Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

30. november 2020 10:53

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 30. november 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Vagter forpurrede indbrud på hospital

To vagter ved Aarhus Universitetshospital fik natten til mandag standset en 37-årig mand, som var i færd med at bryde ind i en af hospitalets bygninger på Palle Juul-Jensens Boulevard. 

Vagterne modtog omkring kl. 3.30 en alarm og skyndte sig hen til den indgang, som alarmen lød fra. Her så de en mand iført sort tøj stå med et koben, som han stod og slog ind på en rude. 

Da vagterne råbte manden an, løb han hen og startede en scooter, der stod tæt på. Ifølge vagterne kørte han direkte imod dem og ramte en af dem på knæet, inden han kørte ind i et hegn og væltede. Vagterne holdt manden tilbage og tilkaldte politiet, der kort efter kom frem og anholdt den 37-årige mand, som blev sigtet for forsøg på indbrud. 

Desuden blev han sigtet for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed ved at have kørt ind i vagterne. 

**

 

Anholdt for at stjæle højttaler til julekoncert

Tre unge mænd mellem 17-19 år blev søndag eftermiddag anholdt i Hjortshøj og sigtet for at have stjålet et højttaleranlæg, som skulle have været brugt til en julekoncert. 

Kl. 15.30 var menighedsrådet i Hjortshøj Kirke ved at stille musikudstyret ved Hjortshøj Stationsvej og gøre klar til at servere varm kakao, da de tre unge mænd kom forbi og viste stor interesse for en forstærker og højttaler på stedet. 

Pludseligt tog de fat i udstyret og gik afsted med det, inden nogen kunne nå at reagere. Vidner så dog mændene gå ind i en bolig i nærheden, og politiet blev kontaktet. 

En patrulje tog kort efter på besøg i den lejlighed, som mændene var gået ind i, og her fandt de højttaleranlægget. Alle mændene blev anholdt og sigtet for tyveri, og udstyret blev leveret tilbage til rette ejer. 

To af de unge mænd blev også fundet i besiddelse af flere ulovlige kanonslag, hvilket kostede dem endnu en sigtelse. 

**

 

To anholdt efter uro ved café 

Østjyllands Politi var søndag omkring kl. 19.20 på tilsyn på en café på Kappelvænget i Aarhus V. Der var seks personer i lokalet og flere af dem var utilfredse med politiets tilstedeværelse. En 24-årig mand nægtede gentagne gange at oplyse sit navn og sin adresse til betjentene, og han blev derfor anholdt, mens patruljen fandt frem hans identitet. 

Anholdelsen skabte dårlig stemning på stedet, og en 25-årig mand begyndte at råbe forskellige skældsord efter betjentene. Han blev anholdt og sigtet for at fornærme politiet, og da han gjorde kraftigt modstand undervejs, blev han også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

En 22-årig mand blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden, da han opførte sig aggressivt og gentagne gange blandede sig i politiets arbejde under anholdelserne. 

I forbindelse med episoden knuste nogen en rude i en patruljebil med en sten.  Det var i første omgang ikke muligt at finde frem til, hvem der havde kastet stenen. 

**

 

Brand i villa i Sabro

Politi og brandvæsen rykkede søndag kl. 13.54 ud til en brand i en villa på Fårupvej i Sabro. Da patruljerne kom frem, stod der store flammer op af taget, men alle beboere var kommet uskadte ud af huset. 

Efter længere tids arbejde fik brandvæsnet slukket branden, som formentligt er opstået omkring en brændeovn i huset. 

To katte omkom under branden, og der kom omfattende brandskader på bygningen.  

**

 

Kolonihavehus brændt ned i Randers

Et kolonihavehus på Porrevej i Randers NV brændte søndag aften helt ned. Det var ejeren af kolonihavehuset, der selv ringede efter hjælp, da han opdagede branden kl. 23.53. 

Huset var helt overtændt, da brandvæsnet kom frem, og det stod ikke til at redde. Der var ingen personer i huset, og ingen kom til skade. 

Det var formentligt nogle stearinlys, som ejeren havde glemt at slukke, der forårsagede branden. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen. 

**

 

Indbrud i kolonihavehuse i Grenaa

Søndag fik Østjyllands Politi flere anmeldelser om indbrud i et kolonihavekvarter på Kobrovej i Grenaa, og en patrulje kørte til stedet og sikrede spor. 

På et tidspunkt i løbet af weekenden har ukendte gerningsmænd været på spil i fem huse, der ligger ved siden af hinanden. I alle tilfælde har gerningsmændene knust en rude og stjålet forskellige værdigenstande.  

**

 

Færdsel

Søndag kl. 10.25 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Mølletoften i Lyngby ved Trustrup. Da det var sjette gang inden for tre år, at han blev standset uden kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Søndag kl. 12.25 blev en 42-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Silkeborgvej/Haslevej i Åbyhøj. 

Søndag kl. 15.30 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for at køre uden førerret og for at køre over for rødt i lyskrydset Rymarken/Ryhavevej i Hasle. 

Søndag kl. 18.49 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Viby Ringvej i Viby. To kvindelige bilister på 26 og 28 år stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade.  

Natten til mandag kl. 3.00 blev en 46-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Egå. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Bavnehøjvej i Grenaa begået mellem lørdag d. 28/11 kl. 10.00 og søndag d. 29/11 kl. 12.00
På Teglbakken i Højbjerg begået søndag d. 29/11 kl. 20.49Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds