Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

31. august 2021 10:31

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. august 2021


Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Åbningsfest i Odder i dag

Nærpolitiet i Odder er flyttet i nye lokaler på byens rådhus, og i den anledning inviterer Østjyllands Politi til åbningsfest i dag, tirsdag den 31. august, fra kl. 15.00 til kl. 17.00 på parkeringspladsen foran rådhuset. 

Her vil Østjyllands Politi være til stede med blandt andet en politimotorcykel og flere forskellige politibiler, og alle kan få lov at prøve, hvordan det føles at sidde på bagsædet af en politibil. Der bliver også mulighed for at hilse på en politihund eller klappe en af politihestene, der også har meldt deres ankomst.  

Kl. 16.00 kigger justitsminister Nick Hækkerup forbi. Herefter bliver stationen officielt indviet med taler fra politidirektør Kirsten Dyrman, borgmester Uffe Jensen og justitsministeren, der efterfølgende klipper den røde snor. Herefter kan alle komme ind og se den nye nærpolitistation på rådhuset. 
 
Alle er velkomne til at kigge forbi i løbet af eftermiddagen. Østjyllands Politi står klar med vand, kaffe og is til alle. 

Pressen er også meget velkommen til arrangementet, hvor der vil være mulighed for at lave interviews med flere af de tilstedeværende. Justitsministeren står til rådighed for interviews fra ca. 16.30 til 16.45. 

**

 

Grundlovsforhør i Randers kl. 13.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.30 en 28-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for indbrud begået i nat i et sommerhus i Begstrup tæt på Knebel. 

En mand hørte kl. 3.17 en rude blive knust og nogle mænd luske rundt ved nabosommerhuset, hvor der også blev tændt lys. Han tilkaldte derfor politiet, der hurtigt sendte en patrulje til adressen. På Fuglsøvej på vej til sommerhuset så patruljen en modkørende bil med to mænd, og da betjentene fik mistanke til, at de havde noget med indbruddet at gøre, vendte de politibilen og kørte efter. 

I stedet for at standse ved politiets blink og sirene satte bilisten farten op, og patruljebilens speedometer viste på et tidspunkt 150 km/t i en 60 km/t-zone. Patruljen valgte ikke at følge med ved den høje hastighed og mistede til sidst bilen af syne på Kystvejen.  

Ganske kort efter opdagede patruljen, at bilen var kørt ud over en lille skrænt i en kurve. Betjentene fik tilkaldt en ambulance, og mændene blev reddet op. Føreren, 28-årig mand, var kortvarigt bevidstløs, men både han og den 25-årige passager var ved bevidsthed, og kunne selv gå hen til ambulancen, da den lidt efter kom frem. 

Begge blev kørt til tjek på skadestuen, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. 

I bilen lå koster fra sommerhuset, hvor der var begået indbrud, og begge mænd blev sigtet for indbrud. 
Den 28-årige blev desuden sigtet for sprit- og narkokørsel, da patruljen havde mistanke til, at han var påvirket under kørslen. 

Den 28-årige er for nyligt blevet idømt en fængselsstraf for nogle andre forhold – bl.a. indbrud – og han afventer p.t. at skulle ind at afsone. Han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.  

**

 

Beruset mand generede pige på banegården og blev anholdt

Nogle vagter i Bruuns Galleri i Aarhus tilkaldte mandag kl. 13.40 politiet, da en 44-årig mand opførte sig beruset og generede flere forbipasserende. 

Blandt andet havde han prikket til en 14-årig pige, som sad på en bænk i banegårdshallen, og prikket var så hårdt, at hun var faldet ned. Herefter havde manden kravlet hen mod hende, mens han bad hende komme med sig. 

Da patruljen kom frem, blev den 44-årig anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

Havde hashposer i bilen

En patrulje fattede mandag kl. 20.19 mistanke til en 22-årig mand, der kørte rundt i sin bil på Lottesvej i Brabrand. Betjentene dirigerede manden ind til siden, og da de spurgte, om han havde stoffer i bilen, fremviste han frivilligt en del salgsposer med hash. 

