Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. maj 2022 11:10

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 20. maj 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 35-årig mand, der sigtes for vidnetrusler og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje begået mod en 52-årig mand, i forening med en 34-årig mand, på en adresse i Tilst den 5. maj. Den 34-årige mand sidder allerede varetægtsfængslet i samme sag.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

29 sigtelser under færdselsindsat i det vestlige Aarhus

Torsdag eftermiddag og aften i tidsrummet fra 17.30 til 23.00 var Østjyllands Politis færdselsafdeling en tur i det vestlige Aarhus, hvilket førte til 29 sigtelser fordelt på 23 personer.

En af dem, der fik flere sigtelser med sig hjem, var en 45-årig mand, der blev standset, da han kørte i en personbil med kun én nummerplade ved Viby Torv. Han var tydeligt spirituspåvirket, og det viste sig, at han også var frakendt førerretten. Bilen viste sig at være uindregistreret og uden forsikring, og den ene nummerplade, der var påsat bilen, tilhørte en anden personbil, der havde været afmeldt i flere år.

En 29-årig mand måtte vinke farvel til kørekortet, da han for 16. gang blevet taget i at benytte håndholdt mobiltelefon under kørsel. Det var samlet set hans klip nr. 18, og så slap færdselsbetjentenes tålmodighed op, og han fik inddraget førerretten på stedet og måtte parkere bilen.

De 29 sigtelser fordelte sig på:

1 x spirituskørsel i bil
2 x kørsel i frakendelsestiden
1 x kørsel uden førerret
1 x hastighed til klip
1 x kørsel frem for rødt lys
3 x brug af håndholdt mobiltelefon
9 x manglende brug af sikkerhedssele
11 x øvrige forseelser

**

 

Hoppede ind i bilen og stjal tasker

Torsdag kl. 22.11 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 23-årig kvinde, der netop var blevet udsat for et røveri, mens hun sad i sin bil i Bispehaven i Hasle, Aarhus V. Kvinden har forklaret til politiet, at hun skulle hente en veninde, men ikke var så kendt i området og derfor var standset op ud for nr. 37 for at finde vej.

Pludselig blev højre fordør og højre bagdør åbnet og to mænd satte sig ind i bilen og den ene råbte til hende, at hun skulle holde kæft og blive siddende, hvorefter han tog en pose med tøj og nogle kontanter. Manden på bagsædet sagde ikke noget, men tog også en taske, hvorefter de begge steg ud af bilen igen og gik ind mellem nogle boligblokke.

Kvinden beskriver de to mænd som:

A – ham på forreste passagersæde:

  • Mellemøstlig af udseende
  • 15-16 år gammel
  • Ca. 180 cm høj
  • Spinkel af kropsbygning
  • Mørk i huden og med sort, kort hår – strittende med krøller
  • Sort hageskæg
  • Talte dansk
  • Var iført en sort jakke og sorte joggingbukser

B – ham på højre bagsæde:

  • Mellemøstlig af udseende
  • Ca. 15-16 år gammel
  • Ca. 170-175 cm høj
  • Spinkel af kropsbygning
  • Mørk i huden og med sort hår
  • Var iført en sort Moncler-hue med mørkegrå firkanter
  • Medbragte en Gucci bæltetaske

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set de to mænd i nærheden af bilen eller Bispehavevej 37 ved 22-tiden torsdag aften. Henvendelser i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Ringet op af mand fra ”Rigspolitiet”

Torsdag kl. 19.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 76-årig kvinde fra Højbjerg, der torsdag eftermiddag var blevet franarret et større kontantbeløb. Kvinden var blevet ringet op på sin fastnettelefon fra et skjult nummer, og vedkommende i den anden ende havde oplyst, at han ringede fra Rigspolitiet.

Manden havde forklaret kvinden, at nogen var ved at optage et lån fra hendes konto, og at politiet nu ville sende en patrulje ud til den adresse, hvorfra lånet var ved at blive optaget. Kort efter ringede manden dog tilbage og oplyste, at der ikke var nogen på den pågældende adresse, og at kvinden derfor hurtigst muligt skulle overføre alle sine penge til et kontonummer, som han gav hende, så politiet kunne hjælpe med at kryptere kontoen.

Det lykkedes manden i telefonen at overbevise kvinden om, at hun skulle overføre et større beløb til det kontonummer, han oplyste. Kvinden var dog bagefter kommet i tvivl og havde derfor kontaktet sin bank, der havde hjulpet hende med at annullere overførslen.

Gode råd fra politiet

Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der vil have en til at udlevere kort eller koder – eller som beder om, at man overfører penge. Myndigheder og banker vil aldrig komme med den slags anmodninger via telefonen.

Er man i tvivl om ægtheden af opkaldet, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til et hovednummer og spørg efter vedkommende, så du kan tjekke efter.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde.

