Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

22. september 2023 13:02

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 08.15 en 21-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for at have indsmuglet og videredistribueret mindst 15 kilo ketamin, som er blevet opdaget i forbindelse med kontrol af pakkepost.

Den 21-årige mand blev anholdt torsdag morgen ved sin bopæl i Aarhus, hvor han blev sigtet for tre forskellige forhold af ketamin-forsendelser.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved dagens grundlovsforhør, og Østjyllands Politi har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Stjålet cykel førte til narkofund

En 32-årig mand kontaktede torsdag morgen kl. 08.46 Østjyllands Politi og fortalte, at han med hundrede procents sikkerhed havde fundet sin stjålne ladcykel, som stod parkeret ved en fremmed adressen.

Cyklen var rigtigt nok meldt stjålet i politiets systemer for nogle dage siden, og en patrulje fra Østjyllands Politi blev derfor straks sendt til den omhandlende adresse i Grenaa, hvor borgeren havde udfundet sin ladcykel.

Ved patruljens ankomst til stedet fik betjentene en mistanke om, at der også befandt sig euforiserende stoffer på adressen – og under en efterfølgende ransagning af huset og en tilhørende garage fandt politiet frem til flere gram amfetamin.

To mænd i alderen 15 og 41 år med tilknytning til adressen blev anholdt, sigtet for forsøg på salg af narko.

En 47-årig mand blev i samme forbindelse sigtet for besiddelse af narko og for at overtræde våbenloven, da han havde befundet sig på adressen og under en visitation blev fundet i besiddelse af en mindre mængde amfetamin og et knojern.

 

**

 

23-årig mand sigtet for vanrøgt af hund 

Fredag morgen lidt over kl. 08.00 tog Østjyllands Politi ud til en lejlighed i Åbyhøj for at undersøge en anmeldelse om, at en hund blev mishandlet på stedet. 

På adressen traf betjentene den 23-årige beboer og hans hund, og da hunden ikke så ud til at have det godt, blev den fjernet fra ejeren og kørt til dyrlægen. Her var vurderingen, at hunden var i sådan en tilstand, at den skulle aflives på stedet. 

Den 23-årige er sigtet for overtrædelse af dyrevelfærdsloven, og Østjyllands Politis afdeling for Særlige Sager efterforsker nu sagen nærmere. 

Der florerer flere opslag på Facebook med billeder af den 23-årige, der angiveligt ses kaste med hunden, og det har afstedkommet en del anmeldelser til politiet. Østjyllands Politi er bekendt med opslaget, og man skal altså ikke ringe til politiet, hvis man ser billederne og opslaget. 

Derudover opfordrer Østjyllands Politi til, at man lader politiet tage sig af sagen og ikke deler billeder af manden eller bringer hans navn og lignende.  

På nuværende tidspunkt kan politiet ikke oplyse yderligere detaljer om sagen.

 

**

 

Genbrugsstation lukket efter fund af kemikalier

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 17.41 en anmeldelse om, at en medarbejder på Feldballe Genbrugsstation var blevet utilpas – angiveligt efter at have håndteret nogle kemikalier, som var blevet afleveret på genbrugsstationen. 

Både politi, brandvæsen og Beredskabsstyrelsen rykkede ud for at undersøge sagen nærmere, og genbrugsstationen blev efterfølgende afspærret, mens myndighederne arbejdede på stedet.

Fredag morgen ankom EOD – Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste - da nogle af kemikalierne af sikkerhedsmæssige årsager skulle sprænges væk. Det skete ved en kontrolleret sprængning på genbrugspladsen.

De øvrige kemikalier vil blive manuelt fjernet med hjælp fra eksperter, og indtil alle kemikalierne er væk, er genbrugsstationen lukket for offentlig adgang. 

Det viste sig, at kemikalierne stammede fra en skole, og at det var en medarbejder, der havde afleveret dem på genbrugspladsen i forbindelse med oprydning på skolen. Østjyllands Politi har været i kontakt med den pågældende medarbejder.

Ingen er på nuværende tidspunkt sigtet i sagen, som nu undersøges nærmere. 

**

 

Røveriforsøg mislykkedes og gerningsmand blev anholdt

Torsdag formiddag kl. 11.05 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et forsøg på røveri, som netop var blevet begået mod en forretning på Sønderborggade i Aarhus C.

Ifølge anmeldelsen var en butiksansat netop fulgt efter gerningsmanden til fods, som kort forinden angiveligt havde forsøgt at true sig til kontanter med trusler om, at han var bevæbnet. Da kasseapparatet var næsten tomt, havde gerningsmanden dog forladt stedet uden at tage kontanter med sig. 

