Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. august 2024 11:39

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 20. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Ældre kvinde fundet død – mistænkelige omstændigheder undersøges nærmere

Østjyllands Politi modtog mandag aften kl. 18.36 en anmeldelse om, at en 88-årig kvinde var blevet fundet død på sin bopæl i Randers SV.

 

Ifølge anmeldelsen virkede nogle omstændigheder omkring dødsfaldet mistænkelige, og flere patruljer fra Østjyllands Politi blev derfor sendt til stedet for at undersøge forholdet nærmere.

 

Seneste livstegn fra kvinden var angiveligt kommet i fredag, hvor der var kontakt til den 88-årige.

 

Familien til den afdøde kvinde er underrettet om sagen.

 

Østjyllands Politi har aftenen og natten igennem arbejdet på adressen og efterforsket sagen nærmere for at få undersøgt, om den 88-årige kvinde kan have været udsat for en forbrydelse, eller om hun er død af naturlige årsager.

 

Det er politiets formodning, at kvinden har været død i et eller flere døgn, inden hun mandag aften blev fundet på adressen.

 

Tirsdag formiddag vil der blive foretaget obduktion af den 88-årige kvinde, hvorefter Østjyllands Politi muligvis er blevet klogere på en dødsårsag.

 

Ingen personer er sigtet eller anholdt i sagen, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

 

**

 

Narkopåvirket motorcyklist kørte vanvidskørsel

Natten til tirsdag kl. 02.30 traf en patrulje fra Østjyllands Politi en mandlig motorcyklist på Århusvej i Trustrup, som man ønskede at tale nærmere med og foretage en rutinemæssig kontrol af.

 

Den pågældende motorcyklist ønskede dog ikke at tale med politiet, og i stedet for at følge betjentenes anvisninger og standse sin kørsel, forsøgte han i høj fart at flygte fra patruljen over en længere strækning.

 

Eftersættelsen forløb samlet set over knap 30 kilometer, og undervejs kørte flere patruljer fra Østjyllands Politi til stedet for at hjælpe med at få bragt motorcyklisten til standsning.

 

Turen gik bl.a. gennem Trustrup og Tirstrup, Taastrup og Feldballe i retning mod Femmøller.

 

Eftersættelsen foregik med høj fart og med en lang række færdselslovsovertrædelser undervejs fra motorcyklisten, der blandt andet glemte at give tegn ved svingning og kørte i modsatte vognbane.

 

Ved Svampedamvej endte turen dog brat, da motorcyklisten kørte ud over en mark og ned i en lille sø/mose. Her fik en hundepatrulje lov at overtage, da patruljebilen ikke kunne komme videre.

 

Kort tid efter fik en hundepatrulje færden af den mandlige motorcyklist, der forsøgte at gemme sig i nogle høje siv væk fra den forulykkede motorcykel. Han blev dog indhentet af tjenestehunden og bragt til standsning med den fornødne magt.

 

Kl. 03.15 blev gerningsmanden – en 21-årig mand fra Grenaa – anholdt og skønnet påvirket af narko, hvorfor han blev sigtet for en lang række forhold, herunder narkokørsel og for ikke at have efterkommet politiets anvisninger.

 

Den 21-årige mands motorcykel blev beslaglagt med henblik på konfiskation jf. bestemmelserne om vanvidskørsel.

 

Østjyllands Politi beslaglagde også en låsbar, enhåndsbetjent foldekniv, som den 21-årige mand blev fundet i besiddelse af under en visitation. Han blev derfor også sigtet for at have overtrådt knivloven.

 

**

 

Flere dages DHL stafet i Aarhus med tusindvis af deltagere

Tirsdag aften vil de første godt 15.000 mennesker deltagere i dette års DHL stafet i Aarhus, der afvikles over tre aftener i træk i Mindeparken i Aarhus.

 

Arrangementet forventes i alt at tiltrække knap 49.000 løbeglade østjyder, hvormed trafikken også forventes at blive påvirket i den sydlige del af byen omkring Mindeparken og Marselisborg Skovene, når de mange tusinde løbere og frivillige skal til og fra arrangementet.

 

Fra tirsdag kl. 09.00 til torsdag kl. 00.00 vil Kongevejen mellem Marselisborg Slot og Mindeparken være spærret for al trafik, mens blandt andet også al motorkørsel på Oddervej og Strandvejen vil være forbudt på alle de tre løbeaftener i tidsrummet fra kl. 18.00 til kl. 21.00.

 

Du kan holde dig opdateret om arrangementet og læse mere om de trafikale ændringer i løbet af ugen på Aarhus Motions hjemmeside her, hvor du også kan finde gode råd til, hvordan du bedst ankommer til stafetten: https://www.aarhusmotion.dk/event/dhl-stafetten 

 

Og hvem ved – måske vi igen i år ses på ruten?

 

**

 

Malede graffiti på betonmur i Aarhus

Østjyllands Politi modtog mandag kl. 10.06 en anmeldelse fra en borger, som havde set en mand stå og male med graffiti på en betonmur ved Rådhusparken på Park Allé i Aarhus C.

 

En patrulje blev derfor sendt til stedet for at undersøge forholdet nærmere, og ved politiets ankomst til stedet traf betjentene en 33-årig mand, der passede på signalementet.

 

Den 33-årige blev fundet i besiddelse af flere forskellige blæktuscher, som han – ifølge egen forklaring – havde fået tilladelse fra kommunen til at tegne på muren ind til Rådhusparken med.

 

Da betjentene spurgte den 33-årige ind til, om han havde mulighed for at dokumentere en eventuel aftale med kommunen, kunne han ikke dette, og da hans forklaring derudover ikke hang sammen, blev han sigtet for at have begået hærværk ved at have malet med graffiti på stedet uden den nødvendige tilladelse.

 

**

 

To færdselsuheld på Nordjyske Motorvej

Mandag eftermiddag kl. 13.09 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en lastbil på Nordjyske Motorvej ved Randers SV var kørt galt, da den havde ramt en betonafskærmning i højre side af vejen.

 

Betonafskærmningen var opstillet i forbindelse med vejarbejde på strækningen, og påkørslen medførte, at lastbilen fortsatte ud i vejrabatten. Ingen personer kom umiddelbart til skade, men episoden medførte, at flere modkørende biler blev udsat for stenslag, mens der også skete øvrige materielle skader på stedet. Et enkelt spor blev spærret i sydgående retning, mens oprydningsarbejdet stod på i nogle timer ud på eftermiddagen.

 

Omkring en times tid senere – kl. 14.15 – modtog Østjyllands Politi endnu en anmeldelse om et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i sydgående retning.

 

Denne gang var der tale om et større færdselsuheld med tre lastbiler og en autocamper involveret. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade, men i alt tre personer blev kørt til behandling og kontrol på hospitalet.

 

En 37-årig mand blev sigtet i sagen for ikke at have holdt nok afstand til den forankørende, da sammenstødet opstod i forbindelse med køkørsel og opbremsninger.

 

Oprydningsarbejdet fra det seneste af de to uheld på Nordjyske Motorvej fortsatte nogle timer ud på eftermiddagen og først tidligt på aftenen forlod politiet igen stedet.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Neptunvej i Viby J begået lørdag d. 17/8 mellem kl. 09.20 og kl. 12.00
  • På Vårkjærvej i Viby J begået mellem mandag d. 12/8 kl. 08.00 og tirsdag d. 13/8 kl. 18.00
  • På Montanagade i Aarhus C begået mandag d. 19/8 mellem kl. 10.30 og kl. 15.45

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.