Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

19. marts 2024 11:14

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag

 

**

 

Ung mand anholdt kort tid efter indbrud i sommerhus

En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag morgen sendt til et sommerhusområde i Grenaa, da nogle naboer kørt før kl. 08.14 havde observeret en fremmed person, som angiveligt havde begået indbrud i området.

 

Ved politiets ankomst til stedet var gerningsmanden væk, men der kunne konstateres et indbrud på Tyttebærvej ved Fuglsang Strand.

 

De opmærksomme naboer havde observeret, at gerningsmanden var kørt fra stedet i et køretøj, som de kunne give et fint signalement af til politiet. Det resulterede kort tid efter i, at en anden patrulje fra Østjyllands Politi fik øje på det pågældende køretøj, som holdt parkeret ved købmanden i Trustrup.

 

Politiet tog kontakt til føreren af bilen – en 21-årig mand – og gjorde han bekendt med anledningen til deres henvendelse. Han blev i samme forbindelse anholdt, sigtet for indbrud, inden politiet foretog en ransagning af hans bil.

 

I bilen lå diverse værdigenstande i form af elektronik og værktøj, som formentligt stammede fra indbrud, og det hele blev beslaglagt af politiet med henblik på genudlevering til rette ejere.

 

Den 21-årige blev taget med på stationen for nærmere afhøring, sigtet for indbrudstyveri. Han nægter sig skyldig.

 

**

 

Færdselsindsats i det vestlige Aarhus

Betjente fra Østjyllands Politis Færdselssektion var mandag eftermiddag og aften på endnu en målrettet indsats i det vestlige Aarhus.

 

Indsatsen bød blandt andet på et møde med en bilist der kom kørende på Åby Ringvej i krydset ved Rytoften i en særdeles larmende bil. Bilen blev derfor standset, og politiet kunne hurtigt konstatere, at der var foretaget ulovlige konstruktive ændringer på bilen.

 

Bilen blev derfor afhentet af dansk autohjælp og bragt til et værksted for nærmere undersøgelser af forholdene, mens den 27-årige ejer blev sigtet for at have foretaget ulovlig manipulation af køretøjets udstyr.

 

Betjentene mødte derudover en bilist, som kom kørende med 74 km/t i byzonen, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t, hvorfor vedkommende stod til et klip i kørekortet. Vedkommende havde ikke dansk bopæl – og havde desuden glemt sit kørekort – og blev derfor tildelt en straksbøde på 4600 kroner. Bøden kunne ikke betales, og derfor blev køretøjet beslaglagt.

 

I samme forbindelse fandt betjentene ud af, af vedkommende også havde et udestående med Gældsstyrelsen, som ønskede køretøjet beslaglagt til inddrivelse af gælden, hvilket politiet gerne ville være behjælpelige med.

 

Alt i alt bød mandagsindsatsen i det vestlige Aarhus på følgende sigtelser:

 

2 x hastighed byzone (betinget)

13 x håndholdt mobiltelefon, (klip)

1 x hastighed landzone, (klip)

18 x hastighed byzone, (klip)

1 x overhaling højre om andet køretøj, (klip)

1 x rødt lys, (klip)

1 x kørsel i nødspor, (klip)

26 x hastighed byzone (ATK)

2 x ej medbragt kørekort

1 x kørekort ej medbragt til lille knallert

5 x sikkerhedssele ej benyttet

3 x styrthjelm ej benyttet

2 x oplysningspligt

2 x kørsel uden førerret

1 x Standsning og parkering

1 x manglende lygteføring

2 x lov om taxikørsel

1 x privat anvendelse af taxi

1 x manipulation, ejer

1 x manipulation, fører

1 x manglende CVR. Nr.

1 x beslaglagt køretøj til Gældsstyrelsen

 

87 sager fordelt på 83 sigtede.

(I alt 2 betinget og 35 klip)

 

**

 

Fik sin dom – og endnu en sigtelse

En 38-årig mand var mandag eftermiddag til stede ved et retsmøde ved Retten i Aarhus, hvor han – foruden de forhold, han ved retten var tiltalt for – endte med at gøre sig fortjent til endnu en sigtelse.

 

På vej ind i retslokalet ytrede den 38-årige sig i nedladende vendinger mod en betjent fra Østjyllands Politi, som også var til stede i retten, og episoden gentog sig, da den 38-årige havde fået sin dom og efterfølgende blev ført ud af lokalet.

 

Den 38-årige blev derfor sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

 

**

 

Ukrudtsbrænder startede mindre brand

Mandag kl. 17.48 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i ved en bolig på Århusvej i Randers SV.

 

Ved politiets ankomst til stedet kort tid efter oplyste brandvæsenet, at branden allerede var slukket, og at den formentligt var opstået i forbindelse med beboerens brug af en ukrudtsbrænder.

 

Den forklaring passede til betjentenes vurdering af situationen, og stedets 45-årige mandlige beboer blev derfor sigtet for at have overtrådt brandlovgivningen/beredskabsloven ved ikke at have udvist tilstrækkeligt agtpågivenhed under arbejdet med åben ild.

 

Branden var opstået ved et udhus/garage, og havde medført lidt røgudvikling på stedet.

 

Selvom de seneste mange måneder har været særdeles våde, er der stadig brug for, at man passer godt på, når man arbejder med åben ild.

 

Foråret og tiden med ukrudt i haven er på vej, og vi opfordrer derfor alle til, at man følger Beredskabsstyrelsens gode råd, når de benytter sig af en ukrudtsbrænder:

 

• Hold god afstand til bygninger, hække og andet, der kan brænde

• Brug ikke ukrudtsbrænderen, hvis det er tørt eller blæser

• Ukrudtet skal svitses – ikke brændes

• Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op

• Hav altid vand i nærheden

 

**

 

Solgte narko og blev anholdt

Mandag aften kl. 20.45 rettede en patrulje fra Østjyllands Politi henvendelse til en mandlig fører af en bil, der befandt sig på Banegårdspladsen i Aarhus C, da politiet mistænkte, at han var i besiddelse af narko.

 

I bilen lugtede det kraftigt af hash, og under en efterfølgende ransagning af køretøjet fandt betjentene også flere hundrede gram skunk og hash fordelt i forskellige salgsposer.

 

Den 21-årige mand blev desuden fundet i besiddelse af flere tusinde kroner i kontanter, og han blev derfor sigtet for salg af narko og anholdt.

 

Både hash, skunk og kontanter blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation.

 

**

 

Opmærksomme naboer slukkede brand

Natten til torsdag kl. 02.32 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en lejlighed på Sejrøgade i Aarhus C.

 

En patrulje blev sendt til stedet, men før politiet nåede frem havde et par kvikke naboer hjulpet den 67-årige kvindelige beboer på stedet med at få slukket branden, der var opstået i en madras.

 

Den 67-årige kvindelige beboer blev sigtet efter brandlovgivningen/beredskabslovgivningen for ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed, da branden var opstået i forbindelse med tobaksrygning. Ingen personer kom umiddelbart til skade.

 

**

 

Færdsel

En 54-årig mand blev mandag kl. 13.56 sigtet for spirituskørsel, da han kom kørende på knallert i alkoholpåvirket tilstand på Ørbyvej på Samsø. Knallerten blev bragt til standsning af landbetjenten på øen, som blev kaldt til stedet, da et vidne havde observeret knallerten køre usikkert på vejene mellem Trolleborg og Ørby.

 

Mandag kl. 15.11 skete der et færdselsuheld på C.F. Møllers Allé i Aarhus C, hvor en 49-årig kvindelig bilist kørte ud fra en parkeringsplads og overså en 25-årig mandlig cyklist. Cyklisten blev efterfølgende kørt til hospitalet, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 49-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

 

En 35-årig kvindelig bilist blev mandag aften kl. 20.32 sigtet for kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Flintebjerg Alle i Randers C. Da det ikke var første gang, kvinden blev standset uden gyldigt kørekort, blev hendes bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

En 36-årig mandlig bilist blev natten til tirsdag kl. 00.58 anholdt, da han kom kørende i narkopåvirket tilstand på Rougsøvej i Ørsted og blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi og sigtet for narkokørsel. Under en efterfølgende ransagning af hans køretøj fandt betjentene nogle enkelte gram amfetamin, og den 36-årige blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Rosenhøj Bakke i Viby J begået mandag d. 18/3 mellem kl. 07.40 og kl. 14.00
  • På Kildegården i Aarhus C begået mandag d. 18/3 mellem kl. 13.45 og kl. 14.55
  • På Sølvvej i Randers NV begået mandag d. 18/3 mellem kl. 16.00 og kl. 22.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

13. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

12. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

11. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. maj 2024

Her finder du uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands poliytikreds.