Efter godt end en kilometers løbetur lykkedes det den butiksansatte at få indhentet gerningsmanden i krydset mellem Rosenvangs Allé og Edisonsvej, hvorefter politiet ankom til stedet og overtog håndteringen af den 47-årige mand.

Under en visitation blev den 47-årige fundet i besiddelse af en skruetrækker, og han blev derfor sigtet for forsøg på røveri mod forretningen og for to gange trusler på livet mod den butiksansatte og en tilfældigt forbipasserende. 

 

**

 

To personer anholdt efter narkofund i lejlighed

På baggrund af et tip til politiet tog Østjyllands Politis Specialpatrulje torsdag eftermiddag ud til en adresse i Risskov, hvorfra der angiveligt skulle blive solgt kokain og opbevaret narko.

Ved betjentenes ankomst til stedet observerede politiet en ung mand, der pludselig løb fra stedet i høj fart. Han blev eftersat i både bil og til fods og anholdt efter ca. 300 meter.

Den anholdte viste sig at være en 20-årig mand med tilknytning til den adresse, hvor Specialpatruljen var på vej hen for at undersøge tippet nærmere.

I lejligheden befandt en 19-årig kvinde sig, og under en efterfølgende ransagning af stedet fandt politiet flere forskellige salgsposer indeholdende kokain samt en plade hash.

De to unge mennesker blev begge sigtet for både salg af narko og forsøg på salg af narko. De blev begge anholdt og desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da betjentene under ransagningen fandt en dolk i skede, som lå i en rygsæk med en bunke kontanter.

**

 

Kørte med kokain og uden gyldigt kørekort

En patrulje fra Østjyllands Politi tog torsdag aften kl. 21.02 kontakt til føreren af en bil, der kom kørende på Hobrovej i Randers.

Da føreren – en 30-årig mand – ikke kunne fremvise et gyldigt kørekort, blev han sigtet for at køre bil uden tilladelse.

På bagsædet sad en 36-årig mand, som under en efterfølgende visitation blev fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain fordelt på nogle små poser. Han blev derfor sigtet for forsøg på salg af narko.

Nøglen til bilen blev desuden taget med af politiet, da bilen ikke tilhørt nogen af de i alt tre personer, som kørte rundt i den. 

**

 

Færdsel

En 25-årig mand blev torsdag kl. 11.07 sigtet og anholdt for narkokørsel, da han kom kørende på knallert på Nordre Fælledvej i Randers NØ under påvirkning af euforiserende stoffer. Knallerten blev desuden medbragt til politistationen til nærmere undersøgelser efter mistanke hos politiet om, at der var blevet foretaget konstruktive ændringer på den, da den umiddelbart kunne køre en del hurtigere end den tilladte hastighed, hvilket den 25-årige derfor også blev sigtet for. 

Torsdag kl. 19.33 skete der et færdselsuheld på Morten Borups Gade i Aarhus C i krydset med Ferderiks Allé, hvor to køretøjer stødte sammen i et mindre færdselsuheld. Ingen personer kom umiddelbart til skade, og der skete begrænset med materiel skade i forbindelse med episoden.

Torsdag kl. 20.18 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej nær Randers SV i nordgående retning. En spirituspåvirket 42-årig mandlig bilist kørte op i bagenden af en forankørende anhænger, der var monteret på en sættevogn ført af en 37-årig mand. Den 42-årige blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

En 15-årig dreng blev torsdag kl. 21.48 sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, da han på knallert forsøgte at flygte fra en politipatrulje. Bag på sad desuden en passager uden hjelm, som var årsagen til, at en patrulje gerne ville i kontakt med personerne, da de kom kørende på Mariagervej i Randers C.

Fredag kl. 06.47 skete der et færdselsuheld på Strandvejen i Aarhus C i krydset med Sumatravej, hvor en 51-årig mandlig bilist kørte ud for ubetinget vigepligt og påkørte en 37-årig mandlig cyklist. Den 51-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, men ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i politikredsen:
På Postvej i Hinnerup begået torsdag d. 21/9 kl. 03.30
På Skt. Pauls Kirkeplads i Aarhus C begået mellem onsdag d. 13/9 kl. 10.00 og lørdag d. 16/9 kl. 20.00
På Parkvangen i Solbjerg begået mellem mandag d. 18/9 kl. 07.00 og torsdag d. 21/9 kl. 21.00
På Lykkesholms Allé begået torsdag d. 21/9 mellem kl. 07.05 og kl. 21.30
På Damvej i Sabro begået mellem søndag d. 17/9 kl. 07.00 og torsdag d. 21/9 kl. 22.20
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

2. december 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 2. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

1. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

30. november 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. november 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.