Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. september 2024 12:43

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 20. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Faldt i søvn bag rattet og forårsagede uheld på motorvejen

Torsdag morgen opstod der flere kilometers kø på Nordjyske Motorvej i forbindelse med et færdselsuheld nær Trige.

 

Ifølge anmeldelsen, som politiet modtog kl. 07.25, var uheldet opstået, da en 48-årig mandlig bilist angiveligt faldt i søvn bag rattet og i den forbindelse kørte ind i den forankørende.

 

Ved politiets ankomst til stedet var der allerede flere kilometers kø, men ingen personer var umiddelbart kommet alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

 

Den 48-årige mandlige bilist blev sigtet i sagen – både for ikke at have holdt nok afstand til den forankørende og for at have ført bil i en uforsvarlig tilstand – og politiet blev på stedet et par timer og hjalp med at få afviklet motorvejskøen i morgentrafikken.

 

**

 

Mandlig bilist fik ildebefindende og kørte galt

Østjyllands Politi modtog torsdag morgen kl. 08.40 en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld på Hadsundvej i det nordøstlige Randers, hvor en bilist var kørt i grøften i et solouheld.

 

Ifølge anmeldelsen befandt en livløs person sig i bilen, som et vidne fik øje på, inden flere vidner kom til og hjalp med at få bilisten trukket ud af køretøjet, mens myndighederne blev tilkaldt.

 

Ved politiets ankomst til stedet nogle minutter senere var brandvæsenet og sundhedsmyndighederne netop ankommet og i gang med at yde livreddende førstehjælp, mens politiet opsatte afspærring på Hadsundvej i begge retninger.

 

Den mandlige bilist – en 48-årig mand – havde angiveligt fået et form for ildebefindende, da han var kommet kørende i sin bil i nordgående retning og i den forbindelse mistede herredømmet, inden hans køretøj endte i grøften i modsatte side af vejen.

 

Han blev efterfølgende kørt med ambulance til hospitalet i kritisk tilstand.

 

De pårørende er underrettet om sagen og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger om mandens tilstand.

 

**

 

Mand druknet i havnen i Aarhus

Torsdag aften kl. 22.05 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mandlig bilist var kørt i havnebassinet ud for Hveensgade i Aarhus C.

 

Flere patruljer, brandvæsenet og en ambulance blev sendt til stedet, hvor flere havde overværet episoden og hørt et højt plask, inden bilens lygter ifølge en af anmeldelserne efterfølgende kunne ses i vandet.

 

Få minutter senere fandt nogle dykkere et køretøj på bunden af havnen, hvorefter en 66-årig mand blev bjærget fri og reddet op på land kl. 22.34.

 

Den 66-årige blev kørt med ambulance til hospitalet. Han blev kort efter erklæret død. De pårørende blev underrettet om episoden af politiet.

 

Det er politiets formodning, at der hverken er tale om en kriminel handling eller en ulykke, men en tragisk hændelse. Ingen øvrige personer befandt sig umiddelbart i nærheden af bilen, da den kørte i vandet, og der var ingen tegn på, at der lå en kriminel handling eller et strafbart forhold bag mandens død.

 

Østjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

**

 

Mand fundet død i vandet på Norddjurs

En gruppe personer var torsdag formiddag ude at sejle nær Voer Færgehavn ved Ørsted på det nordlige Djursland, da de opdagede en livløs person, som lå i vandet.

 

Politiet blev gjort bekendt med sagen kl. 11.11, og flere patruljer blev derfor sendt til stedet sammen med en ambulance, mens gruppen af personer fik hjulpet personen ind på land.

 

Ved myndighedernes ankomst blev der ydet livreddende førstehjælp til vedkommende, hvis liv dog ikke stod til at redde. Der var tale om en 68-årig mand, som blev erklæret død på stedet.

 

Østjyllands Politi har ingen formodning om, at der er blevet begået et strafbart forhold i forbindelse med den 68-årige mands død, og omstændighederne omkring dødsfaldet virkede umiddelbart ikke mistænkelige.

 

De pårørende er underrettet om episoden og Østjyllands Politi efterforsker sagen med henblik på at forsøge at få endeligt klarlagt, om hvad der har forårsaget mandens død. Politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Hørhavevej i Højbjerg begået mellem onsdag d. 18/9 og torsdag d. 19/9 kl. 07.30
  • På Flintebakken i Risskov begået torsdag d. 19/9 mellem kl. 11.30 og kl. 13.44
  • På Bærmosehøjen i Trige begået torsdag d. 19/9 mellem kl. 07.00 og kl. 13.55
  • På Pilegårdsvej i Hasselager begået torsdag d. 19/9 mellem kl. 08.00 og kl. 15.45

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.