Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

22. februar 2024 14:13

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 09.30

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 09.30 en 19-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for at have begået grov vold i forbindelse med et overfald på en 23-årig mand.

 

Overfaldet fandt sted den 13. februar kl. 14.45 på en adresse i Aarhus N, hvor den 19-årige i forening med to øvrige gerningsmænd slog og sparkede den forurettede flere gange i hovedet og på kroppen, hvormed han kom alvorligt til skade.

 

Den 19-årige blev anholdt onsdag formiddag kl. 10.09 på en adresse i Brabrand.

 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør af hensyn til sagens efterforskning, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 12.00 en 41-årig udenlandsk kvinde i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Hun er sigtet for at have arbejdet og opholdt sig ulovligt i landet.

 

Den 41-årige kvinde, der er thailandsk statsborger, blev truffet på en massageklinik i Aarhus C mandag aften kl. 19.30 i forbindelse med, at betjente fra Østjyllands Politis udlændingeafdeling foretog bordelkontrol på stedet.

 

Da kvindens visum var udløbet, blev hun anholdt, sigtet for ulovligt ophold og ulovligt arbejde. Sagen blev efterfølgende forelagt Center Mod Menneskehandel, men kvinden vurderes ikke til at være blevet udsat for menneskehandel.

 

Anklagemyndigheden vil i medfør af udlændingeloven anmode retten om varetægtsfængsling med henblik på at få effektueret udvisningen af kvinden. Den 41-årige har erkendt sig skyldig og vedtaget to bøder i sagen.

 

Østjyllands Politi har ikke umiddelbart yderligere kommentarer.

 

**

 

Nyt døgn med mange sidespejlstyverier

Det seneste døgn har endnu en gang budt på en lang række anmeldelser om tyveri fra biler, herunder særligt tyveri af sidespejle.

 

Østjyllands Politi har modtaget hele 44 nye anmeldelser om tyveri fra personbiler, hvoraf 35 af anmeldelserne omhandler tyveri af sidespejle.

 

Særligt sidespejle på Teslaer er populære hos gerningsmændene, men også øvrige dyrere bilmærker såsom BMW og Mercedes har været ramt.

 

Det seneste døgns anmeldelser er primært kommet fra bilejere i de aarhusianske bydele Tilst og Viby J, men politiet har også fået enkelte anmeldelser fra de i forvejen tyveriramte bydele.

 

Vi hører stadig gerne fra borgere, der måtte ligge inde med viden eller videoovervågning fra deres bil eller bopæl, og vi gør desuden opmærksom på, at videoovervågning ikke må deles på de sociale medier eller i pressen. Den slags er ulovligt og dermed også strafbart, da det er en overtrædelse af persondataloven.

 

Send det i stedet til politiet, så vi kan bruge det i vores efterforskning af de mange tyveriforhold – og ring til os på telefonnummer 114, hvis du har viden om de mange nuværende tyverier af sidespejle.

 

**

 

Uroligheder i Bispehaven og påkørsel af tilfældig fodgænger

Tirsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi kort før kl. 15.00 en lang række anmeldelser om, at der foregik nogle uroligheder i boligområdet Bispehaven i det vestlige Aarhus.

 

Ifølge anmeldelserne var der tale om en form for uoverensstemmelser mellem nogle yngre mænd, hvoraf nogle af dem befandt sig i et køretøj, mens andre var til fods og angiveligt havde slået/kastet med ting mod køretøjet.

 

Undervejs i urolighederne påkørte føreren af det pågældende køretøj en 66-årig mand, som tilfældigt kom gående på fortovet på Hasle Centervej, hvor balladen mellem personerne udspillede sig. Flere vidner overværede episoden og påkørslen.

 

Flere patruljer blev sendt til stedet, inden et større område blev afspærret, for at politiet kunne undersøge forholdene nærmere. Den 66-årige mand modtog behandling i en ambulance og blev kørt til hospitalet. Han er ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

 

Kort tid efter blev en 39-årig mandlig bilist anholdt, sigtet for personpåkørslen, mens den anvendte bil blev beslaglagt jf. loven om vanvidskørsel. Østjyllands Politi arbejder fortsat med efterforskningen af det samlede sagsforløb.

 

Det er Østjyllands Politis nuværende formodning, at der er tale om et internt personopgør, som førte til gårsdagens uroligheder, og der er intet, der tyder på, at episoden er relateret til bandemiljøet.

 

**

 

Havdekanonslag og kniv

En 19-årig mand blev onsdag kl. 12.00 sigtet for lidt forskelligt, da en patrulje fra Østjyllands Politi kom i kontakt med ham på Jernbanegade i Randers C nær togstationen.