Han erklærede, at det var alt, hvad han havde, men betjentene foretog alligevel en ransagning af bilen. Her fandt de flere hashposer, og den 22-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Pige befølt at fremmed mand

Østjyllands Politi fik mandag kl. 21.01 en anmeldelse om, at en 15-årig pige omkring kl. 20.45 var blevet antastet af en ubehagelig mand på Trige Centervej i Trige. 

Pigen fortalte, at en fremmed mand havde komplimenteret hendes krop, og pludseligt havde han rakt ud efter hende og kortvarigt rørt hendes bryst. Da hun slog til hans hånd, blev han aggressiv og spurgte ifølge pigen, om de skulle slås. 

Herefter løb hun hjem til sine forældre, der kontaktede politiet. 

En patrulje kørte efterfølgende rundt i området for at lede efter manden, men det lykkedes i første omgang ikke at finde ham. 

Pigen har givet følgende signalement af manden: 

Mellemøstlig af udseende
Ca. 175 cm høj
Sort fuldskæg
Brune øjne
Iført sort kasket, sorte sweatpants og en hoodie

**

 

To mænd sigtet for at spille musik i Botanisk Have

Nogle beboere ved Botanisk Have i Aarhus kontaktede mandag lidt over kl. 20.00 politiet, fordi de følte sig generet af musik, der blev afspillet via højttalere i parken. 

En patrulje kørte til Botanisk Have, hvor de kunne konstatere, at der var to grupper af unge mennesker, der hørte høj musik i hver deres del af parken. 

Musikken blev slukket, da betjentene kom, og i den ene gruppe blev en 23-årig mand sigtet efter ordensbekendtgørelsen, da det var hans højttaler, mens en 22-årig mand blev sigtet i den anden gruppe. 

Fra 1. april til 1. oktober er det forbudt at spille musik fra højttalere i Botanisk Have efter kl. 20.00 og frem til kl. 10.00 den efterfølgende dag. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 7.24 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ørneborgvej i Randers SØ. I en taske i bilen lå en mindre mængde amfetamin, som den 31-årige også blev sigtet for at besidde. 

Mandag kl. 7.48 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. Fire biler stødte ind i hinanden i et harmonikasammenstød i den tætte trafik. Ingen af bilisterne kom umiddelbart alvorligt til skade. En 29-årig kvinde blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende, da det var politiets vurdering, at hun havde forårsaget uheldet ved at køre op bag i bilen foran hende. 

Mandag kl. 8.00 skete der et færdselsuheld på Balticagade i Aarhus C. En 21-årig mandlig lastbilchauffør kørte fra Kovnogade ud på Balticagade, hvor han ramte ind i en bil ført af en 46-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 21-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 8.03 skete der et færdselsuheld på Holmstrupgårdvej i Brabrand. En 29-årig kvindelig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en lygtepæl i siden af vejen. Hun blev efterfølgende kørt til skadestuen, men hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Hun blev sigtet for manglende agtpågivenhed. 

Mandag kl. 15.46 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Grundfør. En 72-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 31-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 72-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Mandag kl. 16.25 blev en 41-årig mandlig bilist standset på Åby Ringvej i Aarhus V og sigtet for at køre uden førerret. Det viste sig, at han havde taget bilen fra en ven uden at få lov, og han blev derfor også sigtet for biltyveri. 

Natten til tirsdag kl. 2.45 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Silkeborgvej i Åbyhøj. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Rødlundvej i Lillering ved Harlev begået lørdag d. 28/8 mellem kl. 19.00 og kl. 21.00
På Fortunavej i Randers SØ begået mandag d. 30/8 kl. 9.41
På Færgevejen i Ebeltoft begået mellem fredag d. 27/8 kl. 12.00 og mandag d. 30/8 kl. 12.30
På Hundshøjevej i Landborup ved Knebel begået mellem mandag d. 23/8 kl. 15.00 og søndag d. 29/8 kl. 10.00


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

8. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag