Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. oktober 2022 11:55

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 20. oktober 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

**

 

Der er i øjeblikket ingen planlagte fremstillinger i grundlovsforhør.

**

 

Advarsel: Falske bankbude fortsat på spil

Politiet i hele landet ser stadig flere sager om især ældre, der bliver snydt af falske bankfolk.

Onsdag gik det ud over en 92-årig kvinde fra Aarhus C, som kl. 12.18 blev ringet op af en mand, der sagde han var fra Jyske Bank. Han fortalte, at kvindens hævekort skulle ombyttes, og sendte derefter et bud ud til den 92-årige kvinde for at hente kortet.

Senere samme dag blev en 92-årig kvinde fra Risskov ringet op af en mand, der sagde han hed Morten og kom fra banken. Han fortalte kvinden, at der var blevet overført penge fra hendes konto til en konto i Spanien, og at der ville komme et bud fra banken ud for at hente kvindens kort.

I begge tilfælde er der tale om svindel. Banken vil aldrig sende et bud hjem til folk for at hente hverken kort eller koder. Det samme gælder andre myndigheder.

Det er desværre en fremgangsmåde, vi ser rigtig ofte, og selv om Østjyllands Politi lige nu har syv personer fængslet for flere sager af samme type, er der flere svindlere på spil. Vi opfordrer derfor alle til at tage en snak med deres ældre mennesker om, at man skal være skeptisk, når nogen ringer om ens banksager.

 

Politiet har følgende gode råd og opfordrer folk til at snakke med deres ældre familiemedlemmer om dem:

  • Vær skeptisk, hvis du får et uventet opkald
  •  Husk at banken aldrig vil bede dig udlevere følsomme oplysninger over telefonen
  • Politiet eller banken kommer aldrig forbi dit hjem for at hente et dankort. Udlever aldrig dit kort eller kode

**

Motorcyklist over for rødt: blev anholdt og fik motorcykel beslaglagt

En 34-årig mand blev anholdt, fik sin motorcykel konfiskeret og blev sigtet for adskillige overtrædelser af færdselsloven efter en eftersættelse i høj fart gennem det sydlige Aarhus onsdag eftermiddag.

Kl. 14.13 kom en civil patruljevogn kørende ad Landevejen i Tranbjerg, da den 34-årige på motorcykel kørte over for rødt lys i krydset med Hovedgaden få biler foran patruljen. Patruljevognen kørte efter den 34-årige for at standse ham, men allerede i krydset ved Christian X’s Vej og Gunnar Clausens Vej overhalede den 34-årige motorcyklist to biler indenom og kørte igen over for rødt i krydset.

Patruljen satte udrykning til og kørte efter motorcyklisten, der reagerede ved at gasse kraftigt op og køre videre ad Gunnar Clausens Vej i høj fart.

Flere patruljer blev tilkaldt under eftersættelsen i området omkring Søndervangs Allé og Ringvej Syd. Undervejs kørte den 34-årige blandt andet igennem en bus-sluse for at forsøge at ryste patruljen af sig og kørte med en hastighed over 100 km/t

I krydset ved Søndervangs Allé og Ringvej Syd kørte den 34-årige op over fortovet, men væltede da han forsøgte at vende rundt og køre tilbage samme vej. Her blev han anholdt og sigtet for en lang række færdselsforseelser og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Han blev desuden sigtet for narko- og spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve. Den 24-årige havde desuden ikke førerret og motorcyklen var ikke indregistreret.

På grund af den høje hastighed og hensynsløse kørsel, blev det vurderet, at der var tale om vanvidskørsel, og motorcyklen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

 

Bil standset efter eftersættelse i Aarhus Vest

Onsdag aften kl. 22.08 blev en patrulje opmærksom på en personbil på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Patruljen signalerede til bilens fører, en 25-årig mand, at han skulle holde ind, men han fortsatte ufortrødent.

Det ledte til en eftersættelse ad Edwin Rahrs Vej, hvor også en anden patrulje fra området blev tilkaldt. Undervejs kørte den 25-årige blandt andet op over fortovet, ligesom han undervejs filmede med en håndholdt telefon.

En patruljevogn fik til sidst den 25-årige bragt til standsning ved en kontrolleret påkørsel. Den 25-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel, besiddelse af narko, overtrædelse af våbenloven, for flere overtrædelser af færdselsloven og for ikke at efterkomme politiets anvisninger

En 28-årig mand, som var passager i bilen, blev sigtet for besiddelse af en mindre mængde narko.

**

Brand i villa i Odder

Politi og brand kørte natten til torsdag kl. 02.34 til Bilsbækvej i Odder, hvor der var ild i 1. salen på en villa. Ilden var øjensynligt startet på 1. salen og havde spredt sig til taget. Husets beboer, en 68-årig kvinde, opdagede branden, men kom selv ud af huset før brandvæsnet påbegyndte slukningen. Ingen kom til skade ved branden, og årsagen til branden er endnu ikke kendt.

**

Færdsel

Onsdag kl. 12.20 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Tisetvej og Østergårdsvej i Malling, da en 85-årig kvindelig bilists fod angiveligt gled på speederen, hvorved kvindens bil endte i grøften. Kvinden blev tilset i en ambulance, men kom ikke umiddelbart til skade.

Onsdag kl. 16.44 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Udbyhøjvej og Fjordgade i Randers, da en 48-årig mandlig bilist kørte frem ved vigelinien og her ramte en 79-årig mandlig fodgænger. Den 79-årige kom ikke umiddelbart alvorligt til skade, og den 48-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

En 24-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 17.30 anholdt og sigtet for spirituskørsel, efter at være kørt sammen med en anden personbil på Strandvejen ved Tangkrogen i Aarhus. Ingen kom til skade ved uheldet. Den 24-årige mand, som var tysk statsborger, fik en straksbøde på 3000,- kr.

En 29-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 17.49 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Jægergårdsgade i Aarhus C, efter at have kørt fram for rødt lys. Den 29-årige blev derfor også sigtet for at køre frem for rødt lys, for kørsel i frakendelsestiden og for besiddelse af en mindre mængde narko.

En 26-årig mandlig bilist blev natten til torsdag kl. 01.08 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Viborgvej i Randers. Den 26-årige blev desuden sigtet for besiddelse af en mindre mængde narko.

En 60-årig kvindelig bilist blev natten til torsdag kl. 02.52 anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standet på Hadsundvej i Randers. En 60-årig mand, som var passager i bilen, blev ligeledes anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg, da der ved ransagning af bilne blev fundet en større mængde amfetamin.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Albert Naurs Vej i Højbjerg begået mellem fredag den 14/10 kl. 16.15 og onsdag den 19/10 kl. 08.15
  • På Asylvej i Risskov begået mellem tirsdag den 18/10 kl. 12.00 og onsdag den 19/10 kl. 18.40
  • På Østermarksvej i Tilst begået onsdag den 19/10 mellem kl. 13.00 og kl. 22.30

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

1. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

30. november 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. november 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

29. november 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. november 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.