 

Den 19-årige blev fundet i besiddelse af et kanonslag, hvorfor han blev sigtet for at have overtrådt fyrværkeriloven. Han blev derudover også fundet i besiddelse af en kniv, som han blev sigtet for at være i besiddelse af på et offentligt tilgængeligt sted uden et anerkendelsesværdigt formål.

 

Da den 19-årige mand desuden ikke ønskede at oplyse sit navn til politiet i første omgang, blev han også sigtet for at nægte dette jf. retsplejeloven. Både kniv og kanonslag blev beslaglagt.

 

**

 

Hærværk mod slikbutik

Østjyllands Politi modtog onsdag aften kl. 18.49 en anmeldelse om, at der var blevet begået hærværk mod en slikbutik på Østervold i Randers C.

 

Ifølge anmeldelsen var der blevet affyret en pulverslukker på stedet, inden gerningsmanden flygtede fra stedet i et hvidt køretøj.

 

En patrulje blev sendt til stedet for at foretage sporsikring og indhente videoovervågning, og sagen vil nu blive efterforsket nærmere med henblik på at få identificeret en gerningsmand og identificeret et muligt motiv til hærværket.

 

**

 

Forsøgte at flygte fra politiet på knallert

En patrulje fra Østjyllands Politi forsøgte onsdag aften omkring kl. 19.15 at bringe en ung mandlig knallertfører til standsning, da denne kom kørende i Grenaa uden hverken hjelm eller lys.

 

Føreren ønskede dog ikke at tale med politiet, hvorfor han forsøgte at flygte. Flugten var dog kortvarig, da den 17-årige mandlige fører blev bragt til standsning få øjeblikke senere på August Krogs Vej.

 

Foruden sigtelserne for at køre uden hjelm og lys, blev den 17-årige også sigtet for lov om euforiserende stoffer, da han blev fundet i besiddelse af flere gram hash.

 

Den 17-årige blev yderligere sigtet for kørsel uden førerret og for at have overtrådt færdselsloven undervejs i sin flugt ved blandt andet at køre på fortovet og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

 

**

 

16-årige piger kørte bil og blev anholdt

To yngre piger kom onsdag aften kl. 23.15 kørende i en bil, da en patrulje ønskede at komme i kontakt med dem på Hasle Ringvej.

 

I den forbindelse standsede bilen i en buslomme på Randersvej, hvorefter den ene af de to piger flygtede fra stedet til fods trods gentagne formaninger fra politiet om at standse. Flugten gik i nordvestlig retning over både kørebane og letbanesporet på Randersvej.

 

Ved en nærtliggende tankstation lykkedes det betjentene at få indhentet pigen. Her blev hun ilagt håndjern med den fornødne magt og sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet.

 

De to piger – begge 16 år gamle – blev sigtet for kørsel uden førerret og sagen efterfølgende overdraget til de sociale myndigheder.

 

**

 

Bygningsbrand i Grenaa

Østjyllands Politi modtog natten til torsdag kl. 01.15 en anmeldelse om, at der var opstået brand i en bolig på Lillegade i Grenaa.

 

En patrulje og brandvæsenet blev sendt til stedet, hvor personerne allerede ved politiets ankomst var blevet evakueret fra bygningen, der var overtændt.

 

Ingen personer var umiddelbart kommet til skade i forbindelse med branden, der formentligt var opstået i forbindelse med noget madlavning, hvormed branden havde spredt sig fra et komfur og via emhætten op gennem tagkonstruktionen på bygningen.

 

**

 

Færdsel

En 28-årig mandlig bilist blev onsdag formiddag kl. 11.50 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi og sigtet for kørsel uden førerret, da han kom kørende i bil på Randersvej i Helstrup uden gyldigt kørekort.

 

Onsdag eftermiddag kl. 13.55 blev et køretøj tilbageholdt af politiet på Viborgvej i Randers NV, da det afgav kraftig røg og lugt fra udstødningen Politiets kontrol viste, at der var blevet foretaget konstruktive ændringer af køretøjets forureningsbegrænsende udstyr, og bilen, der tilhørte en 22-årig mand, som også var føreren, blev derfor beslaglagt og indbragt til nærmere undersøgelser. Den 22-årige blev sigtet for manipulation af køretøjets udstyr.

 

En 31-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 00.53 sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset på Jernaldervej i Aarhus V uden gyldigt kørekort.

 

En 39-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 02.10 anholdt, sigtet for narkokørsel. Den 39-årige blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Kildeagersøvej i Hasselager, hvor han kørte bil i påvirket tilstand. Han blev desuden sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger ved ikke at standse, da han blev bedt om dette.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Rungstedvej i Aarhus C begået onsdag d. 21/2 kl. 17.21
  • På Saralyst Allé i Højbjerg begået onsdag d. 21/2 mellem kl. 17.30 og kl. 18.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

22. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra søndag den 21. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

20. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra OEstjyllands Politi loerdag den 20. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.