Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

23. september 2024 13:18

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Ulovlig parkering førte til flere forskellige sager med yngre mand

En patrulje fra Østjyllands Politi kom søndag eftermiddag kørende i det nordlige Aarhus, da betjentene observerede en bil, der holdt uhensigtsmæssigt parkeret ved en vendeplads på Åvænget i Egå.

 

Betjentene besluttede sig for at rette henvendelse til ejeren af køretøjet, som blev identificeret som en 18-årig mand med bopæl i det nærtliggende boligområde.

 

Ved betjentenes ankomst til mandens adresse lugtede der kraftigt af hash, og da døren blev åbnet lå der også en halv joint synligt fremme, hvorfor politiet besluttede sig for at foretage en ransagning af bopælen.

 

Under ransagning fandt betjentene flere pølsemandsposer med hash, som tilsammen blev kontrolvejet til mere end 100 gram. Den 18-årige mand blev sigtet for besiddelse af narko og det udfundne narko blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion.

 

Senere på søndagen kl. 15.42 blev den 18-årige mand bragt til standsning af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende i en bil på Rosenholmvej i Hornslet.

 

Den 18-årige blev i den forbindelse skønnet påvirket og sigtet for narkokørsel, og under en efterfølgende ransagning af hans køretøj fandt politiet flere salgsposer med i alt knap 100 gram hash, hvorfor han blev sigtet for forsøg på salg af narko og fik beslaglagt endnu en mængde narko fra politiet.

 

I forbindelse med sagen fra Hornslet blev den 18-årige mand anholdt og taget med til hospitalet for at få udtaget en blodprøve, inden han senere på dagen blev løsladt.

 

De to gode møder med politiet var åbenbart ikke nok for den 18-årige mand denne søndag, da han om aftenen kl. 19.46 endnu en gang blev bragt til standsning af en patrulje fra Østjyllands Politi – denne gang da han kom kørende på Nyringen i Risskov.

 

I sit tredje møde med politiet denne søndag havde den 18-årige ikke medbragt sit kørekort, og han fik derfor endnu en sigtelse til samlingen samt en bøde på 1000 kroner for det seneste forhold.

 

**

 

Påvirkede søndagstrafikanter anholdt

I flere forskellige tilfælde har patruljer fra Østjyllands Politi over det seneste døgns tid foretaget anholdelser af bilister, der er kommet kørende i spiritus- eller narkopåvirket tilstand på de østjyske veje.

 

Søndag formiddag kl. 10.17 rettede en patrulje henvendelse til en 32-årig mandlig bilist, der kom kørende på Venøvej i Tilst og så træt ud. Den 32-årige mand blev bragt til standsning og skønnet påvirket af alkohol, inden han fik foretaget en promilletest som viste, at han kørte med en promille over det tilladte.

 

Den 32-årige mand blev derfor sigtet for spirituskørsel og anholdt, inden han blev taget med til en blodprøveudtagning på hospitalet.

 

Lidt senere på formiddagen kl. 11.23 standsede en patrulje en 22-årig mandlig bilist, der kom kørende på Læstenvej i det nordvestlige Randers i narkopåvirket tilstand. Den 22-årige mand erkendte forholdet og blev anholdt. Han blev desuden sigtet for at køre bil uden et gyldigt kørekort.

 

I bilen hos den 22-årige mand sad en 21-årig kvinde som passager. Den 21-årige kvinde blev identificeret som værende ejeren af køretøjet. Hun blev derfor sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort og fik en bøde op 2.500 kroner.

 

På Grenåvej i det nordlige Aarhus standsede en patrulje fra Østjyllands Politi søndag aften kl. 20.46 en 25-årig mand, som blev skønnet påvirket af narko og fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain i sin bæltetaske. Han blev sigtet for narkokørsel og kørsel uden gyldigt kørekort og anholdt.

 

Foruden narko fandt politiet også på gulvet i bilen en kniv i et hals-etui, og den 25-årige mand blev derfor også sigtet for at have overtrådt knivloven. Både kniv og narko blev beslaglagt med henblik på konfiskation og destruktion.

