Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. oktober 2021 10:28

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 20. oktober 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

Ældre kvinder snydt til at udlevere kort og koder

Tirsdag fik Østjyllands Politi to anmeldelser fra ældre kvinder, der på to forskellige måder var blevet snydt til at udlevere deres dankort og kode til en fremmed mand.

Tirsdag ved middagstid kom en 84-årig kvinde ind i ekspeditionen på politigården i Aarhus for at anmelde, at hun var blevet udsat for bedraget dagen forinden.

Den 84-årige kvinde forklarede, at hun mandag ved 12-tiden var blevet kontaktet på sin bopæl i Risskov af en ukendt mand, der bad om lov til at kigge på hendes computer. Manden gik med ind i lejligheden, og kvinden viste ham hen til computeren, der var slukket.

Ifølge kvinde satte manden sig ved computeren og pegede derefter på fastnettelefonen, som han bad hende om at lade være med at benytte. Efter lidt tid bad manden om at få hendes bankkort, hvilket hun udleverede, og kort tid efter bad han også om hendes pinkode, som hun også udleverede.

Kort tid efter forlod manden huset, og kvinden tænkte ikke mere over dette, indtil hun blev kontaktet af sin bank, der oplyste, at der havde været atypiske hævninger af flere tusinde kroner på hendes konto, hvorfor de havde spærret kortet. Banken vejledte herefter kvinden til at anmelde bedrageriet til politiet.

Ældre kvinde kontaktet af falsk bankmand

Tirsdag ved 13-tiden gik det ud over en 88-årig kvinde fra Risskov, der blev ringet op af en mand, der oplyste, at han ringede fra hendes bank for at gøre hende opmærksom på, at nogen uretmæssigt havde hævet 10.000 kroner på hendes konto.

”Bankmanden” ville derfor sende en medarbejder ud til kvinden for at hente hendes dankort og pinkode, som han forklarede hende, at banken skulle bruge for at spærre kortet. Ca. en halv time senere dukkede en mand op på kvindens bopæl, og hun gav ham både dankort og kode.

En times tid senere kontaktede kvinden sin søn for at fortælle om opkaldet fra banken, og han fattede med det samme mistanke og fik spærret kortet. På dette tidspunkt var der dog allerede blevet hævet penge fra kortet to gange.

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har desværre igen de seneste dage set flere sager, hvor ældre kvinder er blevet snydt til at udlevere deres kort og koder. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

Kørte rundt med narkosalgsposer i bilen

Tirsdag kl. 18.04 blev en patrulje på Vejlby Centervej i Risskov opmærksom på en bil, som betjentene ønskede at se lidt nærmere på. Bilen blev standset ved parkeringspladsen foran Vejlby Risskov Hallen, og betjentene tog kontakt til den 18-årige mand, der sad bag rattet. 

Betjentene kunne med det samme konstatere, at der lugtede kraftigt af hash i bilen, og den 18-årige mand blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med henblik på visitation af ham og ransagning af bilen.

Under visitationen blev den 18-årige mand fundet i besiddelse af et større kontantbeløb, og ved ransagningen af bilen blev der fundet flere salgsposer med skunk og hash. Den 18-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 18.34 skete der er færdselsuheld på Stadion Allé i Aarhus C. En 32-årig mand var i færd med at sætte sin datter ind på bagsædet af sin bil, da en anden bil kom kørende i høj fart og ramte bildøren og var tæt på også at ramme den 32-årige mand. Føreren af bilen fortsatte herefter fra stedet i retning mod byen. Der skete kun mindre materiel skade som følge af påkørslen.

Tirsdag kl. 19.50 skete der et færdselsuheld på Åbrovej i Ørum Djurs. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Åbrovej, da hans bil skred ud i en højrekurve, hvorefter han kørte sammen med en varebil, der blev ført af en 73-årig kvinde. Begge bliver blev skadede, men der skete umiddelbart ingen personskade. Det viste sig efterfølgende, at den 30-årige mand var spirituspåvirket, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Tirsdag kl. 21.04 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV, da en 26-årig kvindelig bilist på grund af aquaplaning mistede herredømmet over sin bil og kørte ind i autoværnet. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade som følge af uheldet.

Natten til onsdag kl. 03.30 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Graven i Aarhus C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Ålundsvej i Egå begået mellem lørdag den 16/10 kl. 14.00 og tirsdag den 19/10 kl. 16.00
  • På Illerupvej i Aarhus N begået tirsdag den 19/10 mellem kl. 16.30 og kl. 21.55
  • På Hadbjergvej i Vinterslev, Hadbjerg begået tirsdag den 19/10 mellem kl. 15.00 og kl. 22.15
  • På H.C. Andersens Vej i Åbyhøj begået onsdag den 20/10 kl. 05.07

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.