28-årige havde den tredje jakke på inden under sin egen. Vagten kontaktede politiet, og en patrulje kom kort efter til stedet. 

Det viste sig, at den 28-årige havde en kniv med i lommen, som han havde brugt til at skære alarmen på jakken af med. Han blev anholdt og sigtet for butikstyveri og for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Havde hash i lejligheden – nægtede politiet adgang

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte onsdag kl. 12.03 ud til en adresse i en lille by syd for Grenaa. Her havde politiet fået et tip om, at der skulle være stoffer. Da betjentene kom frem, kunne de lugte hash fra lejligheden uden for døren. 

Den 30-årige beboer på stedet havde dog ikke meget lyst til at få politiet på besøg. Han nægtede betjentene adgang og forsøgte at spærre døren for dem, og han blev derfor anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Under anholdelsen råbte den 30-årige skældsord efter den ene betjent, og han fik derfor også en sigtelse for at fornærme politiet. 

Det endte med en tredje sigtelse – for besiddelse af euforiserende stoffer- da patruljen under ransagningen af lejligheden fandt en pose med hash. 

**

 

To mænd sigtet efter besøg fra specialpatruljen

Østjyllands Politis specialpatrulje var onsdag kl. 23.23 på besøg på en adresse tæt på Ryomgård, efter de havde fået et tip om, at der skulle være narko på stedet. På adressen traf betjentene fem personer, og det endte med sigtelser til to af dem. 

Den 27-årige mand, som bor på adressen, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da politiet under ransagningen af huset fandt noget kokain og hash. En 19-årig mand, som var på besøg, fik samme sigtelse, da der lå en mindre mængde kokain i hans bil. 

** 

Færdsel

Onsdag kl. 8.45 skete der et færdselsuheld på cykelstien Gl. Viborgvej i Randers NV. En 49-årig kvindelig cyklist forsøgte at undgå sammenstød med en anden cyklist og væltede på cyklen. Hun blev efterfølgende kørt til skadestuen, hvor hun blev behandlet for nogle mindre skader. 

Onsdag kl. 11.43 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Finderupvej i Aarhus V. En 22-årig mandlig bilist ramte ind i en 77-årig kvindelig fodgænger. Kvinden kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 12.12 skete der et færdselsuheld i krydset Kronborgvej/Grejsvang i Havndal. En 16-årig dreng på knallert kørte ind foran en bil ført af en 55-årig mand, hvorefter der skete et sammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 17.38 skete der et færdselsuheld i krydset Rosenbakken/Grenåvej i Skødstrup. En 38-årig kvindelig bilist ramte med lav fart ind i en 81-årig kvinde, som kom gående ud på vejen. Den 81-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Vibevej i Grenaa begået mellem tirsdag d. 27/10 kl. 7.30 og onsdag d. 28/10 kl. 7.45
På Brendstrupvej i Aarhus N begået onsdag d. 28/10 kl. 11.03
På Mariedalsvej i Brabrand begået mellem fredag d. 23/10 kl. 5.00 og onsdag d. 28/10 kl. 12.45
På Dalstrøget i Hammel begået onsdag d. 28/10 mellem kl. 9.30 og kl. 15.00
På Vestervang i Aarhus C begået onsdag d. 28/10 mellem kl. 19.00 og kl. 19.30
På Tårupvej i Auning begået onsdag d. 28/10 mellem kl. 17.00 og kl. 21.20
På Tårupvej i Auning begået mellem mandag d. 26/10 kl. 16.00 og onsdag d. 28/10 kl. 22.20
På Hasselhaven i Lystrup begået natten til torsdag kl. 3.44

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

10. december 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi d. 10. december 2023

Uddrag af døgnets hændelser

9. december 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi d. 9. december 2023

Uddrag af døgnets begivenheder fra Østjyllands Politi.

8. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.