 

Kl. 21.05 modtog politiet en anmeldelse om, at en motorvejsbilist i det sydvestlige Randers kørte bag en anden bilist, som muligvis var påvirket. En patrulje blev derfor sendt til stedet og kunne på Nordjyske Motorvej i nordgående retning standse vedkommende i afkørslen ved Haverslev.

 

Den pågældende bilist – en 27-årig mand – blev efterfølgende sigtet for narkokørsel og anholdt. Også han blev fundet i besiddelse af en kniv i bilens handskerum og sigtet for at have overtrådt knivloven. Kniven blev beslaglagt af politiet.

 

Natten til mandag kl. 00.10 blev en 26-årig mandlig bilist bragt til standsning på Århusvej i Randers SV og testet positiv for cannabis, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og anholdt. Den 26-årige mand havde både hash og to hobbyknive i sin taske, og han blev derfor også sigtet for at have overtrådt knivloven og loven om euforiserende stoffer. Både knive og hash blev beslaglagt. 

 

**

 

To unge mænd standset i stjålet køretøj

En patrulje fra Østjyllands Politi spottede natten til mandag et køretøj på tyske nummerplader, som udviste mistænkelig adfærd, da det kom kørende på Røndevej på Djursland i nordgående retning.

 

Patruljen var kommet kørende i sydgående retning, men foretog en u-vending og eftersatte køretøjet, som efterfølgende svingede til højre ad Ebeltoftvej og i samme forbindelse slukkede baglyset, mens føreren forsøgte at køre fra politiet i høj fart.

 

Et opslag i politiets systemer viste, at køretøjet var meldt stjålet nogle dage forinden fra en adresse i Tranbjerg J, hvorfor patruljen tændte udrykningssignalerne og eftersatte køretøjet.

 

Ved Øksenmøllevej standsede bilen dog pludseligt, hvorefter patruljen kørte op på siden af bilen, så betjentene kunne se, at føreren hoppede over på passagersædet, mens passageren hoppede om på bagsædet.

 

Politiet rettede efterfølgende henvendelse til de to mænd i bilen, som blev identificeret som værende henholdsvis 16 og 18 år. De blev begge sigtet for brugstyveri af køretøjet, mens den 16-årige blev sigtet for kørsel uden førerret. Nummerpladerne viste sig at være stjålet i Hornslet.

 

Begge de unge mænd blev anholdt og taget med på stationen til nærmere afhøring.

 

**

 

Bilbrand i Brabrand

Østjyllands Politi modtog natten til mandag kl. 04.05 en anmeldelse om, at var var opstået brand i et køretøj, som holdt parkeret på Stenaldervej i Brabrand.

 

Flere patruljer blev sammen med brandvæsenet sendt til stedet, hvor flammerne fra den brændende bil også havde medført nogle skader på et andet køretøj, som holdt parkeret ved siden af, før brandvæsenet fik slukket ilden nogle minutter efter anmeldelsen.

 

Politiet foretog sporsikring i området, men brandårsagen er endnu ikke klarlagt.

 

Sagen er fortsat under efterforskning og de berørte bilejere er blevet orienteret.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Ribesvej i Risskov begået mellem fredag d. 20/9 kl. 14.00 og søndag d. 22/9 kl. 11.00
  • På Sofienlundparken i Ulstrup begået mellem torsdag d. 12/9 kl. 14.00 og søndag d. 22/9 kl. 12.20
  • På Skovfaldet i Aarhus N begået mellem lørdag d. 21/9 kl. 13.00 og søndag d. 22/9 kl. 13.00
  • På Flakvej i Risskov begået mellem lørdag d. 21/9 kl. 07.45 og søndag d. 22/9 kl. 12.30
  • På Harald Selmers Vej i Risskov begået mellem fredag d. 20/9 kl. 16.15 og søndag d. 22/9 kl. 19.07
  • På Egevæksvej i Højbjerg begået mellem søndag d. 8/9 kl. 00.00 og fredag d. 13/9 kl. 00.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.