Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

22. oktober 2024 15:44

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 10.00

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstillede tirsdag kl. 10.00 en 48-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for flere tilfælde af indbrud og blev anholdt mandag formiddag.

 

Den 48-årige mand blev anholdt på en adresse i Aarhus C i forbindelse med en anmeldelse om et igangværende indbrud på stedet. Han er desuden sigtet for flere andre indbrud i Aarhus.

 

Ved grundlovsforhøret blev den 48-årige mand varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

 

**

 

Fodboldkamp i Aarhus med flere tilbageholdte mænd

Forud for mandagens fodboldkamp i Aarhus kl. 19.00 mellem AGF og Brøndby IF modtog Østjyllands Politi allerede omkring kl. 15.00 flere anmeldelser fra borgere, der havde set en mindre gruppe af personer med tilknytning til udebaneholdet lave uorden og hærværk i området omkring Frederiksbjerg.

 

Ifølge anmeldelserne var mændene maskerede, mens de udviste en truende adfærd i området, og flere patruljer blev derfor straks sendt i retning af stedet for at få kontakt til uromagerne.

 

Ifølge politiets oplysninger var mændene angiveligt flygtet fra Sankt Pauls Kirkeplads på Frederiksbjerg og via Skanseparken i retning mod det centrale Aarhus, hvorfor de formentligt snart ville lande i armene på ordensmagten.

 

Kort tid efter traf politiet en gruppe af maskerede personer, som passede på signalementet fra borgerne. Personerne blev truffet på Dynkarken i Aarhus C, lige ude foran Politigården, og i alt otte mænd blev efterfølgende tilbageholdt på politiloven. Mændene havde alle relation til udebaneholdet.

 

Flere af de maskerede mænd var idømt et nationalt karantæneforbud mod at opholde sig på eller i nærheden af stadion i forbindelse med fodboldkampe, og de blev derudover også sigtet for narkobesiddelse i form af hash og kokain, hærværk, affyring af fyrværkeri og for at have overtrådt maskeringsforbuddet.

 

De i alt otte mænd blev løsladt efter kampens slutfløjt og fulgt retur til de busser, som efterfølgende skulle køre dem hjem til Sjælland.

 

Undervejs i fodboldkampen blev flere forskellige personer på hjemmebanetribunerne også sigtet for besiddelse af narko og for at overtræde maskeringsforbuddet i forbindelse med, at der blev affyret en del fyrværkeri. Yderligere sigtelser kan tilkomme på et senere tidspunkt.

 

Foruden urolighederne i optakten til fodboldkampen blev arrangementet afviklet i god ro og orden set med politiets øjne.

 

**

 

Uheld mellem to køretøjer påvirkede morgentrafikken i Aarhus N

Mandag morgen kl. 10.09 modtog Østjyllands Politi via 112 en anmeldelse om, at der var opstået et alvorligt færdselsuheld mellem to køretøjer på Randersvej i Aarhus N i krydset med Nehrus Allé.

 

Flere patruljer blev sendt til stedet sammen med brandvæsenet og sundhedsmyndighederne, mens Letbanen og den øvrige trafik på Randersvej i sydgående retning blev standset.

 

Ifølge politiets oplysninger opstod uheldet angiveligt ved, at føreren af en varebil fik en form for ildebefindende, hvorefter han påkørte en kvindelig bilist.

 

I kvindens bil befandt to børn sig også, og alle fire involverede personer blev efterfølgende kørt til kontrol på hospitalet. Der var ikke umiddelbart meldinger om yderligere tilskadekomst, og de tre personer i personbilen blev udskrevet kort tid efter, mens den 55-årige mandlige fører af varebilen blev indlagt til observation.

 

Morgentrafikken i det nordlige Aarhus blev påvirket i godt en times tid, inden myndighederne fik ryddet uheldsstedet og forlod området. Ingen personer er på nuværende tidspunkt sigtet i sagen.

 

**

 

Skubbede til togpersonale og blev anholdt

Østjyllands Politi modtog tidligt mandag morgen kl. 07.20 en anmeldelse om, at en kvindelig togansat på Hovedbanegården i Aarhus C var blevet skubbet omkuld af en kvindelig togpassager efter en kortere forudgående konfrontation mellem de to parter.

 

Ifølge anmeldelsen havde den ansatte på stedet bedt den kvindelige passager om ikke at ryge på perronen, da dette ikke var tilladt, hvorefter den kvindelige passager havde skubbet den ansatte omkuld.

 

En patrulje fra Østjyllands Politi var kort tid efter fremme på stedet og fik fat på den formodede gerningsmand. Vedkommende – en 24-årig kvinde – blev sigtet for at have begået vold mod nogen i offentlig tjeneste og ilagt håndjern og anholdt.

 

Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Baunevej i Hasselager begået onsdag d. 16/10 mellem kl. 03.00 og kl. 07.30
  • På Adolph Meyers Vej i Aarhus C begået mandag d. 16/10 kl. 10.16
  • På Chr. Wærums Gade i Aarhus C begået mandag d. 21/10 mellem kl. 14.15 og kl. 14.40

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. oktober 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. oktober 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. oktober 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.