Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

19. maj 2023 12:10

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. maj 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.30 en 29-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for at have været i besiddelse af både hash og amfetamin.

På baggrund af en tip om salg af narko foretog en patrulje fra Østjyllands Politi tirsdag formiddag ransagning på en adresse i nærheden af Allingåbro på Norddjurs med tilknytning til den 30-årige, hvor de ulovlige euforiserende stoffer blev udfundet af politiet.

Den 29-årige meldte sig selv til politiet torsdag aften. En 25-årig mand sidder i forvejen varetægtsfængslet i sagen, da han blev anholdt i forbindelse med ransagningen på adressen i tirsdags. Den 25-årige blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag og varetægtsfængslet i fire uger.

Anklagemyndigheden anmoder om dørlukning til dagens grundlovsforhør, og Østjyllands Politi har derfor pt. ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 12.00 en 28-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Den 28-årige er sigtet for at have været i besiddelse af kokain og MDMA med henblik på videresalg.

Den 28-årige mand blev anholdt på en adresse i Aarhus V torsdag aften, hvor han blev fundet i besiddelse af en større mængder kontakter, der ligesom narkoen blev beslaglagt, da pengene formodes at stamme fra salg af euforiserende stoffer. 

Anklagemyndigheden anmoder om dørlukning til grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Bilist fik ildebefindende og afgik ved døden

Torsdag eftermiddag kl. 17.18 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld i krydset ved Knudrisgade og Nørreport i Aarhus C.

En 74-årig kvindelig bilist havde angiveligt fået et ildebefinde og været bevidstløs bag rattet, da hendes bil var fortsat over for rødt lys i krydset for først at påkøre en varevogn og efterfølgende at køre ad Nørregade og ind i en mur på en bygning, hvor bilen standsede.

Den 74-årige kvinde modtog efterfølgende førstehjælp af ambulancefolk på stedet, men hun blev kort tid efter erklæret død af en læge som følge af sit ildebefindende kort forinden. Ingen øvrige personer kom til skade i forbindelse med færdselsuheldet. Der skete mindre materielle skader i forbindelse med episoden. De pårørende til den afdøde kvinde er underrettet.

Hvis man har overværet episoden og måtte have brug for nogle at tale med om det, kan man ringe til Offerrådgivningen og få en snak med en professionel rådgiver på telefonnummer 116 006. Tilbuddet er gratis og uforpligtende, og det er muligt at være anonym, hvis man ønsker det. 

Østjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Brand i toiletvogne på kræmmermarked

Torsdag aften kl. 19.36 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i nogle toiletvogne ved et kræmmermarked på Marselisborg Havnevej i Aarhus C.

Ved patruljens ankomst til stedet var branden næsten allerede blevet slukket af brandvæsenet, således den ikke havde nåede at sprede sig yderligere. Tre toiletvogne var dog brændt ned, og branden havde medført en kraftig røgudvikling, som kunne ses på længere afstand og var blevet bemærket af mange mennesker.

Der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at branden har været påsat, og ingen personer kom til skade i forbindelse med episoden. 

**

 

Franarret flere tusinde kroner efter tur med pirattaxa

En 24-årig mand tog torsdag morgen kontakt til Østjyllands Politi for at anmelde tyveri af flere tusinde kroner.

Den 24-årige forklarede, at han torsdag efter kl. 01.00 havde taget en pirattaxa fra en adresse på Trøjborg med henblik på at blive kørt til en adresse i Aarhus N. Undervejs havde føreren af pirattaxaen og den 24-årige passager gjort et stop på en tankstation, hvor de sammen gik ind og handlede.

Da den 24-årige dagen efter kiggede efter sine værdigenstande opdagede han, at hans kort var blevet stjålet, og at der var blevet hævet og brugt flere tusinde kroner over flere forskellige omgange senere på natten.

Vi har sagt det før og siger det gerne igen: Tag aldrig en pirattaxa hjem fra byen. Der er stor risiko for, at du bliver udsat for tyveri eller sågar røveri.

Tag en rigtig taxa, brug offentlig transport eller få en ven eller et familiemedlem til at køre dig, hvis du ikke har andre muligheder for at komme hjem. En pirattaxa virker måske umiddelbart som en billig og nem løsning, men det kan vise sig at blive en rigtig dyr og træls tur.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere og hører også gerne fra andre, der måtte have været udsat for lignende tyverier.

**

 

To drenge udsat for knallertrøveri

Torsdag aften omkring kl. 21.40 blev to 16-årige drenge på hver sin knallert kontaktet af tre mænd i en bil, som udviste truende adfærd over for drengene. De to drenge blev kontaktet af mændene på Ådalsvej i Hinnerup.

De ukendte mænd spurgte i første omgang, om de måtte låne de to drenges knallerter, men da de blev mødt med et nej, blev de pludseligt mere truende. De ukendte gerningsmænd stjal derefter knallerterne og kørte fra stedet i ukendt retning.

En patrulje fra Østjyllands Politi blev sendt til stedet, men ingen personer med interesse for sagen blev fundet i det nærtliggende område. Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere.

**

 

Færdsel:

En 40-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 09.44 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende på Battrupholtvej i Nimtofte uden gyldigt kørekort. Den 40-årige mand blev derfor sigtet for at køre bil uden førerret.

En 20-årig mandlig bilist blev torsdag eftermiddag kl. 17.34 anholdt, da han blev standset i en personbil af en patrulje fra Østjyllands Politi, som skønnede ham værende under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev desuden fundet i besiddelse af en mængde skunk og nogle tusinde kroner i kontanter, hvorfor han også blev sigtet for salg af narko. En 28-årig mandlig medpassager blev fundet i besiddelse af en ulovlig kniv og sigtet for at overtræde knivloven.

Torsdag kl. 19.48 skete der et færdselsuheld på Marselis Boulevard i Aarhus C, hvor en brandbil under udrykningskørsel påkørte en personbil i krydset med Stadion Allé. Personbilen blev ført af en 30-årig kvinde, men ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden. Brandbilen pådrog sig nogle mindre materielle skader, mens personbilen dog fik en del materielle skader i forbindelse med sammenstødet.

En 27-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 20.50 sigtet for at køre bil uden gyldigt kørekort, da han blev kontaktet af en civilpatrulje fra Østjyllands Politi på Torvebryggen i Randers C. Han blev ligeledes sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand og anholdt.

Torsdag kl. 23.32 skete der et færdselsuheld på Rønbækvej i Hinnerup, da en 23-årig kvindelig bilist af ukendte årsager mistede herredømmet over sit køretøj og påkørte et vejskilt samt en hæk ved en privat have. Ingen personer kom til skade i forbindelse med episoden, der også kun medførte mindre materiel skade.

En 20-årig mandlig bilist blev natten til fredag kl. 00.06 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Lystrupvej i Risskov. Her blev han skønnet påvirket af euforiserende stoffer og anholdt, sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Han blev desuden sigtet for at have været i besiddelse af en mængde hash og skunk, som han havde smidt ud af bilens vindue, da politiet kort forinden bragte ham til standsning.

En 23-årig mandlig bilist blev fredag kl. 01.10 standset af en patrulje på Grenåvej i Randers Sø. Den 23-årige blev sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand og anholdt.

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i politikredsen.
På Fredericiagade i Aarhus C begået mellem onsdag d. 17/5 kl. 20.00 til torsdag d. 18/05 kl. 10.00
På Dybbølgade i Aarhus C begået torsdag d. 18/5 mellem kl. 15.25 og kl. 18.24
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.