**

Fandt salgsposer med narko på spisebordet og penge i fryseren

Torsdag kl. 18.20 var Østjyllands Politis specialpatrulje forbi en adresse i Aarhus N, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika. Allerede da betjentene kom ind i opgangen, kunne de lugte, at der nok var hold i mistanken, idet der lugtede kraftigt af hash.

Hashlugten blev kraftigere, da betjentene nærmede sig den pågældende lejlighed, hvor de så to unge mænd komme gående ud fra. De to mænd på 18 og 25 år blev begge anholdt og gjort bekendt med, at politiet ville kigge lidt nærmere på lejligheden.

Under ransagning fandt betjentene både, MDMA, kokain og hash, alt sammen fordelt i salgsposer, samt et stort kontantbeløb, gemt i en pose i fryseren, som formodes at stamme fra salg af narkotika. Den 25-årige mand blev desuden fundet i besiddelse af en joint.

Det hele blev beslaglagt og de to mænd blev sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

Aggressiv far anholdt i daginstitution

Torsdag kl. 08.53 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en daginstitution i Aarhus V, hvor en far til en af børnene var aggressiv og opførte sig truende over for andre personer på stedet. Da personalet forsøgte at bortvise manden opstod der tumult, og politiet blev kontaktet.

Da politiet ankom til stedet, blev den 38-årige mand anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, idet han gjorde kraftig modstand i forbindelse med anholdelsen.

Da manden ankom til politigården i Aarhus, blev han under visitation fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvorfor han også blev sigtet for narkobesiddelse.

**

Stjal hårprodukter fra Normal

Torsdag kl. 12.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Normal på Søndergade i Aarhus C, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv. Vagten havde set manden tage flere hårprodukter, putte dem ned i sin rygsæk og herefter forlade butikken uden at betale for noget.

Manden blev herefter tilbageholdt af vagterne, der kontaktede politiet. Da betjentene ankom til stedet, blev den 26-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri, og alle de stjålne varer blev leveret tilbage til butikken.

**

Færdsel

Torsdag kl. 06.42 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup, da seks biler, ført af en 50-årig mand, en 58-årig mand, en 26-årig mand, en 33-årig kvinde, en 44-årig mand og en 26-årig kvinde, kørte sammen i et harmonikasammenstød i forbindelse med køkørsel på stedet. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Torsdag kl. 07.42 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus N, hvor en kassevogn, ført af en 49-årig kvinde, blev påkørt af en lastbil, der blev ført af en 62-årig mand. Begge parter blev tilset i en ambulance på stedet, men ingen af dem var umiddelbart kommet noget til.

Torsdag kl. 17.31 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Jægergårdsgade i Aarhus C.

Torsdag kl. 17.35 blev en 45-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Viby Torv i Viby.

Torsdag kl. 19.38 blev en 32-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Sønder Allé i Aarhus C.

Torsdag kl. 21.43 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Nyløkkevej i Malling.

Torsdag kl. 22.18 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Fuglebakkevej i Aarhus V. En 71-årig mandlig bilist kom kørende ad Vestre Ringgade, da han i krydset ved Fuglebakkevej kørte frem for rødt lys og påkørte en 22-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 71-årige mand blev sigtet for kørsel frem for rødt lys.

Natten til fredag kl. 03.45 skete der et færdselsuheld på Ramskovvej i Grenaa, hvor en 18-årig mandlig bilist mistede herredømmet over bilen, der væltede rundt på taget og endte ude på en mark. Der havde været tre personer i bilen, der alle slap uskadt fra uheldet. Det viste sig dog, at den 18-årige mand havde stjålet sin mormors bil, at han var påvirket af narkotika og desuden ikke havde noget kørekort. Han blev derfor anholdt og sigtet for både brugstyveri af bil, narkokørsel, besiddelse af narkotika og kørsel uden førerret.

Natten til fredag kl. 04.22 skete der et færdselsuheld på Nålemagervej i Randers NV, hvor en bil påkørte et helleanlæg i krydset ved Hobrovej. En borger, der boede i nærheden, var vidne til uheldet og tog kontakt til manden, der sad i bilen. Ifølge borgeren var manden tydeligt spirituspåvirket, men da borgeren ville ringe til politiet, løb manden pludselig fra stedet. Han blev dog fundet kort efter, da den samme borger så ham gå på Viborgvej. Den 22-årige mand blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Byleddet i Brabrand begået torsdag mellem kl. 08.00 og kl. 15.35
  • På Wilstersgade i Aarhus C begået mellem mandag den 16/5 kl. 10.30 og torsdag den 19/5 kl. 16.30
  • På Niels W. Gades Vej i Aarhus C begået torsdag den 19/5 kl. 17.46

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

15. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

14. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. april 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

13. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds