Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

30. april 2019 10:29

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 30. april 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi


Fremstilling i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 en 24-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Manden har tidligere fået dom i byretten, men i landsretten blev sagen hjemsendt til byretten, da det blev vurderet, at der var habilitetsproblemer med dommeren. Derfor skal den 24-årige nu fremstilles igen. Det drejer sig om en sag tilbage fra juni 2017, hvor flere maskerede mænd trak en person ind i en bil på Herning i Aarhus og udsatte ham for vold. 

**

 

Den mobile politistation

Den mobile politistation er tirsdag omkring kl. 14-18 i Lystrup, hvor alle er velkomne til at komme forbi til en snak om politiets arbejde, og om hvad der rører sig i byen. Betjentene står klar i området omkring SuperBrugsen. 

**

 

Bilist uden kørekort svinede betjente til

En 28-årig mand var åbenbart ikke videre tilfreds med politiet, efter de mandag kl. 20.55 havde standset ham i en bil på Vejlbygade i Risskov. Da betjentene bad den 28-årige om at vise sit kørekort, meddelte han, at han ikke havde noget. Han blev derfor bedt om at komme ud af bilen. Det fik ham til at råbe diverse ukvemsord efter patruljen, der endte med at anholde ham og sigte ham for at køre uden førerret og for at fornærme politiet. Han virkede også påvirket af hash, hvilket et narkometer senere bekræftede – han blev derfor sigtet for narkokørsel. 

En 20-årig ven på bagsædet fik en sigtelse for besiddelse af hash, da han sad med en joint i hånden.
Den 28-åriges søster blev efterfølgende ringet op og sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort. 

** 

Politiet fjernede hunde fra brandvarm bil

Bekymrede borgere kontaktede mandag kl. 9.23 politiet, efter at de i noget tid havde set to hunde sidde i en brandvarm bil midt i solen på en p-plads på Høgevej i Aarhus V. Da patruljen kom frem, vurderede de, at hundene var medtaget af at sidde i varmen, og der var ingen ventilation i bilen, ligesom de heller ikke havde adgang til vand. 

Efter forgæves forsøg på at få fat i bilens ejer, valgte betjentene til sidst at bryde bilen op og fjerne hundene, som blev kørt på internat. Det er endnu ikke lykkedes politiet at få fat på ejeren til bilen. 

**

 

Vagt ledte politiet til vred mand

En opmærksom vagt hjalp politiet med at finde frem til en 39-årig mand, der natten til tirsdag kl. 00.25 skulle have truet en anden mand med kniv uden for en beværtning på Fiskergyde i Aarhus. Vagten forklarede, at en gæst havde henvendt sig til ham og fortalt om truslen, og da den 39-årige gik fra stedet, fulgte vagten efter, mens han ringede til politiet. 

Den 39-årige satte sig på en bænk foran Magasin, hvor politiet traf ham. Da han var aggressiv og nægtede frivilligt at følge med betjentene, blev han anholdt med den fornødne magt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 7.09 skete der et færdselsuheld på Langagervej i Ølsted ved Trige. En 24-årig lastbilchauffør svingede ind foran en 39-årig mand, der kom cyklende. Cyklisten kørte ind i lastbilen og væltede herefter ned på asfalten. Han blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen, men slap umiddelbart uden større skader. Lastbilchaufføren blev sigtet for at have forårsaget uheldet. 

Mandag kl. 8.01 skete der et færdselsuheld på Ebeltoftvej lige før Feldballe. En 32-årig kvindelig bilist bremsede hårdt op og blev ramt bagfra af en bil ført af en 42-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Mandag kl. 8.42 skete der et færdselsuheld i krydset Viby Ringvej/Tomsagervej i Åbyhøj. En 51-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 37-årig kvindelig cyklist, som var på vej ligeud. Cyklisten slap umiddelbart uden større skader. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.  

Mandag kl. 10.40 skete der et færdselsuheld i krydset Nordre Strandvej/Ryvangs Alle i Risskov. En 25-årig mandlig bilist kørte ud i krydset foran en 50-årig mand, der kom kørende på motorcykel. Motorcyklisten ramte ind i bilen og blev efterfølgende kørt på skadestuen til tjek. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 10.47 skete der et færdselsuheld i krydset Rosenørnsgade/Havnegade i Randers C. To 36-årige kvindelig bilister kørte ind i hinanden i krydset. Ingen af dem kom umiddelbart til skade. Den ene blev efterfølgende sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 12.14 blev en 67-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på knallert, da han kom kørende på Østervangsvej i Randers NØ. 

Mandag kl. 16.32 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus N. En 24-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 31-årig kvinde, der ramte ind i en bil med en 35-årig mand bag rattet. Den 24-årige mand og den 31-årige kvinde blev efterfølgende kørt på skadestuen. Ingen af dem kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Mandag kl. 17.28 skete der et færdselsuheld på Ole Worms Allé i Aarhus C. En 19-årig mandlig bilist svingede ind over cykelstien og ramte ind i en 34-årig mand, der kom kørende på skateboard. Den 34-årige blev efterfølgende kørt til skadestuen, men slap umiddelbart uden større skader. Den 19-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 18.22 skete der et færdselsuheld i krydset Søndre Ringgade/Ålborggade i Aarhus C. En 84-årig mandlig bilist svingede til venstre og ramte ind i en 39-årig mand, der kom cyklende lige ud. Cyklisten blev efterfølgende behandlet for mindre skader. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Natten til tirsdag kl. 2.00 blev en 22-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for at køre spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Gl. Viborgvej i Tånum ved Randers NV. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Fosevej i Enslev begået mandag d. 29/4 mellem kl. 6.00 og kl. 16.30 
På Gl. Mejerivej i Ebeltoft begået mandag d. 29/4 mellem kl. 7.40 og kl. 17.15
På Randersvej i Hinge begået mandag d. 29/4 mellem kl. 18.00 og kl. 21.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.