Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

1. september 2023 12:42

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 09.30

Østjyllands Politi fremstillede i dag kl. 09.30 en 44-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for at have overtrådt sit indrejseforbud i Danmark.

Den 44-årige mand blev truffet af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom gående på Jægergårdsgade i Aarhus C. Et opslag i politiets systemer viste, at manden den 26. april 2023 var blevet idømt et indrejseforbud i Danmark gældende i seks år, og han blev derfor anholdt.

Anholdelsen fandt sted torsdag aften kl. 17.54. Den anholdte mand har marokkansk pas og er bosiddende i Italien.

Ved dagens grundlovsforhør blev den 44-årige mand idømt 30 dages fængsel og et indrejseforbud i Danmark i seks år. Han modtog dommen og forblev – efter hjemrejseloven – varetægtsfængslet efter dagens grundlovsforhør.

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.00 en 37-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for at have begået databedrageri af særlig grov beskaffenhed ved på uberettiget vis at have fået udbetalt spilgevinster for flere millioner kroner. Bedrageriet fandt sted i midten af april i år.

Tre øvrige mænd sidder i forvejen varetægtsfængslet i sagen, mens en enkelt mand er blevet løsladt, efter at han også tidligere har været varetægtsfængslet.

Den 37-årige mand, som fremstilles i dag, blev anholdt og tilbageholdt i Tyskland for nogle dage siden, da han har været internationalt efterlyst af Østjyllands Politi som mistænkt i sagen om databedrageri. Han er tidligere blevet varetægtsfængslet in absentia i sagen og blev i formiddags kl. 10.00 overleveret til dansk politi ved den dansk/tyske grænse.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør, og Østjyllands Politi har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Politiet til stede ved Mosten Raceday

I Ørsted på Djursland bliver der i disse dage afholdt Mosten Raceday, hvor bilentusiaster fra nær og fjern mødes til blandt andet dragracing på en aflukket bane.

Arrangementet varer fra torsdag d. 31. august til søndag d. 3. september, og Østjyllands Politi vil være til stede under hele arrangementet, så alle får en god og tryg oplevelse af at være med.

**

 

Mand anholdt for at medbringe kniv i nattelivet

Torsdag aften kort før midnat opstod der af ukendte årsager uenighed mellem nogle personer, som konfronterede hinanden omkring Skt. Clemens Torv i Aarhus C.

Omkring kl. 23.50 opdagede et vidne, at den ene person i forbindelse med uenighederne havde fremvist en stor kniv, som vedkommende havde haft på sig i en skuldertaske.

Vidnet ringede derfor straks til politiet med et signalement af manden, og kort tid efter ankom en patrulje til stedet. Her fandt politiet frem til den pågældende person, som efter konfrontationen med den anden part igen var gået retur på en bar.

Den 28-årige mand blev bedt om at følge med udenfor, og under en efterfølgende visitation blev han fundet i besiddelse af en kniv. Han blev derfor anholdt, sigtet for at overtræde knivloven.

**

 

Flere anmeldelser om blotter i Randers C

En skoleklasse fik sig torsdag formiddag en ubehagelig overraskelse, da de på Søren Møllers Gade i Randers C passerede en ung mand på fortovet.

Ifølge en anmeldelse til Østjyllands Politi havde manden åbnet sine bukser, så fire børn kunne se hans penis, da de gik forbi ham, inden han forsvandt fra stedet i retning ad Lindevænget.

En kvindelig ansat et sted i nærheden havde ifølge anmeldelsen også tilkendegivet, at hun havde set manden blotte sig.

En patrulje blev sendt til stedet, men ingen personer passende på signalementet blev udfundet i området.

Manden beskrives som:

- 20-25 år
- Havde pagehår og hestehale
- Var iført en hvid skjorte og sorte lærredsbukser
- Medbragte en sort computertaske

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere og hører gerne fra vidner, der måtte have kendskab til sagen eller viden om, hvem den unge mand er. Den pågældende person er også velkommen til selv at rette henvendelse til politiet, så vi kan få undersøgt hændelsesforløbet.

**

 

Færdsel


Torsdag kl. 06.10 skete der et færdselsuheld på Strandvejen i Aarhus C, hvor en 19-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sit køretøj og påkørte et træ. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episode. Den 19-årige blev sigtet for ikke at have udvist tilstrækkeligt med agtpågivenhed i trafikken.

Torsdag kl. 07.41 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i Randers SV. I forbindelse med køkørsel i sydgående retning påkørte en 29-årig kvindelig bilist en 64-årig mandlig forankørende. Den 29-årige kvinde blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. Der skete begrænset med materiel skade i forbindelse med episoden, og ingen personer kom umiddelbart til skade. Episoden medførte en del øget kø på motorvejen morgentrafikken.

En 34-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 11.42 sigtet for narkokørsel og anholdt, da han kom kørende på Danmarksgade i Randers C i narkopåvirket tilstand.

En 30-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 13.30 anholdt, da en politibetjent så, at manden åbenlyst røg en joint, mens han kom kørende i bil på Vejlby Ringvej. Han blev derfor sigtet for narkokørsel.

Torsdag kl. 17.21 skete der et færdselsuheld på Grenaavej i Randers Sø i forbindelse med køkørsel frem mod rundkørslen ved Ebeltoftvej. I den forbindelse påkørte en 48-årig mand en 42-årig mandlig bilist, der kørte foran. Ingen personer kom umiddelbart til skade.

En 62-årig kvindelig bilist var torsdag kl. 18.15 involveret i et solo-uheld, da hun kom kørende ad Viborgvej i Aarhus C i sydøstgående retning, hvor hun af ukendte årsager påkørte lysreguleringen i krydset med Frydenlunds Allé, da hun skulle svinge til venstre. Kvinden blev sigtet i sagen.

**

Indbrud

 

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i politikredsen:

  • På Norgesvej i Hadsten begået mellem mandag d. 28/8 kl. 07.45 og torsdag d. 31/8 kl. 13.05
  • På Saralyst Allé i Højbjerg begået torsdag d. 31/8 mellem kl. 13.30 og kl. 14.15
  • På Hovedgaden i Rønde begået torsdag d. 31/8 mellem kl. 14.30 og kl. 15.15
  • På Kildevangen i Hinnerup begået torsdag d. 31/8 mellem kl. 07.309 og kl. 17.15
  • På Frederiks Alle i Rønde begået torsdag d. 31/8 mellem kl. 18.00 og kl. 20.00
  • På Åbyhøjvej i Aarhus V begået fredag d. 1/9 kl. 00.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 27. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.

26. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.