Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

31. august 2023 12:39

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. august 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

Ung mand snydt i pirattaxa

Da en 19-årig ung mand sent onsdag aften var på vej hjem fra byen, blev han omkring Klostertorvet i Aarhus C kontaktet af en mand i en bil, som tilbød ham et lift hjem.

Kontakten mellem de to personer skete omkring kl. 00.40, hvorefter den unge mand besluttede sig for at tage i mod tilbuddet om en køretur hjem.

Ifølge anmeldelsen røg chaufføren hash under hjemturen, og det var angiveligt ikke den eneste lovovertrædelse, han begik. Da den 19-årige kom hjem til sin lejlighed, opdagede han nemlig, at hans dankort var forsvundet, og selvom han skyndte sig at få det spærret, var der morgenen efter trukket et par tusinde kroner fra hans konti.

Vi har sagt det før og siger det gerne igen, igen: Tag ALDRIG en pirattaxa hjem fra byen – uanset, hvor fristende det end måtte være.

Vi ser desværre jævnligt, at yngre mennesker bliver franarret mange tusinde kroner, når de tager en køretur hjem fra byen med pirattaxa – og særligt under dette års festuge i Aarhus er vi opmærksomme på at advare mod pirattaxaer, som lukrerer på at stjæle og røve fra unge festtrætte mennesker, som gerne bare vil hurtigt og nemt hjem fra byen.

Desværre viser turene sig oftest at give langt flere problemer for de unge mennesker, end de har gavnet.

Planlæg på forhånd, hvordan du kommer hjem fra byen, og aftal evt. med en ven eller et familiemedlem, at du kan blive hentet, hvis ikke det er muligt for dig at tage en bus eller toget eller at finde en ledig almindelig taxa hjem. 

**

 

Foretog u-vendinger på motorvejen

Flere bilister ringede onsdag formiddag til Østjyllands Politi og fortalte, at de havde set en ældre kvindelig bilist foretage flere forskellige u-vendinger på Djurslandsmotorvejen i Lystrup.

En anmelder fik samtidig taget kontakt til kvinden, og ved politiets ankomst til stedet blev den 77-årige kvinde sigtet for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed.

Ingen personer kom til skade, og episoderne medførte ingen færdselsuheld. Det er pt. uklart, hvorfor kvinden foretog u-vendingerne, hvilket hun heller ikke umiddelbart selv var i stand til at redegøre for. Hun var ikke påvirket af hverken alkohol eller narkotika.

Kvindens bil blev beslaglagt i relation til reglerne om vanvidskørsel, og Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere for at få klarlagt et hændelsesforløb.

**

 

Drenge udsat for ubehagelig episode

Østjyllands Politi fik onsdag aften en anmeldelse fra en forælder til en 10-årig dreng, der fortalte, at hendes søn og hans jævnaldrende ven havde været udsat for en ubehagelig episode på Bjørnshøjvej i Trige. 

De to drenge var omkring kl. 18.30 kommet gående forbi Bakkegårdsskolen, da de angiveligt mødte tre unge mænd. Den ene af mændene kom ifølge den 10-årige med nogle ubehagelige kommentarer til ham og den anden dreng, og lige da de var på vej væk, fremviste han også noget, der lignede en kniv.

De to 10-årige blev bange og skyndte sig hjem og fortalte om episoden, hvorefter politiet blev kontaktet. En patrulje kørte efterfølgende til stedet, men de tre unge mænd var der ikke længere. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Færdsel:

En 47-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 10.35 formiddag anholdt, sigtet for spirituskørsel på Østermarksvej i Gjerlev J.

En 28-årig mandlig lastbilchauffør blev onsdag eftermiddag kl. 14.07 anholdt, sigtet for spirituskørsel på Logistikparken i Brabrand. 

En 31-årig mandlig bilist blev onsdag aften sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand, da han kl. 18.20 blev standset af en patrulje på Nyvangsvej i Randers NV. Han blev i samme omgang sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da politiet fandt en mindre mængde amfetamin hos manden.

Onsdag kl. 21.39 skete der et færdselsuheld på Vestre Ringgade i Aarhus C, hvor en 44-årig mandlig bilist kom kørende fra Viborgvej og skulle foretage et venstresving ud på ringgaden. I den forbindelse endte han i den forkerte svingbane, hvorfor han kørte sammen med en 67-årig kvindelig modkørende. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

Natten til torsdag eftersatte en patrulje fra Østjyllands Politi en motorcykel, hvorpå to mænd befandt sig. På Viborgvej i Aarhus C blev motorcyklen bragt til standsning, og føreren – en 20-årig mand – blev skønnet påvirket af stoffer. Han var i besiddelse af nogle enkelte tramadoler og blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel. Han blev desuden sigtet for besiddelse af narko og for ikke at have efterkommet politiets anvisninger ved at forsøge at køre fra patruljen. Motorcyklen blev beslaglagt for nærmere undersøgelser af både lovlighed og ejerforhold.

En 51-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 01.58 anholdt, sigtet for spirituskørsel på Emiliedalsvej i Højbjerg. 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i politikredsen:
På Øksenhøjvej i Lime begået mellem mandag d. 28/8 kl. 14.00 og onsdag d. 30/8 kl. 10.55
På Vibevej i Hornslet begået mellem tirsdag d. 29/8 kl. 23.00 og onsdag d. 30/8 kl. 07.30
På Glatvedvej i Balle begået mellem onsdag d. 9/8 kl. 00.00 og tirsdag d. 15/8 kl. 00.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

17. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. juni 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi

Uddrag fra døgnrapporten vedr. lørdag d. 15. juni kl. 0700 til søndag d. 16. juni kl. 0700

15. juni 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi

Uddrag fra døgnrapporten fra fredag d. 14. juni kl 0700 til lørdag d. 15. juni 0700.